Doğum Haritasında 11. Ev

11. Ev Balık Burcu

11. Ev Balık Burcu

11. ev balık burcu hayatımızı nasıl etkiler? Balık burcu on birinci evde arkadaşlıklarımızı, sosyal yaşantımızı, yeniliklere karşı bakış açımızı, çevremizle olan ilişkilerimizi, hedeflerimizi, bize karşı olan düşmanlıkları ve sosyal faaliyetlerimizi nasıl etkiler? 

11. ev balık burcu hangi konuları ele alır?

Doğum haritasında 11. ev dostluklar, arkadaşlıklar, gizli düşmanlıklar, akıl, teknoloji ve teknolojik gelişmeler, bilim, keşifler, sosyal değerler, özgürlükler, beklentiler, insanlara faydalı olma ve madde ötesi konularını ele alır.

İnsanların çevresi ile olan ilişkileri, arkadaşlıkları, sosyal çevremiz ve bu sosyal çevrede yapılan faaliyetler, hedeflerimiz, akıl ve aklımızı nasıl kullandığımız, bizimle ilgili gizli saklı olan düşmanlıklar ve yenilikler bu konumla ilgilidir.

Evde bulunan burcun ne kadar aktif olacağı doğum haritasındaki açılar, evin yöneticisi ve element unsurları ile bağlantılıdır. Eğer bu konumda bulunan burç özellikleri tam olarak yaşamımıza yansımıyorsa etkiyi kısıtlayan açılar var demektir. Bu etkileri kırmak için mücadele etmek gerekir. Kısıtlayan açılar yoksa özellikler büyük oranda hayatımıza yansıyacaktır.

11. Evin Sahibi: Kova Burcu

11 Evin Yönetici Gezegeni: Uranüs ve Satürn

Balık Burcu: Yöneticisi Jüpiter ve Neptün, Su Elementi, Değişken Burç

11. Ev Balık Burcu Genel Özellikleri

11. ev balık burcu kısaca bize neler katar; yaşamımızı ve 11. evin konu edindiği alanları nasıl etkiler?

  • Sezgisel ve duygusal
  • Karşılıksız iyilik yapan
  • Yardıma ihtiyacı olanları belirleyen
  • Mistik derinliğe sahip
  • Çocuklarla arası iyi
  • İyi niyeti suistimal edilebilir
  • Kolay etkilenen
  • Evcimen
  • İnsanların ve ortamın enerjisinden etkilenen

11. ev balık burcu insanlarının ailesi, çevresi ve arkadaşları ile duygusal derinliğe dayalı iletişimleri vardır. Bu konumdan etki alan insanlar akıl ve mantıktan çok duyguları ve sezgileri ile hareket ettikleri için suistimale açık olurlar. Arkadaşlarına ve ihtiyacı olanlara karşılık beklemeden yardım yapmak isterler ancak iyi niyetlerinin suistimal edilmesinden dolayı yıpranırlar.

11. ev balık burcu insanları bu konumla ilgili alanlarda ruhsal derinliğe sahip mistik insanlardır. Arkadaşları ve sevdiği insanlarla ilgili hisleri güçlüdür. Çevresinde meydana gelen olaylar ve arkadaşları ile ilgili olumsuz gelişmeler karşısında fazlasıyla etkilenirler. Balık burcu bulunduğu konuma duygusal ve ruhsal derinlik kattığı için duygusal olaylar ruhsal yönünü derinden etkiler.

Arkadaş Çevresi

11. ev balık burcu insanlarının arkadaşları duygusal yapıda insanlardır ancak değişken yapılarından dolayı herkesle kolay uyum sağlayabilirler. Arkadaş seçiminde çok fazla kriterleri yoktur ancak kendisi için özel olan insanlar,

  • Ruh dünyasını anlayabilen
  • Sıkıntılarına çözüm arayan
  • Enerjisini olumlu yönde etkileyen
  • Harekete geçiren

insanlardır.

Bu konumdan etki alan insanlar arkadaşlık ilişkilerinde duygusal davrandıkları için çok kolay etki altında bırakılırlar. Olgunluk evresine kadar iyi niyeti sürekli suistimal edildiği için insanlardan uzaklaşmaya başlayabilir.

Ruhsal yapısı olumsuz enerjileri de çekebildiği için kendisini kötü etkileyen insanlardan ve ortamlardan uzak durmaya çalışır.

Zor durumda olan, çaresiz ve bakıma muhtaç insanları gördüğünde dayanamaz. Onlara elinden geldiğince yardımcı olmaya çalışır. İnsanlar arasında iken bir çoğumuzun göremediği ayrıntıları çok rahat bir şekilde görür ve kimlerin neye ihtiyacı olduğunu hemen anlar.

Değişken yapıda olmalarına rağmen hava grubu burçları gibi çok fazla arkadaşa ihtiyaç duymazlar. Veya sürekli dışarıda olmayı tercih etmezler. Balık burçları da diğer su grubu burçları gibi (Akrep, Yengeç) evcimen burçlardır. Stres ve ruhsal enerji etkileşimi fazla olduğu için uzun süre kendisini dinlemesi ve rahatlaması gerekir.

Çocuklara Karşı İlgili

11. ev balık burcu insanları duygusal derinliklerinden dolayı çocuklarla özel bir iletişim becerisine sahiptirler. Onlara karşı her zaman şefkatle yaklaşırlar. Bu yönleri onların çocuklarla ilgili mesleklerde daha başarılı olmalarını sağlar.

  • Çocuk bakımı
  • Bakımevleri
  • Anasınıfı öğretmeni
  • İlkokul öğretmeni
  • Çocuk psikolojisi

onların kendilerini tam olarak gerçekleştirebilecekleri alanlardır.

Olumsuz Etkiler

11. ev balık burcu insanları çevresindeki insanlara karşı önyargılı değillerdir. Olumsuz durumları sezseler de önyargılı davranmak istemezler. Yardımcı olmaya çalıştığı bir insanın aslında kendisini dolandırmaya çalıştığını hisseder ancak doğrudan delil görmeden veya karşısındaki bu durumu itiraf etmeden inanmak istemez. Daha doğrusu insanların bu kadar acımasız ve ahlaksız olabileceklerini düşünemez.

Çok iyi kalplidirler ancak yanlış ortamlara girdiklerinde başkaları tarafından kolayca etkilenip yönlendirilebilirler. Bunda en büyük etkenlerden biri kendi ruhsal hassasiyetlerinden uzak bir yaşam biçimini benimsemeye çalışması ve kendisini tam olarak tanımamasından kaynaklanır.

Bu konumdan etki alan insanların görevi: Arkadaş çevresinin ruhsal ve psikolojik sorunlarına çözüm bulmak; çevresinde yardıma ihtiyacı olan insanları belirlemektir.

Kendi özelliklerinden uzaklaştığı sürece onu kullanmaya çalışacak çok insan olacaktır. Önsezi yeteneği ve telepati kendisinde doğuştan var olan ruhsal yeteneklerdir. Bu yeteneklerinin farkında olarak hareket ettiğinde bir çok sorunu henüz yaşamadan çözecektir.

Günümüz yaşamı madde boyutunu temel aldığı için özellikle Akrep, Balık ve Yengeç burcu gibi su grubu burçları için yaşam kendilerini keşfetmedikleri ve kendi yetenekleri doğrultusunda yaşamadıkları sürece çok zorlu olacaktır.

Yeniliklere Karşı Bakış Açısı

Balık burcu madde boyutundan çok ruhsal boyutlar ve duygusal konularla ilgilidir. Onun için yenilik ruhunu ve duygularını olumlu yönde etkileyecek yeni insanlar ve ortam keşfetmek demektir.

Çoğunlukla teknoloji ile araları iyi değildir (açı etki yoksa). Ancak kendi ihtiyaçları doğrultusunda gerekirse teknolojik yeniliklerden de faydalanabilirler.

 

Yardımcı Konular

Diğer tüm ev konumları Doğum Haritasında Evler

 

11. Ev Balık Burcu
www.akrepblog.com
31 Ağustos 2021

Bu yayın en son güncelleştirildi 16 Şubat 2023 23:57

Akrep

Yorumları Göster

  • 11.ev balik haritada gezegeni yok
    Gercekten muthis açıklamışsınız ben gunlerdir bu safligima sinirlenmeye başlamıştım aslinda sezgilerimi birakmadan ama rasyonel zekadan da uzaklasmadan, kendimi ruhsalligimdan uzaklastirmadan devam etmeli nasil olacagini da yazmissiniz. Nasil da guzel oldu teşekkürler teşekkürler
    Namaste??

    • Namaste Deniz.
      Rica ederim. Faydalı olmasına sevindim. Yaşamınızın güzellikler içerisinde geçmesini ve tüm donanımınızı en iyi şekilde kullanabilmenizi dilerim. ?

Paylaşım
Tarafından yayınlandı
Akrep

Son Konular

Mars 8. Evde

Mars 8. Evde Mars 8. evde nasıl etkiler? Olumlu ve olumsuz etkileri nelerdir? Açı etkileri…

25 Nisan 2024

Mars Akrep Burcunda

Mars Akrep Burcunda Mars akrep burcunda nasıl etkiler? Olumlu ve olumsuz özellikleri, etkileri nelerdir? Mars…

24 Nisan 2024

Mars 7. Evde

Mars 7. Evde Mars 7. evde nasıl etkiler? Olumlu ve olumsuz etkileri nelerdir? Açı etkileri…

23 Nisan 2024

Mars Terazi Burcunda

Mars Terazi Burcunda Mars terazi burcunda nasıl etkiler? Olumlu ve olumsuz özellikleri, etkileri nelerdir? Mars…

22 Nisan 2024

Mars 6. Evde

Mars 6. Evde Mars 6. evde nasıl etkiler? Olumlu ve olumsuz etkileri nelerdir? Açı etkileri…

21 Nisan 2024

Mars Başak Burcunda

Mars Başak Burcunda Mars başak burcunda nasıl etkiler? Olumlu ve olumsuz özellikleri, etkileri nelerdir? Mars…

20 Nisan 2024

Web sitemizde size en iyi deneyimi sunabilmemiz için çerezleri kullanıyoruz. Bu siteyi kullanmaya devam ederseniz, bunu kabul ettiğinizi varsayarız.

Devamını Oku