Haziran Ayı Astrolojik Olaylar ve Açı Etkileri

Haziran ayı önemli astrolojik olaylar ve açı etkileri

Haziran Ayı Astrolojik Olaylar ve Açı Etkileri

  • 3 Haziran 2023 Dolunay
  • 11 Haziran 2023 Plüton’un Oğlak Burcuna Girişi
  • 18 Haziran 2023 Yeniay
  • 19 Haziran 2023 Jüpiter Satürn 60ºlik açısı
  • 21 Haziran 2023 Yaz Gündönümü

İhtiyaçlarınızı anlamak önemlidir. Ve ihtiyaçlarınızı anlamanın, öğrendiğiniz dersleri gözden geçirebilmeniz için geçmişe dönmeniz gerektiği zamanlar vardır. Haziran ayı boyunca geçmişi yeniden yaşıyormuş gibi hissedeceğiniz veya geçmiş eylemlerinizi gözden geçireceğiniz zamanlar olacaktır. Geçmişe ulaşmak için zaman ayırarak ihtiyaçlarınızı anlayabilecek ve geleceğe yönelik hareket edebileceksiniz.

1 Haziran‘da günün ilerleyen saatlerinde Venüs Ceres’le 60°’lik açı yaptığında ve Mars, Satürn’le 150˚’lik açı yaptığında ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Venüs Ceres ile 60°’lik açı yaptığında hayatınızdaki tüm özel ihtiyaçlarınızla ilgilenmek isteyebilirsiniz. Rahatlatıcı bir ortam yaratmaya çalışabilirsiniz. Sizin için özel olan arkadaşlarınızla zaman geçirebilirsiniz. Kendinizi güzelliklerle çevrelemek ihtiyacı duyabilirsiniz.

Mars Satürn’le 150˚’lik açı yaptığından hayatınızdaki özel kişilerle zaman geçirdiğiniz için mutlu olursunuz. Size ne yapmanız gerektiğini kimin söylemeye çalışacağı konusunda endişelenmenize gerek yoktur. Ya da etrafınızda sizi destekleyen insanlar olduğunu fark ettiğiniz için hakkınızı savunmanıza gerek yoktur. Genellikle Mars Satürn’le 150˚’lik açı yaptığında kendinizi tetikte bulursunuz.

Ama iyi haber şu ki, bugün bunu yapmak zorunda değilsiniz.

2 Haziran‘da Venüs Neptün’le üçgen açı yaptığında rahat olma duygusu söz konusudur. İçinizden hiçbir şey yapmak gelmeyebilir. Bunun yerine etrafınızdaki güzelliklere odaklanmak isteyebilirsiniz. Aslında eğer yüzme imkânınız varsa bunu yapabilirsiniz. Bugün eleştirel düşünmeyi gerektiren hiçbir şeye odaklanmak kolay değildir. Hedeflerinize ulaşmak için her zaman hayatta acele etmenize gerek yok. Bazen gevşer, yavaşlar ve düşüncelerin yüzeye çıkmasına izin verirseniz, çok daha fazlasını başarabilirsiniz.

3 Haziran‘da Dolunay meydana gelirken kendinizi biraz farklı hissedebilirsiniz. Güneş İkizler’ de ve Ay Yay’da olduğu için hayatınıza devam etmek için heyecan duyabilirsiniz. Planlarınızı başkalarıyla paylaşabilir ve her şeyde olasılıkları görebilirsiniz. Duygusal olarak seyahat etmeyi çok isteyebilirsiniz.

Diğer insanların sunabileceği şeyleri görmek isteyebilirsiniz. Daha samimi bir düzeyde ise arkadaşlarınızla buluşmak ve onlarla çeşitli konularda tartışmak isteyebilirsiniz. Aslında bugün bazı planlarınızı yeniden değerlendirmek için çok güzel bir gün. Ve değişiklik yapmanız gerekiyorsa, bunun için de iyi bir zamandır. Hatta arkadaşlarınızın size yardım etmeye istekli olduğunu bile görebilirsiniz.

4 Haziran Merkür Uranüs Kavuşumu

4 Haziran Merkür Uranüs ile kavuşum yaptığı için heyecan dolu bir gün olabilir. Merkür Uranüs ile kavuşum yaptığında her zaman beklenmeyen bir şeyler olur. Nihayet duymayı beklediğiniz haberleri alabilirsiniz. Bir süredir görmediğiniz bazı arkadaşlarınızla karşılaşabilirsiniz. Veya sizden gizlenen bazı gerçekleri keşfedebilirsiniz.

Merkür Uranüs ile kavuşum yaptığında sır saklamak zordur çünkü insanlar konuşmayı çok severler. Aslına bakılırsa bir şey hakkındaki tutumunuzu yeniden değerlendirmenize neden olacak ve bakış açınızı değiştirecek bazı yeni bilgiler edinebilirsiniz. Tek şey… bazen çok fazla bilginin yolunuza çıkması konsantre olma yeteneğinizi engelleyebilir. Bunun olmasına izin vermemeniz sizin için çok önemlidir çünkü dikkat etmediğiniz için bir kazaya kurban gitme durumu söz konusu olabilir.

Venüs 5 Haziran‘da Aslan burcuna girecek ve birkaç saat sonra geri giden Plüto ile karşıt açı yapacak. Venüs Aslan burcuna girdiğinde kendinizi cömert hissedebilirsiniz. Hayatın sunduğu olanakları görebilirsiniz ve başkalarıyla ilgilenmek isteyebilirsiniz. Onların hayatınızda ne kadar önemli olduklarını bilmelerini sağlamaya çalışabilirsiniz. Ve ne kadar değerli olduklarını bildiklerinden emin olmak isteyebilirsiniz. Ayrıca takdir edildiğinizi hissetmeniz de sizin için önemlidir.

Birkaç saat sonra Venüs Plüto’yla karşıt konuma geçerken takdir beyanlarınızda daha temkinli olursunuz. İnsanların iyi doğanızdan faydalanmasını istemezsiniz. Ama sorun değil. Arkadaşlarınız sizi anlıyor çünkü onlar da aynı şekilde hissediyor.

8 Haziran‘da Venüs Ay Düğümleri Ekseniyle kare açı yaparken geçmişinizden insanların tekrar hayatınıza girmesine hiç şaşırmayın. Veya bu geçmişte hayatınıza giren gerçek kişi değilse bile o kişiyi hatırlatıyor olabilir. Venüs Ay Düğümü Ekseni ile kare açı yaptığında bitmemiş işler su yüzüne çıkabilir. Ve Venüs Aslan’da, Kuzey Ay Düğümü Boğa’da ve Güney Ay Düğümü Akrep’te olduğu bu durumda, yarım bırakılmış ilişkilere odaklanılır. Kişiyle hiçbir zaman bir bitiş yaşamamış olabilirsiniz.

İlişkiyi öfkeyle terk etmiş olabilirsiniz. Veya diğer kişi sizi terk etmiş ve nedenini size hiç söylememiş olabilir. Ancak bugün ilişkilerle ilgili tüm sorunları çözebilirsiniz. Bugün ilişkileri çevreleyen herhangi bir öfke veya negatif enerjiden kurtulmak için iyi bir gündür.

9 Haziran Neptün 60°’lik Açı

9 Haziran Merkür’ün Ceres’le üçgen ve birkaç saat sonra da Neptün’le 60°’lik açı oluşturmasıyla bir tefekkür günüdür.

Merkür Ceres ile üçgen açı yaptığında hayatınızı yönetme şeklinizi gözden geçirmek istersiniz. Bu neden bazı günlük rutinleriniz olduğunu anlamak istediğiniz anlamına gelir. Ya da hayatınıza konfor katan bir alan yarattığınızdan emin olmak istersiniz. Sizi riske atacak hiçbir şey yapmak istemezsiniz.

Merkür Neptün ile 60°’lik açıya girerken bazı özlemlerinizi düşünmeye başlarsınız: Hedeflerinize ulaşıyor musunuz? Hayallerinizi yaşıyor musunuz? Birtakım hayalleriniz gerçekçi görünmese de bu hayalleri gerçeğe dönüştürmenin bazı yolları olup olmadığını öğrenmenin tam zamanıdır. Belki de yaklaşımınızda yapacağınız birkaç değişiklikle bu hayalleri alıp onları hayata geçirmek için gerçekçi bir plan oluşturabilirsiniz.

Ceres’ in 10 Haziran‘da Merkür’ün Neptün’le altmışlık açı yapmasından sonraki gün karşıt açı oluşturması aslında iyi bir şey. Bunun nedeni Ceres ‘in özellikle Başak’tayken ihtiyaçlarınıza dikkat etmenizi istemesidir. Aynı zamanda güvende kalmanın ve risklerden kaçınmanın önemini de gösterir. Hayallerinizi düşünebileceğiniz bir alan istersiniz ama rüyalarınız nedeniyle gerçeklik uçurumundan düşecek kadar da kör olmak istemezsiniz. Hayalleriniz üzerinde meditasyon yaptıkça hangilerinin gerçekçi bir şekilde gerçekleştirilebileceğini ve hangilerinin salıverilmesi gerektiğini anlayacaksınız.

11 Haziran Pluto Oğlak Burcunda

11 Haziran tarihini not etmek isteyebilirsiniz. Bu geri giden Plüto’ nun Oğlak burcuna yeniden girdiği zamandır. Boğa burcundaki Merkür, Oğlak burcuna girdikten sonra geri giden Plüto ile üçgen açı oluşturacak; Merkür Boğa burcundan ayrılarak İkizler burcuna girecek; Venüs Boğa burcundaki Jüpiter ile kare açı yapacak.

Enerji düzleminde hissedebileceğiniz şey, zamanda geri bir adımdır. Veya bu enerjiyi zamanda geriye doğru bir adım olarak hissetmiyorsanız, bunu değerlerinizi gözden geçirmeniz ve hareket edebilmeniz için hayatınızda bazı değişiklikler yapmanız mı yoksa geçmişteki bazı eylemleri düzeltmeniz mi gerektiğini belirlemeniz için bir zaman dilimi olarak hissedeceksiniz.

Plüto geri hareketi ile Oğlak burcuna yeniden girerken zamanda geriye gidiyormuş gibi hissedebilirsiniz. Plüto ilk olarak 26 Ocak 2008’de Oğlak burcuna girdi. O zamanlar hem yerel hem de küresel yönetimde büyük bir paradigma değişimini temsil ediyordu. Aynı zamanda teknoloji, iletişim ve finansal yapılarda bir değişimi temsil ediyordu.

Bu değişimler etkisini göstermeye başlarken, Plüto yolculuğuna devam etti ve Mart 2023’te Kova burcuna girerek 2024 ve sonrasında yaşayacağımız bir sonraki büyük paradigma değişimleri hakkında bize bir ipucu verdi. Ancak Kova burcuna ilk girişi kısa sürdü çünkü yavaş hareket eden bir dış gezegen burç değişikliği gösterdiğinde bir veya iki kez önceki burca geri döner.

21 Ocak 2024 Pluto Kova Burcunda

Manevi düzeyde, yapılan hataları düzeltmek veya alınan önlemleri sağlamlaştırmak için önceki burca döner. Bu durumda Kova burcuna giren Plüto Oğlak burcuna geri döner. Bu nedenle 21 Ocak 2024 ve 11 Kasım 2024 tarihlerinde Plüto tekrar Kova burcuna girene kadar tarihin tekerrür ettiğini hissedecek veya göreceksiniz.

Plüto Oğlak’tayken dünyadaki yerinizi bulmak ve saygı görmek istersiniz. Siyasi eylemler veya gönüllülük fırsatları yoluyla topluluğunuzla daha fazla ilgilenme zamanının geldiğine karar verebilirsiniz. Ayrıca fikirlerinizi dile getirme zamanının geldiğine de karar verebilirsiniz. Duyulduğundan emin olmak için her şeyi yapmanız gerektiğine de karar verebilirsiniz. Yine de gördüğünüz ve belki de deneyimlediğiniz gibi kutuplaşmanın artması tehlikesi hâlâ var çünkü Plüto Oğlak burcundayken insanlar genellikle uzlaşmaktan hoşlanmazlar.

Finansal olarak kurumlar değişir. Bunu kripto para biriminde gördünüz. Yatırımlara daha fazla kişi dahil oldukça, daha fazla sorun ortaya çıktı. Artan finansal güvenliğe katılmak istediniz ama aynı zamanda tüm yeni finansal sistemlerin bu güvenliği sağlamadığını da gördünüz. Yani Plüto’ nun Oğlak burcunda olduğu bu dönemde yatırım stratejinizi veya finansal yaklaşımınızı yeniden gözden geçirme zamanıdır.

Oğlak burcundaki Plüto altyapıyı temsil eder. Altyapı meydana gelen toprak değişikliklerinin yanı sıra meydana gelen teknolojik değişiklikleri de temsil edilebilir. Şu anda Oğlak burcundaki Plüto ile inceleme altında göreceğiniz alanlardan biri lityum gibi daha fazla iz elementin gerekli olduğu teknolojinin artan kullanımına ve bu gereksinimlerin maliyetine nasıl yaklaşılacağıdır. Kendinizi maddi açıdan da zora sokmadan daha güvende hissetmenizi sağlayacak bir alt yapıyı hayatınızda nasıl oluşturmak istediğinizi gözden geçirebilirsiniz.

Merkür geri giden Plüto ile üçgen açı yaptığında sevdiğiniz insanlarla düşüncelerinizi tartışmanın önemli olduğunu keşfedersiniz. Bu değişiklikleri tek başınıza yaşamak istemezsiniz. Onların desteğe ihtiyacı olduğu kadar sizin de desteğe ihtiyacınız var. Bugün her şeyi anlamasanız da denersiniz. Ve tüm düşüncelerinizi iletemeyebilirsiniz ama en azından iletişim kurmaya başlarsınız.

Merkür İkizler burcuna girdiğinde, ihtiyaçlarınızı başkalarıyla paylaşmanın düşündüğünüzden daha kolay olduğunu görebilirsiniz. Düşüncelerinizi bir araya getirebilirsiniz. Söylenecek çok şey varken, başkalarını dinleyebilmek için yavaşlamanız gerektiğini de fark edebilirsiniz. İlişkilerinizi kurmak ve geliştirmek için zaman ayırmak isteyebilirsiniz.

Venüs Jüpiter’le kare açı yaptığı için ilişkilerinizi kurmak ve geliştirmek daha önemli hale gelir. Güne hayatınızın yönünü gözden geçirerek başlarken sadece durumları gözden geçirerek takılıp kalmak istemezsiniz. Planlar yapmak ve daha da önemlisi bu planlarla ilerlemek istersiniz. Ve Venüs dahil olduğunda kendi başınıza ilerlemek istemezsiniz. Diğer insanların yolculuğunuzda, hayatınızda olmasını istersiniz. Bu açı bir kare açı olsa da insanlara ulaşmak ve onların yardımına ve desteğine ihtiyacınız olduğunu bildirmek için hala iyi bir zamandır. Ayrıca karşılık vermeye istekli olduğunuzu bilmelerini sağlayın.

13 Haziran Venüs Satürn Açısı

13 Haziran‘da Venüs Satürn’le 150˚’lik açı oluşturduğunda başkalarıyla olan ilişkilerinizde veya mali durumunuzu kendi başınıza ele alırken hayal kırıklığına uğramış hissedebilirsiniz. Bugün sizin veya başkalarının hayatınıza koyduğu kurallarla mücadele ettiğiniz günlerden biridir. Belki de işleri yapmanın eski yolu artık çalışmıyor olabilir. Veya yanlış bir şey yapmamış olmanıza rağmen diğer insanların sizi sert bir şekilde yargıladığını hissedebilirsiniz.

Bugün kendinize karşı çok nazik olmanız önemlidir. Elinizden gelenin en iyisini yaptığınızı fark etmeye çalışın. Ayrıca hayatta bu kadar çok değişiklik olduğu için eski kuralların işe yaramayacağını da anlamaya çalışın.

15 Haziran‘da Merkür Satürn’le kare açı yaptığında ya kendinize karşı çok sert davrandığınızı ya da başkalarını çok sert şekilde yargıladığınızı görebilirsiniz. Konuşmadan önce düşünmenin akıllıca olabileceği yer burasıdır. Durumlarda olumlu yanları görmüyor olabilirsiniz. Öte yandan olaylara kritik bir zihin durumundan baktığınız için sorunları ortaya çıkmadan önce görebilirsiniz. Durum buysa dikkat edin. Çünkü olumsuz bir şeyin olmasını engelleyebilirsiniz.

17 Haziran‘da Satürn geri gitmeye başlayacak. Dolayısıyla enerjinizin yavaşladığını hissedebilirsiniz. Satürn geri hareket ettiğinde bu aslında alışılmadık bir durum değil. Satürn 4 Kasım 2023’e kadar geri hareket ediyor olacak.

Satürn 7 Mart 2023’te Balık burcuna girmişti. Satürn Balık burcunda rahat değildir. Çünkü Satürn kuralları severken Balık sevmez. Balık sınırları çözmeyi tercih eder. Balık burcu aynı zamanda birbirine bağlı zıt yönlerde yüzen iki balıkla sembolize edilir. Bu nedenle Satürn Balık burcunda geri hareket ettiğinde hayatınızın iki farklı yöne çekildiğini hissettiğiniz alanlarını gözden geçirmeniz gerekebilir. Ayrılmanızı engelleyen bazı sınırlar koymanın zamanının geldiğini de düşünebilirsiniz. Bu şekilde Satürn’ün geri hareketi çok faydalı olabilir.

Dünyasal düzeyde Satürn’ün bu geri hareketi bazı eski yasaları da gündeme getirebilir. Bazı kanunların değişmesi veya feshedilmesi mümkündür. Yaşamak için oluşturduğunuz bazı “kuralları” gözden geçirmeniz gerekebilir.

18 Haziran Yeniay

18 Haziran‘da Yeniay meydana geldiğinde biraz kafanız karışabilir. Diğer insanların size karşı dürüst olmadığını bile hissedebilirsiniz. Bunun nedeni İkizler burcundaki Güneş ve Ay’ın bu Yeniay zamanında Neptün’le kare açı oluşturmasıdır. Yeni bir şeye başlamak ve ihtiyaçlarınızı ilettiğinizden emin olmak istersiniz. Ama diğer insanlar sizi dinlemeyebilirler. Veya bir karar vermek için ihtiyacınız olan bazı önemli bilgileri sizden saklayabilirler.

Şu anda olası yeni girişimler konusunda dikkatli olun. Normalde Yeniay zamanında yeni bir şeye başlamak iyi bir şeydir. Sadece bu sefer değil. Aksine bu araştırma ve derinlemesine düşünme zamanıdır. Bunu yapabilirseniz ihtiyacınız olan bilgileri önümüzdeki hafta alabilirsiniz.

19 Haziran‘da Jüpiter’in geri giden Satürn’le 60°’lik açı oluşturmasıyla bazı yeni girişimlere başlayabileceğinizi hissedersiniz. Boğa burcundaki Jüpiter ile hedefleriniz söz konusu olduğunda değer verdiğiniz şeyleri hayata geçirmenin yollarını bulma fırsatına sahipsiniz.

Balık burcundaki Satürn ile hayallerinizi tanımlama fırsatına sahipsiniz, böylece onları nasıl takip edeceğinizi bilirsiniz. Temel olarak bu, hayallerinizi listelemeniz için iyi bir zamandır. Realistik olan bu hayalleri gerçekleştirmek için bir plan oluşturun. Ve hayallerinizi gerçekleştirebilmeniz için hedeflerinizi sıralı bir şekilde yazın. Temel olarak hedefleri adlandırın ve bu hedeflere ulaşmak istediğiniz zamanların kilometre taşlarını (tarihlerini) oluşturun.

Ceres yarın Terazi burcuna girmeden önce 20 Haziran’da geri giden Plüto ile üçgen açı yapacak. Başak’taki Ceres ile sorunları çözüme kavuşturmanın ne kadar önemli olduğunu anlarsınız. İşleri askıda bırakmak istemezsiniz. Tüm detayların halledildiğinden emin olmak istersiniz. İyi haber şu ki Ceres Başak’tayken işleri tamamlamak daha kolaydır. Bir şeyleri yapmanın en kolay yolunu bulursunuz.

21 Haziran Ya Gündönümü

21 Haziran Kuzey Yarımküre’ de Yaz Gündönümü’ nün başladığı gündür. Ancak gündönümü gerçekleşmeden önce Ceres Terazi burcuna girecek. Ceres Terazi burcunda olduğunda ilişkiler çok önem kazanır. Başkasının duygularını incitmek istemezsiniz. Ve gerekirse onlarla ilgilenmek istersiniz. Yine de dikkatli olmalısınız. İhtiyaçlarınızı karşılamayı unuttuğunuz noktaya kadar diğer kişiyi ilk sıraya koyma eğilimi vardır. Başarılı ilişkilerin anahtarı kendi ihtiyaçlarınız ile diğerlerinin ihtiyaçları arasındaki dengeyi bulmaktır.

Ceres gündönümü haritasında önemli bir rol oynar. Ceres artık Terazi’de olduğu için Yengeç burcundaki Güneş Ceres’le kare açı yapacak. Buna Kuzey Yarımküre’ de yaşadığınız için yaz gündönümü veya Güney Yarımküre’ de yaşadığınız için kış gündönümü deyin bu gündönümü astrolojik yılın ilk çeyreğinin sonunu temsil eder. Doğru yolda olup olmadığınızı veya hayatınızda bazı değişiklikler yapmanız gerekip gerekmediğini belirleyebilmeniz için son üç aydaki hedeflerinizi değerlendirdiğiniz noktayı temsil eder.

Güneş Ceres Kare Açısı ve İlişkilerde Gerginlik

Güneş Ceres ile kare açı yapacağı için ilişkilerinizde gerginlik hissedebilirsiniz. Ya da çevrenizde değişiklik yapmanız gerektiğini hissedebilir ve nereden başlayacağınızı tam olarak bilemeyebilirsiniz. Aslında bu gündönümü Mart ayında ektiğiniz tohumların yeşerdiği bir dönemdir. Ciddi değişiklikler yapmanın tam zamanı değildir. Aksine daha iyi büyümenin gerçekleşebilmesi için neyin beslenmesi gerektiğini belirleme zamanıdır.

Bu haritada Güneş 150˚’lik bir noktadan geri giden Plüto’ ya doğru hareket ederken eski korkuların bilinçli zihninizi rahatsız ediyor olabileceğini göreceksiniz. Bu nedenle hayatınıza devam edebilmek için bu korkulardan bazılarını ortaya çıkarabileceğinizi ve onları salıverebileceğinizi anlayacaksınız.

Bu haritadaki Ay Jüpiter’le kare açı oluşturuyor ve Venüs ve Mars’la da kavuşum yapıyor. Yine bu hayatınızdaki ilişkilerin önemini gösterir. Bu gündönümünün mesajlarından biri diğer insanlara onların desteğine ihtiyacınız olduğunu bildirirseniz hedeflerinize ulaşmada daha iyi olacağınızdır. Ayrıca onlar için orada olduğunuzu bilmelerini sağlarsanız daha fazla destek alırsınız.
Gündönümü gerçekleştikten sonra Merkür Kayron’la 60°’lik bir açı oluşturacak.

Yaklaşımınızın bir şifa merkezinden geldiğini görüyorsunuz. Başkalarından yararlanmak istemezsiniz. İletişim kurduğunuzda başkalarının sizi anladığından emin olmak istersiniz. Normalde Merkür İkizler burcundayken düşünmeden konuşursunuz. Önemsiz konuları paylaşmaktan zevk alırsınız. Diğer insanların dinleyip dinlemediğini gerçekten umursamazsınız. Sesinizin tonunu seversiniz. Ancak Merkür Kayron’la 60°’lik açı yaptığında kendinizi daha çok dinlerken bulursunuz. Çünkü diğer kişinin ne dediğini duymak ve takdir edildiklerini bilmelerini istersiniz. Onları hafife almak istemezsiniz.

22 Haziran‘da Merkür’ün Kayron’la 60°’lik açı oluşturmasının ertesi günü Mars’ın Kayron’la üçgen açı oluşturması ilginçtir. Dün sözlerinizin önemli olduğunu düşünürken bugün eylemlerinizin önemli olduğunu düşünürsünüz. Genellikle Mars Aslan’da olduğunda ilgi odağı olmak istersiniz. Her zaman sonuçlarla ilgilenmeden durumların içine atlarsınız. Ama bugün durum farklı.
Mars Kayron ile bu üçgen açıyı oluştururken eylemlerinizin başkalarını desteklediğinden emin olmak istersiniz. Onlardan yararlanmak istemezsiniz. Ve onlar sizi övmek istedikleri kadar siz de onları övmek istersiniz.

Merkür’ün Yengeç burcuna girmesinden bir gün önce yani 25 Haziran‘da Neptün’le kare açı yapacak. Merkür İkizler burcundan ayrılmaya başlayıp Neptün ile bu kareyi oluştururken kelimelerinizi çok dikkatli seçmeniz gerekir. Söyledikleriniz aleyhinize kullanılabilir. Ayrıca diğer insanlar size gerçeği söylemeye istekli olmayabilir. Dikkatlice dinleseniz bile size tüm gerçek bilgiler verilmeyebilir. Bugün sözleşme imzalama günü değil çünkü sizden bir şeyler saklanabilir.

26 Haziran Mars Uranüs Kare Açısı

‘Dikkat’ 26 Haziran için güzel bir kelime. Mars Uranüs ile kare açı ve Merkür Yengeç burcuna girmeden önce geri giden Plüto ile 150˚’lik açı yapacak.

Mars Uranüs’le kare açı yaptığı için olayların içine atlamak ve Mars Aslan burcunda olduğu için dikkat çekmek isteyebilirsiniz. Bu acele etme ihtiyacı ve bu dikkat çekme arzusu mutlaka iyi bir kombinasyon değildir. Uranüs ile bozulma mümkündür.

Beklenmedik şeyler olabilir. Kendinizi bir kazada bulabilirsiniz. Bu mutlaka istediğiniz bir durum değildir. Çok dikkatli olun. Diğer insanlar sizi pohpohlamaya çalışabilir. Ama bu olursa bunun nedeni sizin bir şeyi bozmanızı istemeleridir. İyiliğiniz için sizi pohpohlamıyorlar, sadece kendi iyiliklerini düşünüyor olabilirler.

Merkür geri giden Plüto ile 150˚’lik açı yaptığında hayal kırıklığına uğramak kolaydır. Diğer insanların sizi dinlemediğini hissedebilirsiniz. Ya da üzerinizde biraz kontrol kurmaya çalıştıklarını hissedebilirsiniz. Her iki durumda da durumu kontrol etmeye çalışmak işe yaramayacaktır. Yapabileceği tek şey daha fazla hüsran ve öfke yaratmaktır. Yapılacak en iyi şey sadece susmak, karşınızdakini dinlemek ve kendinizi bu durumdan çıkarmaya çalışmaktır.

Birçok yönden Merkür’ün Yengeç burcuna girmesi iyi bir şeydir. Eğer meydana gelirse sıkıntılı durumları hafifletmenin yollarını düşünmeye başlarsınız. Gerekirse meselelerden kaçınmaya çalışabilirsiniz. İşleri kolaylaştıracaksa çekip gidebilirsiniz.

27 Haziran Merkür Terazi Burcu Kare Açısı

Merkür’ün Yengeç burcuna girmesinden sonraki gün olan 27 Haziran‘da Merkür Terazi burcu ile kare açı yapacak. İlişkilerinizin doğru gitmediğini düşünüyorsanız, bunun hakkında konuşmak isteyebilirsiniz. Siz hafife alınmak ve diğer insanları da hafife almak istemeyebilirsiniz. Yaptığınız şeyler söz konusu olduğunda geri bildirim almak isteyebilirsiniz. Sizin için bir ekibin parçası olmanın kendi başınıza bir şey yapmaktan daha iyi olduğunu düşünebilirsiniz.

29 Haziran‘da Venüs Kayron’la üçgen açı yaptığında diğer insanları iyileştirme arzusu duyabilirsiniz. Venüs Aslan burcunda olsa da durumlara yumuşak bir bakış açısıyla yaklaşabilirsiniz. Kendinizi çok fazla zorlamayın. Başkalarını övebilirsiniz ama sadece hayatınızda olan insanlara minnettar olabilirsiniz.

30 Haziran‘da Neptün geri hareketine başlamadan önce Merkür Satürn’le üçgen açı yapacak. Merkür Satürn ile üçgen açı yaptığında durumlara kolayca odaklanabilirsiniz. Kelimelerinizi dikkatlice seçebilirsiniz. Başkalarının size ne düşüneceğinizi söylemesine izin vermeyebilirsiniz. Bir sunum yapmanız gerekiyorsa bunu başkalarının anlayacağı şekilde nasıl yapacağınızı bilirsiniz. Ayrıca başkalarını çok iyi dinleyebilirsiniz. Kelimelerin arkasındaki anlamı hissedebilirsiniz. Diğer insanların size ne söylemeye çalıştığını anlayabilirsiniz.

Merkür Satürn’le üçgen açı oluşturduktan sonra geri hareket etmeye başlayan Neptün 6 Aralığa kadar geri harekette kalacak. Bazen Neptün’ün geri hareket ettiğini bile hissetmezsiniz çünkü Neptün özellikle Balık burcundayken çok içe dönük bir doğa sergiler. Çok fazla dışarı çıkmak istemez ve kendinizle vakit geçirmek istersiniz. Kimseden faydalanmak istemezken kimsenin de sizden faydalanmasını istemezsiniz. Yine de Neptün’ün geri gittiği süre boyunca başkalarının ihtiyaçları ile ilgili olarak biraz daha empati kurabilirsiniz.’’

 

Kaynak

Misty Kuceris © 2023
mistykuceris.com

Çeviren: Belgin Avunduk
Astroloji Dergisi

Son Güncelleme 2 Haziran 2023 Akrep

ETİKETLER: ,
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Site içeriği izin alınmadan sesli, görsel veya yazılı olarak kullanılamaz. Kaynağı belirsiz yazılar belirtildiğinde siteden silinir veya kaynak bilgisi eklenir. İçerikler sadece RSS özeti makalelere link verilerek kullanılabilir.