Venüs Jüpiter Karesi – Merkür Pluto Karesi ve Etkileri

Venüs Jüpiter Karesi - Merkür Pluto Karesi ve Etkileri

Venüs Jüpiter Karesi – Merkür Pluto Karesi ve Etkileri

Venüs Jüpiter Karesi, Merkür Pluto Karesi hayatımızı nasıl etkileyecek? Olumlu ve Olumsuz etkileri neler? Hangi konulara dikkat etmemiz gerekir? 

Bugün Akrep burcundaki Venüs ve Kova burcunda geri hareket eden Jüpiter arasında ve Terazi burcunda geri giden Merkür ile Oğlak burcunda geri hareketini sürdüren Pluto arasında zorlayıcı iki kare açı kesinleşiyor. Venüs ve Jüpiter’in kare açıyla kuracakları sert temas

  • aşırılıkları,
  • kibirliliği,
  • gösterişçiliği,
  • sadakatsizliği ve
  • ölçüsüz büyüme

gibi temaları vurguluyor.

  • Şansımızı fazla zorlamaya,
  • müsrifçe davranmaya,
  • yeme/içme veya
  • keyif verici diğer alanlarda ölçüyü kaçırmaya

daha meyilli hale gelebiliriz. Merkür ve Pluto’nun gergin kare açısı ise etkin olacağı bu hafta boyunca net algılama kabiliyetimizin takıntılarımız nedeniyle engellenebileceğine, düşünceler yoluyla deneyimleyeceğimiz güç savaşlarına çekilebileceğimize işaret ediyor. Ve saplantılı, iğneleyici, keskin, ketum ve daha rekabetçi bir iletişim dilinin hâkim olacağını gösteriyor. Ayrıca bazı gizli konuların veya sırların açığa çıkma ihtimaline de işaret ediyor.

Astrolojinin iki hayırlı gezegeni kabul edilen Venüs ve Jüpiter kombinasyonu her ne kadar zorlayıcı kabul ettiğimiz bir açıyla temas ediyor olsalar da bazı fırsatlarla karşılaşmamızı olası kılıyor. Fakat olumsuz yönüyle işleri savsaklamamıza ve ihmal etmemize neden olabilecek uyuşukluk, kolaycılık ve rahatlık halimiz sebebiyle iyi fırsatları çarçur etme tehlikesini de barındırıyor. Tembelliğe ve hazır bir şeyin kucağımıza düşmesini beklemeye karşı dikkatli olmakta fayda var.

Olumlu ve Olumsuz Etkiler

Bu açının etkin olacağı birkaç günlük süreçte ilişkilerimiz veya ilişki olasılıklarımızla ilgili olumlu düşüncelerimiz yoğunlaşabilir, cesur adımlar atmak için uygun bir zaman dilimindeyiz. İlişkide bulunduğumuz kişilerin hayata bakış açılarını anlamaya çalışarak hoşgörülü davranmaya çalışabiliriz.

Açının yıkıcı kullanımındaysa ilişkilerimiz kibirli tavırlar nedeniyle yıpranabilir, aşırı ve zorlayıcı davranabiliriz. Zevk ve konfor konusunda aşırı rahatlık beklentimiz artabilir. Hırslarımız kişisel eğlence, haz ve tensel tatmine odaklı hale gelebilir. Kendimizi huzursuz hissedebilir, içsel boşluğu tensel zevkler, şehvet, başkaları tarafından beğenilmek ve dikkat çekmek yoluyla doldurmaya yönelebiliriz.

Rastgele girdiğimiz ilişkiler sonucunda hayal kırıklıkları yaşayabiliriz. Büyük bir aşk yaşamanın hasretini çekerek, arzularımızı tatmin etmek için çok çabalayabiliriz. Bununla beraber iyi zamanlama yapmamız kolay olmayabilir. İhtiyatsız ve aşırı duygusal davranmamız da olasıdır. Sevgi, ilişkiler, öz değer, çekicilik, tensellik ve uyum isteği gibi konularda savruk, aşırı rahat, kibirli ve abartılı değil; bilge, hoşgörülü ve doğru yargılayan yönümüzle sağduyulu davranmaya özen göstermek yararımıza olur.

Gereksiz Harcamalara Dikkat

Yeme içme, alışveriş ve tüketimle ilgili alanlarda da aşırıya kaçma ihtimalimiz oldukça yükseliyor. Sorumluluklarımızı aksatabileceğimiz gibi tatmin olmak ve arzularımızı doyurmak adına düşüncesiz davranma riskimiz mevcut.

Lüks ve şık nesnelere ve ortamlara ilgimiz artabilir. Estetik ve sanatla ilgili alacağımız kararları birkaç gün sonraya ertelemek iyi olur. Sahip olmadığımız kaynakları harcamaktan uzak durmaya dikkat edelim.

Karanlıkla Yüzleşme ve Gizli Olanın Açığa Çıkması

27 Eylül’de Merkür Terazi burcunda gerilemeye başladı ve 18 Ekim’e kadar aynı burçta geri hareketini sürdürecek. Merkür ile Oğlak burcunda geri hareketine devam eden Pluto’nun bugün kesinleşen gergin kare açıyla temasları “karanlıkla yüzleşmenin” tam zamanı olduğunu vurguluyor.

Açının etkin olacağı birkaç günlük zaman diliminde derinlere inmeye, yüzeyin altında yatanı algılamaya açık olacağız. Düşünme ve iletişim tarzımızı dönüştürmek için uygun günlerdeyiz. Özellikle Merkür’ün bulunduğu Terazi burcunun ilişkilendirildiği romantik ilişkilerimiz, hak hukukla ilgili temalar ve alma verme dengesi gibi konularda farklı bakış açıları geliştirebiliriz veya şimdiye kadar fark etmediğimiz bazı gerçeklerle yüzleşebiliriz.

Bugünlerde derin araştırma arzumuz ortaya çıkabilir, araştırmanın tüm biçimlerinde ilerleme ve gelişmeler elde etmekte başarılı olmamız söz konusu. Diğer yandan, açı, olumsuz yönüyle yanlış bir düşüncenin peşine düşersek, takıntılı düşünceler geliştirirsek, dayanılmaz iç tepkiler ve içsel zorlayıcılığın meydana çıkmasına yol açabilir. Tıpkı Venüs Jüpiter açısında olduğu gibi hassasiyetimiz azalabilir ve ölçüyü tutturmak, ölçülü davranmak zorlaşabilir.

Kaygı ve Fobiler Açığa Çıkabilir

Bu açı altında tüm konularda açık fikirli olmaya çalışmak ve tek bir fikre veya düşünceye takılıp kalmamak çok önemlidir. Çünkü özellikle umursamadığımız veya bizim için önemsiz olan bir düşünceye bile tüm gün boyunca takılıp kalabiliriz. Veya yine Venüs Jüpiter kombinasyonunun kazandırdığı aşırı özgüven ya da ilgi arzusuyla, konuşmalarımızla başkalarını kullanmaya veya manipüle etmeye çalışabiliriz.

Aynı zamanda eleştirilmeye karşı aşırı alıngan bir halde olabiliriz. Sinirli ve gergin hissedebiliriz. Hali hazırda var olan kaygılarımız, sorunlarımız ve fobilerimiz daha yoğun bir şekilde açığa çıkabilir.

Ruhsal Deneyimlere Hazır Olun

Merkür’ün temsil ettiği zihinle ilgili konularda ve zihinsel dengemizi korumakta zorlanabiliriz. Bu kısa süreçte sözlerin gücü tartışılmaz derecede önem kazanır. Gerçekleri tüm çıplaklığıyla anlatan, sahip olduğumuz anlayışı ve bilinenleri kökten değiştiren sözler duyabiliriz. Böylece asla hafife alınmayacak içsel görüler kazanmamızı sağlayacak deneyimler yaşayabiliriz.

Bu açıda doğruları bulmak ve gizlenmiş bilgilerin gün yüzüne çıkması kolaylaşır. Derin konsantrasyon potansiyelimiz güçlenirken; okült, cinsellik ve yaşamın diğer “tabu” alanlarına karşı duyduğumuz ilgi de yoğunlaşabilir.

Psikoloji, okült, zihinsel ve kişisel gelişim alanlarında çalışmaya başlamak ve devam etmek için güzel bir dönemdeyiz.

Merkür’ün temsil ettiği eğitim, ticaret, trafik, iletişim, ulaşım, elektrik ve elektronik cihazlar gibi diğer alanlarda da gecikmeler veya varlığından haberdar olmadığımız sorunlar gün yüzüne çıkabilir. Madenler ve madencilikle ilgili gelişmeler gündeme taşınabilir. Bütünün ve hepimizin en yüksek hayrına tezahür etmesini dilerim.

 

Astroloji Dergisi / Yazan: Işık Canan Kaya

Kaynakça:
Astroloji Dersleri, Barış İlhan
Astrolojide Açılar, Sue Tompkins
Astrolojinin Anahtar Sözcükleri, Hajo Banzhaf-Anna Haebler
Astroloji, Karma& Dönüşüm, Stephen Arroyo

Son Güncelleme 1 Nisan 2023 Akrep

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Site içeriği izin alınmadan sesli, görsel veya yazılı olarak kullanılamaz. Kaynağı belirsiz yazılar belirtildiğinde siteden silinir veya kaynak bilgisi eklenir. İçerikler sadece RSS özeti makalelere link verilerek kullanılabilir.