Venüs Uranüs Karesi ve Aşk Hayatımıza Etkileri

Venüs Uranüs Karesi ve Aşk Hayatımıza Etkileri

Venüs Uranüs Karesi ve Aşk Hayatımıza Etkileri

Venüs Uranüs karesi aşk, ilişki ve günlük hayatımıza nasıl etki eder? Yaşamımızı nasıl etkiler?

15 Eylül tarihinde Venüs ve Uranüs arasında gerilimli bir kare açı gerçekleşti. Bu birkaç günlük dönemde özgürlüğümüzü ifade ediş tarzımız ile ilişki kurma biçimimiz arasında gerilim meydana gelebilir.

Venüs Aslan burcundayken ilişki kurma biçimimiz hevesli, samimi, ateşli ve cana yakın bir hal alır. Romantizm ve sıcaklık artar. Dışa açılma ve risk alma arzusu görülür.

Boğa burcundaki Uranüs ile kendimize yeten, kimseye ihtiyacımız olmayan, güvenliğe almış olduğumuz bireyselliğimiz, özgürlüğümüz bu riskler karşısında tehdit altına girer. Bağlanma ve özgürlük çatışması yaşayabiliriz. Aşk, gurur, kopuş, drama görülebilir.

Bu kare açı sabit burçlarda oluştuğundan çatışmanın fırtınası dindiğinde hiçbir tarafın kazanmadığını her şeyin aynı eskisi gibi kaldığını deneyimleyebiliriz.

Venüs Uranüs Karesi ve Olumsuz Etkileri

Çocukça arzuların, taleplerin bireyselliğin gelişim ve güvenliğini engellemesi söz konusu olabilir. Ben merkezli değer ve barış anlayışı diğerlerinin özgürlüklerini, özgün değerlerini tehdit edebilir, dirençli bir isyana neden olabilir. Hükmetme arzusu bireyselliğin, özgünlüğü ifade etmenin önüne geçebilir.

Bencilce zevkler bireysel güvenliği zora sokabilir. Dikkat çekme arzusuyla çarpık, tuhaf, eksantrik bir estetik anlayışına yönelinebilir.

Venüs Uranüs Karesi ve Olumlu Etkileri

Olumlu olarak samimi, yüreklendirici, yaratıcı bir barış anlayışı geleneksel bir isyan modelinin, değişime başkaldıran bir anlayışın önüne geçebilir. Kişisel anlamda, özgürlükler ve kişisel farkların değerini vererek açık yüreklilikle bağlanma riskini alabilir, dolaysız bir sevgi alışverişi için çabalayabiliriz. Sanat, estetik konusunda yaratıcı, sıra dışı bir üretkenlik söz konusu olabilir.

Etkilerin Değerlendirilmesi

Uranüs sıradışı etkiler verdiği için bu süreç sanatsal üretime ağırlık verilerek değerlendirilebilir. Uzun zamandır rafa kaldırdığımız projelerimiz yeniden gözden geçirilebilir. Daha önce geliştirme aşamasında fikir üretemediğimiz için yarım bıraktığımız çalışmalarımıza yeniden odaklanabiliriz.

Bilincimiz bir konuya odaklandığında şuurumuza inen fikir ve düşünceler bu süreçte daha kolay idrak edilebilecektir.

 

Astroloji Dergisi / Aysem Aksoy – Işık Canan Kaya

Kaynakça:
Astroloji Dersleri, Barış İlhan
Astrolojinin Anahtar Sözcükleri, Hajo Banzhaf-Anna Haebler

Son Güncelleme 1 Nisan 2023 Akrep

ETİKETLER:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Site içeriği izin alınmadan sesli, görsel veya yazılı olarak kullanılamaz. Kaynağı belirsiz yazılar belirtildiğinde siteden silinir veya kaynak bilgisi eklenir. İçerikler sadece RSS özeti makalelere link verilerek kullanılabilir.