Merkür Burç Konumları

Merkür İkizler Burcunda

Merkür İkizler Burcunda

Merkür ikizler burcunda bizi nasıl etkiler? Olumlu ve olumsuz etkileri nelerdir? Hayatımıza ve kişiliğimize etkileri nelerdir? Hafızamızı, zihinsel aktivitemizi, iletişimimizi ve zekamızı nasıl etkiler?

Merkür hangi konularda etkiler? Merkür zihnimizin çalışma frekansını belirler diyebiliriz. Zihnimizin işleyişi, işleyiş hızı, fikirlerimizi ve düşüncelerimizi karşı tarafa nasıl aktardığımız, iletişimimiz, konuşma hızımız ve konuşma ritmimiz, bilgiyi hangi derinlikte aldığımız ve nasıl analiz ettiğimiz, bilgiyi insanlara nasıl sunacağımız Merkür’ün bulunduğu ev ve burç konumları ile ilgilidir.

Merkür’ün bulunduğu ev ve burç konumuna göre iletişim becerimiz güçlü veya zayıf olur. Bir insanın zeka seviyesi ne kadar iyi olursa olsun Merkür konumu iletişimini olumsuz etkiliyorsa zihnindekileri istediği gibi aktaramadığı için zekasından ve diğer becerilerinden istediği gibi faydalanamaz.

  • Kekemelik
  • Geç cevap verme
  • Hazır cevaplılık
  • Hızlı veya yavaş konuşma
  • Etkileyici konuşma
  • Hızlı analiz yeteneği

Merkür’ün bulunduğu konuma göre ortaya çıkan etkilerden bazılarıdır. Etkilerin olumlu veya olumsuz olması bulunduğu konuma, konumda bulunan burca, ev konumuna ve açılara bağlıdır.

Merkür İkizler Burcunda Genel Özellikleri

  • Söz cambazı
  • Etkili bir konuşmacı
  • Hoşsohbet
  • Düşüncelerini akıcı bir şekilde ifade eder
  • Araştırmacı
  • Yeni insanlar tanımayı sever

Merkür ikizler burcunda olan insanların iletişim becerileri yüksektir. Çünkü Merkür ikizler burcunda güçlü bir konumdadır. Sözel beceriler artar. Düşünceler çok rahat bir şekilde ifade edilir. Konuşma üslubu akıcı ve etkileyicidir. Konuşmak bu konumdan etki alan insanlar için sanat icra etmek gibidir. Her hissi, olayı, hatırayı, düşünceyi kolayca aktarabilirler. Sözcükler ağızlarından o kadar kolay ve akıcı bir şekilde çıkar ki dinleyen herkes etkilerinde kalabilir. Abarttıklarında ise “geveze” olarak ifade edilebilirler.

Merkür ikizler burcunda olan insanlar iyi bir aile, çevre ve okul eğitimi almışlarsa edebiyatta ve söz sanatlarında etkili olurlar. Düşünceleri birer satranç taşı gibi hareket ettirirler. Nerede hangi kelime ve tonlamaları kullanacaklarını çok iyi bilirler. Kendilerini anlatımın ahengine kaptırmışlarsa onları susturmak zor olabilir.

Tartışma Yeteneği

Bu konumdan etki alan insanlarla tartışmaya girdiğinizde başta neyi savunduğunuzu tartışma sonunda ise artık neyi savunmakta olduğunuzu birbirine karıştırabilirsiniz.

Benzer özelliklere sahip değilseniz kendi düşüncelerinizle çelişkiye düşebilirsiniz. Bu durum sizin eksikliğiniz veya kusurunuz değildir. Muhatap olduğunuz insan tam bir söz cambazıdır. Onunla baş etmek gerçekten zordur. Bir konuda bilgisinin olup olmamasının bir önemi yoktur. O bir şekilde tartışmayı iyi bildiği konulara getirecektir.

Merkür ikizler burcunda olan insanlar sözlerle birlikte beden dillerini de büyük bir ustalıkla kullanırlar. Konuşurken tam olarak ne ifade etmek istediklerini anlatabilmek için tüm bedenleri ile ritmik bir şekilde dans ederler. Tartışma esnasında beden diline ve sözlerin ritmine aşina olmayanlar karmaşa yaşayabilirler.

Bilgi Dolaşım Ağları

Araştırmayı ve yeni bilgiler edinmeyi severler ancak konuları ayrıntılara inmeden yüzeysel olarak öğrenmeyi tercihler. Bu sayede bir çok konuda çok fazla bilgiye sahip olurlar. Belli bir alanda değil hemen her alanda söz sahibi olabilirler.

Merkür ikizler burcunda olan insanlar toplumun bilgi dolaşım ağları gibi hareket ederler. Çok hızlı öğrenirler, girdikleri her ortamda mutlaka bilgi alabilecekleri birileri vardır. Bilginin adeta kokusunu alırlar. Kimden ne öğreneceklerini, hangi bilgiyi nereden alacaklarını çok iyi bilirler. Öğrendiklerini diğer insanlara aktarırlar. Çok fazla arkadaşları vardır ve her tanıdığı insandan edindiklerini diğerlerine aktarırlar. Bu noktada “dedikoducu” olarak nitelenebilirler. İnsanların eksik ve kusurlarını anlatmaya başladıklarında çevrelerindeki samimi insanlar onlardan uzaklaşmaya veya her şeyi onlarla konuşmamaya başlayabilirler.

Gezmeyi, yeni insanlar tanımayı ve sanatla ilgilenmeyi çok severler. El becerileri gelişmiştir. Sanatla ilgilenirlerse ortaya çok güzel eserler çıkarabilirler.

 

Yardımcı Konular

Merkür Ev Konumları

Tüm ev konumları Doğum Haritasında Evler

 

Merkür İkizler Burcunda
www.akrepblog.com
29 Eylül 2021

Bu yayın en son güncelleştirildi 24 Mart 2023 18:24

Akrep

Paylaşım
Tarafından yayınlandı
Akrep

Son Konular

Mars 8. Evde

Mars 8. Evde Mars 8. evde nasıl etkiler? Olumlu ve olumsuz etkileri nelerdir? Açı etkileri…

25 Nisan 2024

Mars Akrep Burcunda

Mars Akrep Burcunda Mars akrep burcunda nasıl etkiler? Olumlu ve olumsuz özellikleri, etkileri nelerdir? Mars…

24 Nisan 2024

Mars 7. Evde

Mars 7. Evde Mars 7. evde nasıl etkiler? Olumlu ve olumsuz etkileri nelerdir? Açı etkileri…

23 Nisan 2024

Mars Terazi Burcunda

Mars Terazi Burcunda Mars terazi burcunda nasıl etkiler? Olumlu ve olumsuz özellikleri, etkileri nelerdir? Mars…

22 Nisan 2024

Mars 6. Evde

Mars 6. Evde Mars 6. evde nasıl etkiler? Olumlu ve olumsuz etkileri nelerdir? Açı etkileri…

21 Nisan 2024

Mars Başak Burcunda

Mars Başak Burcunda Mars başak burcunda nasıl etkiler? Olumlu ve olumsuz özellikleri, etkileri nelerdir? Mars…

20 Nisan 2024

Web sitemizde size en iyi deneyimi sunabilmemiz için çerezleri kullanıyoruz. Bu siteyi kullanmaya devam ederseniz, bunu kabul ettiğinizi varsayarız.

Devamını Oku