Venüs Satürn Karesi

Venüs Satürn Karesi

Venüs Satürn Karesi

Venüs Satürn karesi ilişkilerimizi ve maddi konuları nasıl etkileyecek? Olumsuz etkilere karşı nasıl hareket etmeliyiz?

Akrep burcundaki Venüs ile Kova burcunda geri hareketine devam eden Satürn arasında zorlayıcı bir kare açı gerçekleşiyor (17 Eylül 2021) . Açının etkin olacağı birkaç günlük süre boyunca evlilik ve özel ilişkilerimizde sorunlar yaşayabiliriz. Sevgi alışverişinde yetersiz ve kendimizi değersiz hissedebiliriz.

Sanat, eğlence, zevk, uyum, ölçü, ahenk, hak, hukuk ve adaletle ilgili tüm alanlarda kısıtlanmalar ortaya çıkabilir. Ayrıca Venüs Satürn karesi ile ortaya çıkan olumsuz etkiler maddi konularda sorunlar yaşanmasına da sebep olabilir.

Venüs Akrep burcundayken ilişki kurma biçimimiz yoğun, tutkulu ve sahiplenici bir hal alır. Venüs Akrep’te zararlı olduğu için Venüs’le simgelenen güzellik, rahatlık, ahenk ve ılımlılık gibi konuların ifadesi zorlaşır, iştahımız bizi doyurmayacak veya zarar verecek şeylere yönelebilir. ‘Ya hep ya hiç’ mottosuyla her türlü deneyimin sonuna kadar gidebiliriz. Ve bu tür aşırılıklar ve güç oyunları nedeniyle sevgiyi hissedemeyebiliriz.

Venüs Satürn karesi ile hayata ve ilişkilerimize güvenemediğimizde kendimizi değersiz hissedebiliriz. Güç oyunları; sevgi, değer ve ilişkiler konularında kıskançlık, haset ve intikam arzusunu doğurabilir. Acı çekmemek için hayatı, insanları kontrol altında tutmaya çalışabiliriz. Hem karşımızdakiyle tek vücut olmak hem de bundan aşırı derecede korkmak şeklinde iki uç arasında gidip gelebiliriz.

Satürn Kova Burcunda

Diğer tarafta Venüs’ün sert bir kare açıyla temas kurduğu Satürn Kova’dayken geçerliliğini yitirmiş eski modelleri reddetme, yeniliğe yol açacak teorileri yapılandırma sorumluluğu almamızı ister- gerekli kılar. Bu açıdaki temel çatışmalardan biri çoğu kez Akrep’in derinden mahremiyete, gizliliğe ve tek başınalığa önem vermesi, Kova’nın ise toplulukla yaşamakla, dost canlısı olmakla ilgili olmasıdır. İki sabit burç arasındaki zorlayıcı bu açı bir an tutkulu biçimde ilişkinin içinde ve ilgili hissederken az sonra en az ilgiyi bile esirgeyecek halde olmamıza yol açabilir.

Sonuç olarak açının aktif olacağı birkaç günlük süreçte istek ve ihtiyaçlarımız engellenip kısıtlanabilir. Kendimizi ikinci plana atılmış veya reddedilmiş hissedebiliriz. Duygusal ilişkilerimiz teste tabi tutulabilir. Sevgimiz sorgulanabileceği gibi biz de karşı tarafın sevgisini kontrol etmeye çalışabiliriz.

Sevgi sınırlandığı, gösterilmediği veya daha ortaya çıkarken kabul edilmediği için rahat bir akışla sevgi alamayabilir ve vermekte de güçlük yaşayabiliriz. Duygusal ilişkilerimizdeki eksikliklerin farkına varabiliriz. Bağlanmaktan korkabiliriz veya partnerimiz geri çekilebilir. Romantizmi ve diğer arzularımızı elde etmekten alıkoyan ve önceden bastırdığımız veya görmezden geldiğimiz önemli konular ve kaygılar, güçlü ve yoğun bir şekilde yüzeye çıkabilir.

Zayıflamış İlişkilerde Sorunlar ve Ayrılıklar

İlişkimizdeki her türlü zarar verici ya da yıkıcı davranışlarımızdan dolayı partnerimiz tarafından telafiye çağrılabiliriz. Ve ilişkimizdeki gerçeklerle yüzleştiğimizde bazen telafisi mümkün olmayan durumların varlığıyla yüzleşebiliriz. Zayıflamış ilişkilerde sorunlar ve ayrılıklar söz konusu olabilir. Ve böylelikle yaşadığımız yoksunluk ve sorunlar sonucunda gerçek ihtiyaçlarımızı keşfedebiliriz.

İlişkilerimiz, öz değerimiz ve sevgiyle ilgili korkuya kapılabileceğimiz önümüzdeki birkaç günlük zaman diliminde toplumsal hak ve özgürlükler, gelecekle ilgili beklentilerimiz ve sorumluluklarımız ile özel ilişkilerimiz, kontrol arzumuz, güç ihtiyacımız ve ihtiraslarımız arasında denge kurmak ve gerektiği şekilde ölçüyü tutturmak kolay olmayabilir.

Venüs’ün astrolojik olarak bir başka sembolizmi olan maddi ve finansal alanlarda da Satürn’ün gerilimli kare açısı nedeniyle daralma ve kısıtlanmalar belirginleşebilir. Açının etkinliğini sürdüreceği birkaç gün süresince para kaynaklarımızda azalma ve sınırlanma görülebilir. Harcamalarda dikkatli davranmak ve bütçemize göre harcama yapmak uygun olacaktır. Hepimizin hayrına olmasını dilerim.

 

Astroloji Dergisi – Yazan: Işık Canan Kaya

Kaynakça:
Astroloji Dersleri, Barış İlhan
Astrolojide Açılar, Sue Tompkins
Astrolojinin Anahtar Sözcükleri, Hajo Banzhaf-Anna Haebler

Son Güncelleme 1 Nisan 2023 Akrep

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Site içeriği izin alınmadan sesli, görsel veya yazılı olarak kullanılamaz. Kaynağı belirsiz yazılar belirtildiğinde siteden silinir veya kaynak bilgisi eklenir. İçerikler sadece RSS özeti makalelere link verilerek kullanılabilir.