Güneş Neptün Karesi – Yorgunluk, İsteksizlik ve Yanılsamalar

Güneş Neptün Karesi - Yorgunluk, İsteksizlik ve Yanılsamalar

Güneş Neptün Karesi – Yorgunluk, İsteksizlik ve Yanılsamalar

Güneş Neptün Karesi hayatımızı nasıl etkiler? Olumsuz etkileri nelerdir? Olumsuz etkilere karşı neler yapmalıyız?

Bugün Yay burcundaki Güneş ve Balık’taki Neptün arasında gerilimli bir kare açı kesinleşiyor. Açının etkin olduğu birkaç günlük süreçte,

  • Kendimizi gereğinden fazla hassas, savunmasız ve karamsar hissedebiliriz.
  • Günlük yaşamın dertlerinden kaçmaya eğilim gösterebiliriz.
  • Özgüvenimiz, yön duygumuz ve keskinliği zayıflayabilir.
  • Kafa karışıklıkları hatalı kararlar almamıza veya yanlış yargılarda bulunmamıza yol açabilir.
  • Kurban gibi hissederek moral bozukluğu yaşayabiliriz.
  • Kendimizi pembe hayallerin cazibesine kaptırırsak anı ıskalayabiliriz.
  • Olumlu yönüyle ideallerimiz için çaba gösterebilir, manevi çalışmalarda başarı elde edebiliriz.

Güneş’in fonksiyonu gerçek benliğimizi ifade etmek ve deneyimlemektir. Güneş Yay burcunda yüksek hedefler, felsefe, ilkeler, uzaklardaki deneyimler ve gelecekle ilgili ideallerle ilişkilidir. Neptün’ün fonksiyonu ise hayatımızda katılaşmış bazı yapıları, fikirleri ve ilkeleri çözüp eritmektir.

Güneş Neptün zorlayıcı açılarında yaratıcı canlılığımız ve enerjimiz azalabilir. Kendimizi rahatça ifade etmekte zorlanabiliriz. Zaten ne istediğimizi kendimizin dahi bilmediği uykulu bir bilinç halinde olabiliriz. Sanki hiçbir şeyden emin olamadığımızı hisseder bir hale gelebiliriz.

Hayat daha belirsiz bir hal alabilir. Bugünlerde hayal kırıklıkları ve aldanmalar söz konusu olabilir. Sorumluluklardan ve gerçeklerden kaçmak isteyebiliriz. Zevke, bağımlılıklara ve hayallere düşkünlüğümüz artabilir. Kendimizi de, başkalarını da aldatmaya meyilli olabiliriz.

Nedensiz korkulara ve endişeye kapılmamız da mümkündür. Merhametle başkalarına yardım etmek isteyip, bir iyilik meleği veya kahraman olmaya çalışırken yardıma muhtaç kurban durumuna düşebiliriz.

Güneş Neptün Karesi ve Enerji Seviyemizde Düşüş

Açının etkin olduğu birkaç gün enerji seviyemiz daha düşük olabilir, hatta günlük yaşamın normal taleplerini karşılayamayacak kadar kendimizi yorgun hissedebiliriz. Bununla birlikte endişelenecek bir durum söz konusu değil. Bu sadece vücudumuzun biraz dinlenmeye ihtiyacı olduğunun bir işaretidir.

Yapabiliyorsak, kesinlikle başka bir zamana erteleyebileceğimiz herhangi bir işi bugünlerde yetiştirmeye çalışmak için kendimizi zorlamayalım ve sakinliğimizi koruyalım.

Diğer yandan açının etkisini psikolojik olarak da hissedebiliriz; adeta cesaretimiz kırılmış ve yenilmiş hissetme eğiliminde olabiliriz. Yine bu ruh halini ciddiye almamakta yarar var. Çünkü bu sadece geçici bir dönem için böyledir. Ancak, bu tarz duygular, büyük bir özgüven ve cesaret gerektiren işler için bu birkaç günün çok da uygun günler olmadığını vurgular.

Eğer yine de iddialı bir projeye girişmek durumunda kalırsak, daha sonra hedeflerimizin bütünüyle gerçekçi olmadığını ve elde edilmesinin pek kolay olmadığını keşfedebiliriz.

Olumsuz Etkilerden Korunmak İçin Neler Yapabiliriz?

Daha istikrarlı, güvenli ve kendimizden emin olana kadar büyük kararları ertelemek de daha iyi olacaktır. Ayrıca karamsarlık, inziva isteği ve yalnızlık duygusundan uzaklaşmak için daha çok sosyalleşmeyi deneyebiliriz. Bize hayatın yaşamaya değer olduğunu hatırlatan, destekleyen, takdir eden ailemiz ve arkadaşlarımızla bir araya gelerek kendimizi daha iyi hissedebiliriz.

Yaşamın gerilimini ve acımasızlığını her zamankinden daha fazla hissettiğimizi fark edebiliriz. Oldukça alıngan ve hassas durumda olabiliriz. Uyuşturucu, alkol gibi maddelerden uzak durmak yarar sağlar. Bu tarz şeyler fiziksel olarak zehirleyicidir ve kafa karışıklığıyla kararsızlığın artmasına yol açarlar.

Bazen de yetersizlik veya yararsızlık duyguları, insanlarla doğrudan yüzleşmekten kaçınmamıza ve hatta normalden daha dolambaçlı adımlar atmamıza neden olabilir. Bu tür taktiklerin sorumluluğu doğrudan kendimize aittir, bu nedenle çıkarlarımızla çelişirlerse şaşırmayalım.

Muhtemelen savunma mekanizmamızın inandırıcı bir aldatmacasını ortaya çıkaracak kadar farkındalık sahibi olamayabiliriz. Böyle aldatmacaları, kendi kendimize yapabileceğimiz gibi başkaları tarafından da maruz bırakılabiliriz. Bu sebeple özellikle otorite olan kişiler tarafından aldatılmaya karşı farkındalıklı olmak ve bize tam olarak ne söylendiğine dikkat etmek aldanmamak için fayda sağlayacaktır.

Ruhsal Derinliğin Artışı ve Farklı Eğilimler

Ayrıca bu açı olumlu olarak ilhamla dolmamıza ve içimizdeki idealizmi harekete geçirmemiz için motive olmamıza destek olabilir. Aynı zamanda özellikle cesaret kırıcı olan, gerçekleştirilemez hedeflere ulaşmak istememize de neden olabilir. İdealler konusunda bile sağduyumuzu kullanıp, her şeyden önce gerçek dünyayı istediğimiz gibi değil, olduğu gibi ele almamız iyi olur.

İstediğimizi yapmak için çalışmamız güzel katkılar sağlayabilir ama zaten öyle olduğunu varsaymayıp, kendimizi hayallerin rehavetine kaptırmazsak.

Daha sezgisel olacağımız bugünlerde meditasyon, tefekkür ve diğer kişisel gelişim tekniklerini uygulamak için istek duyabiliriz. Bu tarz aktiviteler güçlü mistik veya ruhsal deneyimler yaratabilir ancak hissettiğimiz yetersizlik ve amaç eksikliğinin telafisi için yardımcı olmayabilirler. Üstelik, bugünlerde denediğimiz içe dönme teknikleri tembelliğimizi, duygusal ve psikolojik çıkmazlarımızı, kendi isteklerimize ve hayallere düşkünlüğümüzü arttırabilirler. Yine de isteklerimiz konusunda takıntılı olmadığımız sürece astroloji, yoga, metafizik ve diğer ezoterik bilimler üzerinde çalışmak olumlu olacaktır.

Bütünün ve hepimizin hayrına tezahür etmesini dilerim.

Astroloji Dergisi / Yazan: Işık Canan Kaya

Kaynakça:
Astroloji Dersleri, Barış İlhan
Astrolojide Açılar, Sue Tompkins
Astrolojinin Anahtar Sözcükleri, Hajo Banzhaf-Anna Haebler
Astroloji, Karma& Dönüşüm, Stephen Arroyo
Öngörü Teknikleri, İlhan Astroloji Enstitüsü
Planets in Transit, Robert Hand

Son Güncelleme 1 Nisan 2023 Akrep

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Site içeriği izin alınmadan sesli, görsel veya yazılı olarak kullanılamaz. Kaynağı belirsiz yazılar belirtildiğinde siteden silinir veya kaynak bilgisi eklenir. İçerikler sadece RSS özeti makalelere link verilerek kullanılabilir.