Akrep Burcunda Tam Dolunay Tutulması

Akrep Burcunda Tam Dolunay Tutulması

Akrep Burcunda Tam Dolunay Tutulması

Akrep burcunda tam dolunay tutulması hayatımızı nasıl etkileyecek? Olumlu ve olumsuz etkileri nelerdir? Olumsuz etkilere karşı nasıl tavır takınmamız gerekir?

16 Mayıs 2022’de Türkiye saatiyle 07:14’te Akrep’te bir Tam Ay tutulması gerçekleşti. Bu tutulma, Kuzey ve Güney Amerika’dan, Avrupa’nın ve Afrika’nın bazı bölümlerinden görülebilecek. Tutulma, 30 Nisan’da Boğa burcunda gerçekleşen Güneş tutulmasıyla bağlantılı olarak yaşamımızda vurgu kazanan veya açığa çıkan temaları tamamlar nitelikte.

Tutulma haritasında, Akrep’teki Ay ve Boğa’daki Güneş, Kova’daki Satürn’e kare açı yapıyor; Satürn ise bu sabit t-karenin fokal gezegeni konumunda. Sabit t-kare, doğası gereği bir şeyleri sağlamlaştırır ve istikrar kazandırır, diğer yandan değişime direnç ve inatçılık gibi olumsuz özellikler barındırır.

Fokal’deki Satürn zaten bir süredir (bu t-kare 30 Nisan’daki Güneş tutulmasında da vardı) Boğa-Akrep aksındaki ay düğümlerine kare açı yapıyor ve oldukça sert ve ‘kısıtlayıcı’ bir enerjiye sahip. Gereğinden fazla sorumluluk yüklenmek, yaşama karşı karamsarlık ve güvensizlik (yaşamdan korkmak), yalnızlık hisleri, duyguları/istekleri sürekli baskılamak, yaşamı/insanları aşırı derecede kontrol etmek, kendine/başkalarına duyarsız veya katı davranma eğilimi ve çok çalışmak söz konusu.

Duygusal ve maddi anlamda güvencede olmak ve içinde bulunduğumuz ‘sistemi’ korumak bizim için oldukça ‘kritik’. Satürn, bir yandan ‘daraltan’ enerjisiyle, önemsiz veya gereksiz olan şeylere sınır koyarak bizi sadeleşmeye ve şu an yaşamımızda ‘öncelikli’ olan konulara odaklanmaya zorluyor.

Diğer yandan, endişe ve güvensizlik duygusuyla, yaşamı belirli ve güvenilir kılmak adına, sürekli kontrol etme ve dolayısıyla ‘savunmada kalma’ gereği duyuyoruz. Bu tutulma, özellikle bu bahsettiğim konuların aşırıya kaçtığı yaşam alanlarını vurgulayabilir.

Buralarda yaşayacağımız krizlerin ardından bazı değişimler yaşayabilir veya bazı konularda yeniden düzenleme yapmak durumunda kalabiliriz. Olumlu anlamda, bu enerji, birçok konuda bize,

  • gerçekçilik,
  • disiplin ve
  • kararlılık

kazandırabilir. Özellikle kişisel/profesyonel anlamda sadece günü kurtarmayan, uzun soluklu planlamalar yapmak, planların/kararların uygulamaya konması, doğru zamanın gelmesi için ‘sabretmek’ ve gerçekten bizim için önemli/anlamlı hedeflere yönelmek söz konusu olabilir.

Tutulmada, Akrep burcundaki Ay’ın geleneksel düzenleyicisi Mars, Balık’ta Neptün ile kavuşuma hazırlanıyor (18 Mayıs’ta kavuşum kesinleşecek).

Ay, bu kavuşuma üçgen açı yapıyor. Modern düzenleyici Pluto ise Oğlak’ta ve Akrep’teki Ay, Pluto’ya altmışlık, Boğa’daki Güneş ise üçgen açı yapıyor.

Akrep Burcunda Tam Dolunay Tutulması ve Olumlu Etkiler

Sezgilerle ve duygularla desteklenen adımlar atma eğiliminde olabiliriz.

Olumlu anlamda, ne yöne gidilmesi gerektiğine veya nasıl hareket edileceğine dair sezgilerimiz bize yön gösterebilir veya bu konuda doğru kanallardan yardım alabiliriz. Ayrıca, ruhsal ve duygusal doyum getiren alanlara yönelmek, çatışmaların şefkatle yatıştırılması, zor durumlarda sakinliği korumak, krizleri etkin bir şekilde idare edebilmek, ‘dönüşüme’ katalizör olacak gelişmelere direnmek yerine ‘olumlu’ yanıtlar vermek, bazı konulardaki gerçekleri apaçık görmek (kabullenerek aşmak), kişisel kaynakların/gücün iyiye kullanılması veya bizi birçok anlamda destekleyecek şekilde gücümüzü başkalarıyla birleştirmek, yardımlaşmak ve amaçlarımıza uygun stratejilerle ilerlemek söz konusu olabilir.

Akrep Burcunda Tam Dolunay Tutulması ve Olumsuz Etkiler

Mars-Neptün kavuşumu, olumsuz olarak, belirsiz veya aldatıcı koşullara/insanlara maruz kalabileceğimizi de gösteriyor. Bu açıdan belirsizliğin getirdiği stresi iyi idare etmek önem kazanıyor. Görünmeyen veya ‘bilmediğimiz’ başka etkenler iş başında olabileceğinden, olaylar iyice aydınlanana ve yol önümüzde iyice belirene kadar beklemek ve gözlemlemek akıllıca olabilir.

Boğa’daki Güneş’in düzenleyicisi Venüs ‘zararda’ olduğu Koç burcunda, Kayron (Chiron) ile kavuşumda ve haritada ‘açısız’ duruyor. Dolayısıyla Venüs’ün temsil ettiği iştah, sevgi alışverişi, barış ve uyum gibi prensiplerin ifadesinde bazı sorunlar yaşamak olası.

Kayron’un ‘Yaralı Şifacı’ olmasının yanı sıra bir ‘mentor/öğretmen de’ olduğunu düşünürsek, bize zevk verdiği ya da güvende hissettirdiği kadar zarar veren her türlü şeyi (kısır döngüdeki ilişkiler/durumlar/alışkanlıklar vb.) değerlendirmeye almak durumunda kalabiliriz.

Sevgi anlayışımız, yaşamdaki gerçek değerlerimizin neler olduğu, gerçekten bizi doyuran, uyumlu ilişkiler içinde miyiz yoksa sırf güvende hissetmek veya suları bulandırmamak adına idare mi ediyoruz, sahip olduklarımızın değerini biliyor muyuz yoksa ‘doyumsuzlukla’ elimizdekileri çarçur mu ediyoruz gibi konuların mercek altına alındığı bir dönemden geçebiliriz.

Satürn’ün oldukça etkili olduğu bir tutulmadan bahsettiğimize göre, birçok anlamda ‘iştahı’ kontrol altına almak, gerekirse erteleyebilmek ve otokontrolü sağlamak oldukça önemli görünüyor. Tutulma haritasında, Boğa’daki Güneş, Perseus takımyıldızındaki Algol sabit yıldızı ile kavuşumda.

Algol, gökyüzündeki en uğursuz sabit yıldız olarak değerlendiriliyor ve talihsizlik, şiddet, hastalık, asılmak veya başın kesilmesi (idam) ve ölüm ile ilişkilendiriliyor.

Akrep Burcundaki Ay’ın Sabian Sembolü

Akrep’teki Ay’ın Sabian sembolü cümlesi ise şu şekilde: “Kızılderililer yeni bir bölgede kamp kuruyor”. Bu sembol, yeni bir şey keşfetmek üzere olduğunuzdan bahseder fakat bu keşfe zihinsel ve duygusal olarak bir anda uyumlanmanız zor olabilir. Deneyim ilk başta size, tatlı bir his verse de, bunu hazmetmek için biraz zamana ihtiyacınız olabilir.

Sembolün taşınmak, yer değiştirmek veya yeni/farklı bir bilinç seviyesine çıkmak gibi çağrışımları vardır; içinde bulunduğunuz durumda da, gerçek anlamda yolculuk veya yer değişikliği yapmayı düşünebileceğiniz gibi, bir konuda yaptığınız içsel bir keşifle birlikte net kararlar alabilirsiniz.

Özellikler ‘tarafsız’ veya kararsız davrandığınız bir konuda, seçimlerinizi belirlemenize veya tarafınızı seçmenize yardımcı olacak gelişmeler yaşayabilirsiniz.

Sembol, nerede duracağınızı belirledikten sonra sizi, seçimize sahip çıkarak bunun getireceği sonuçlarla yüzleşme cesareti göstermeye davet eder.

Birçok zorluk ve engel ile karşılaşabileceğiniz bu süreçte, iradeniz ve kararlılığınız da sınanabilir.

Sembol diğer yönüyle, kişisel sınırların veya özel yaşamın ihlaline işaret edebilir. Bir durumda sürekli olarak özel alanınıza müdahale edildiğini hissediyorsanız, ‘hayır’ demeye ve sınır koymaya başlamanız önemlidir.

Zamanınızı ve enerjinizi ‘talep’ eden kişilerle aranızdaki alma-verme dengesini yeniden gözden geçirerek, sağlığınızı veya genel anlamda yaşam kalitenizi koruyacak önlemler almak isteyebilirsiniz…

 

Astroloji Dergisi – Gözde Kara

Kaynaklar:
* Astroloji Dersleri, Barış İlhan
* The Fixed Stars and Constellations in Astrology, Vivian E. Robson
* https://sabiansymbols.com/
* http://www.astrolojidergisi.com/mitoloji12.htm

Son Güncelleme 1 Nisan 2023 Akrep

ETİKETLER:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Site içeriği izin alınmadan sesli, görsel veya yazılı olarak kullanılamaz. Kaynağı belirsiz yazılar belirtildiğinde siteden silinir veya kaynak bilgisi eklenir. İçerikler sadece RSS özeti makalelere link verilerek kullanılabilir.