Yengeç Burcunda Halkalı Güneş Tutulması ve Hayatımıza Etkileri

Yengeç Burcunda Halkalı Güneş Tutulması ve Hayatımıza Etkileri

Yengeç Burcunda Halkalı Güneş Tutulması ve Hayatımıza Etkileri

Yengeç burcunda halkalı güneş tutulması hayatımızı ve kararlarımızı nasıl etkiler?

21 Haziran 2020’de Türkiye saatiyle 09:42’de 0 derece Yengeç burcunda Halkalı bir Güneş tutulması gerçekleşecek. Bu tutulma Yaz soltisti (gündönümü) ile birleşmesi ve “0” derecede yani “kritik” bir derecede gerçekleşmesi bakımından bu yılın en önemli tutulması. “Öncü” bir su burcu olan Yengeç’in 0 derecesindeki bu tutulma, henüz aşina olmadığımız ve pek dilini bilmediğimiz yeni bir bölgeye girdiğimize işaret ediyor.

Yeni olasılıklar ve yeni deneyimler kapımıza gelirken, burada Yengeç’in temasına uygun olarak, bir çocuk gibi, karşımıza çıkan her hangi birşeyi “tehdit” algılayıp kabuğumuza daha çok çekilmek isteyebilir ve büyümeyi reddedebiliriz. Büyümek, yani kabuk değiştirmek bir süre savunmasız kalmamıza neden olacağından bu bizde aşırı bir korkuya neden olabilir. Etkisi en az bir yıl sürecek bu Güneş tutulması, özellikle

  • aile ve aile bireyleri,
  • ebeveynler,
  • ev ve geçmişimiz,
  • farkında olmadan yakın ilişkilerimize getirdiğimiz geçmiş koşullanmalarımız,
  • davranış kalıplarımız ve bastırıp bilinçdışında bıraktığımız duygular ve temalar

ile ilgili bir çok şeyi gündeme getirecek gibi görünüyor. Yeni bir sıçrayış veya başlangıç yapmadan, diğer bir değişle “kabuk değiştirmeden” önce ister istemez şöyle bir geçmişe doğru çekileceğiz. Bizim için zorlayıcı yanları olsa da, bu tutulma diğer yandan

  • bizi geriye çekip büyümemizi engelleyen kişisel ve duygusal kısır döngüleri,
  • ilişkileri,
  • bize zarar veren duygusal koşullanmaları ve
  • alışkanlıkları tespit edip bunlardan kurtulma ya da bunları iyileştirme fırsatını da beraberinde getirebilir.

Balık Burcundaki Mars Kare açısı ve Satürn 150’lik Açısı

Tutulmaya, Balık burcundaki Mars (burçdışı) kare açı, Kova’da geri hareketteki Satürn ise 150’lik (quincunx) açı yapıyor. Birbirlerini görmeyen burçlar arasında olan 150’lik açı, anlam olarak da farkında olunmayan, bilinçdışı bir gerilime işaret eder. Gerilimi ve huzursuzluğu içsel olarak hissetsek de, bununla ilgilenmeyi ihmal eder ve yokmuş gibi davranırız. Bunun açığa çıkması da aniden ve kişiyi şoke eden bir tarzda olabilir. Bu bahsedilen temayı da, aile-kariyer, özellikle ebeveynler ve yaşamımızdaki otorite figürleriyle (patron, işveren vs..) yaşamamız mümkün.

Duygularımızı ve duygusal ihtiyaçlarımızı görmezden gelip bastırdığımız veya duygusal sorumluluğumuzu alıp büyümeyi reddettiğimiz her alanda sınanabiliriz. Balık burcundaki Mars’ın tutulmaya yaptığı kare açı, bu konularla ilgili olarak bizi harekete geçirecek ve birşeyler yapmaya zorlayacak. Dışsal olaylar şeklinde karşımıza çıkan deneyimler, aslında içsel bir huzursuzluğun ve öfkenin aynası gibi,hem kendimizde hem de çevremizde dikkatimizi verip düzeltmemiz gereken şeylere ayna tutacaktır.

Tutulma haritasında Mars ayrıca, Oğlak’ta geri hareketteki Jüpiter-Pluto kavuşumuna altmışlık, yani uyumlu bir açı yapıyor. “Kazanmak” ve “güçlü olmak” yönündeki çabalarımızın ve mücadelelerimizin dozu artabilir. Burada bu gücü kazanmanın yolu ise, kişisel çıkardan ziyade herkesin kazandığı durumlar oluşturmak için çaba sarf etmektir. Ayrıca bu güçlü ve “yenileyici” enerjiyi, hayatımızda dönüştürmek, değiştirmek ya da iyileştirmek istediğimiz alanlarda/ilişkilerde kullanabiliriz.

Yengeç Burcundaki Halkalı Güneş Tutulması ve Yenilenme Evresi

Tutulmanın Yeniay sembolü ise, “Gemiciler, geminin eski bayrağını indirip yenisini çekiyorlar.” şeklinde. Bu sembol eskiyi bırakmanın zamanının geldiğine işaret eder. Eski bayrağı indirip yenisini çekmek, bir dönüm noktasının göstergesidir. Birşey dramatik bir şekilde değişmektedir ve bu dönüşüm ciddiye alınmalıdır. Eskiden yararlı ve değerli olan şeyler sonlanmakta ve yeni bir şey oluşmaktadır.

Bu aralar bu değişimi sembolik olarak ifade eden küçük bir harekette bulunup bunun başkaları tarafından desteklenip desteklenmediğini test edebilirsiniz. Sembol ülke, şehir ya da iş değişikliği ve ilişkilerdeki değişime kadar bir çok önemli gelişmeyi gösterebilir.

  • Bu sembol, eski bağlılıkları bırakmak,
  • yeni standartlar belirlemek,
  • görev, iş ve sorumluluklardaki dramatik değişimler,
  • evlilikler, boşanmalar ve
  • kötü alışkanlıkları bırakmak gibi temalara işaret edebileceği gibi,

sırf değişiklik olsun diye hemen eskiyi bırakmak, döneklik, ihanet, dini veya ahlaki tartışmalar, sadece iyi bölüme odaklanıp birşeyi tüm yönleriyle ve gerçekliğiyle görememek ve sahtecilik gibi konuları da beraberinde getiriyor.

Yengeç’teki bu tutulma bizi her türlü “güvenlik duvarlarımızdan” çıkmaya zorlayacak gibi görünüyor, fakat bundan önce, yoğun bir geri hareket döneminden de geçtiğimizi düşünürsek, önce içsel bir güvenlik duygusu kazanmak üzere içe ve geriye çekileceğiz. Bir yetişkin gibi kendi duygusal/kişisel sorumluluğumuzu alıp, kendi içsel güvenliğimizi sağladığımız ve bağımlılıklarımızı azalttığımız oranda da dış dünyada özgür olacağız…

 

Astroloji Dergisi – Gözde Kara

Kaynaklar:

* Astroloji Dersleri, Barış İlhan
* The Sabian Oracle: 360 Degrees of Wisdom, Lynda Hill
* The power degres of the zodiac

Son Güncelleme 1 Nisan 2023 Akrep

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Site içeriği izin alınmadan sesli, görsel veya yazılı olarak kullanılamaz. Kaynağı belirsiz yazılar belirtildiğinde siteden silinir veya kaynak bilgisi eklenir. İçerikler sadece RSS özeti makalelere link verilerek kullanılabilir.