Venüs Uranüs Karşıtı

Venüs Uranüs Karşıtı

Venüs Uranüs Karşıtı

Venüs Uranüs karşıtı bizi nasıl etkileyecek? Olumlu ve Olumsuz etkileri neler? Hangi derecedeki burçlar daha fazla etkilenecek?

İştahın gezegeni Venüs ile bireyleşmenin gezegeni Uranüs arasında bir karşıt açı gerçekleşiyor. Bu açı, insanın kendine çektiği şeyleri, bireyselleşmesini engellediğini gösterir.

  • Meylettiği şeyler, kendi farklılığına, orijinalliğine ve özgünlüğüne aykırıdır.
  • Canının çektiği, haz duyduğu şeyler onun bağımsızlaşmasına engel olur.
  • Çekim gücünü kullanması, özgürlüğü ile çelişir.
  • Cezbettiği şeyler, onun serbestliğine uygun değildir.

Venüs Uranüs Karşıtı ve Olumsuz Etkiler

Akrep’teki Venüs ile Boğa’daki Uranüs’ün karşıtına verilecek olumsuz yanıt,

kendisine zarar verecek şeylere iştah duyup, bu zararlı unsurları kendine çekebilmek için bütün yerleşik değerlere karşı çıkmaktır. Bu zararlı şeylere iştah duyarken deneyimin sonuna kadar gider, aşırılıklar sergiler, “ya hep ya hiç” yaklaşımı geliştirir.

Bu şekilde hayatı siyah-beyaz olarak gören ve aşırıya taşan bir iştah, “pis, çirkin, kötü” diye niteleneni kendine çekebilmek için tüm mevcut geleneksel değerleri yıkar; ama yerine bir şey koyamaz.

Güçlü olmaya iştah duysa da, kendini güçlü hissedemez. Her şeyi kontrol etmeye çalışır, ama kontrol edemez.

Bu durumda güçsüz, aciz, “ölmüş” duruma düşmemek için her şeye isyan eder, tüm değerleri yıkar. Bir nevi ölmemek için kendini öldürür.

Güçsüz duruma düşmemek için kendi gücünü yok eder. Dolayısıyla kendi değeriyle ve yetenekleriyle teması keser. Kendi kaynaklarını, kabiliyetlerini, donanımını kaybeder. Kendine ait olana sahip çıkamaz, başkalarına yük olur.

Venüs Uranüs Karşıtı ve Olumlu Etkiler

Akrep burcundaki Venüs ile Boğa’daki Uranüs’ün karşıtına verilecek sağlıklı cevap,

yoğun ve tutkulu bir şekilde çekim duyduğu şeylere sahip çıkmak, böylece kendine özgü bir değer anlayışı oluşturmaktır. Bunun için önce kendi derinliklerine bakması gerekir. Orada gerçekten canının çektiği şeyi görmeli, bunu kabul etmelidir. Böylece bilinen, alışılmış değer sistemlerinden farklı bir değer anlayışı geliştirebilir.

Venüs Akep’te, diğer insanların bakmak istemediği, “pis, kötü, çirkin” dediği, bu sebeple derin katmanların altına bastırdığı, sakladığı, gizlediği şeye bakmaya iştah duyar.

Bu şeye bakar, onu görür, onunla yüzleşir, onu arıtır, arındırır, ıslah eder, rejenere eder ve tekrar sisteme/kendine bütünler.

Böylece Boğa burcundaki Uranüs, bilinenden farklı, daha özgür, kendi bireyselliğine daha uygun, daha bütün bir değer sistemi kurar.

Barış İlhan’ın ifadesiyle “kendi zevkine göre yaşamın tadını çıkarma özgürlüğü” geliştirir.

Venüs Akrep’te aynı zamanda diğer insanla veya kendinden büyük şeylerle gücünü birleştirmeye, bütünleşmeye iştah duyar. Bir sinerji oluşturur. Böylece ortak para, kaynak, enerji, zaman, fikir havuzları oluşturulur.

Bu kaynaşmış güçle, Boğa’daki Uranüs kendine özgü para kazanma yöntemleri geliştirir. Kendine özgü yeteneklere, kaynaklara sahip çıkar. Hem her bir unsurun kendine has yeteneğine sahip çıktığı, bu yeteneği kullandığı, hem de hiçbir unsurun tek başına başaramayacağı büyüklükte işler orkestra şeklinde, kaynaşarak, güçlerini birleştirerek, sinerji oluşturarak ortaya konur.

Venüs Uranüs’le karşıtını 14 derece Akrep – Boğa ekseninde gerçekleştirecek. Doğum Haritanızda 14 derece sabit burçlardaki (Boğa, Akrep, Aslan, Kova) gezegenler iştahın bireyleşmeyi engellemesi etkisini alacaklar.

 

Astroloji Dergisi / Yazan: Efe Erten

Kaynakça
Banzhaf, Hajo ve Haebler, Anna, Astrolojinin Anahtar Sözcükleri, İlhan Yayınevi, 1999
İlhan, Barış, Astroloji Dersleri, İlhan Yayınevi, 2004
Tompkins, Sue, Astrolojide Açılar: Horoskopta Gezegensel İlişkileri Anlama Rehberi, Barış İlhan Yayınevi, 2008

Son Güncelleme 1 Nisan 2023 Akrep

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Site içeriği izin alınmadan sesli, görsel veya yazılı olarak kullanılamaz. Kaynağı belirsiz yazılar belirtildiğinde siteden silinir veya kaynak bilgisi eklenir. İçerikler sadece RSS özeti makalelere link verilerek kullanılabilir.