Üzerlik Tohumu Turşu ile Birlikte Kullanılır mı?

Üzerlik Tohumu Turşu ile Birlikte Kullanılır mı? Zararlı mı?

Üzerlik Tohumu Turşu ile Birlikte Kullanılır mı?

Üzerlik tohumu turşu ile birlikte kullanılmaz. Sebepler sirke kullanımının uygun olmaması + turşu yapımında kullanılan ürünlerin değişime uğraması ile ortaya çıkan maddeler. Üzerlik tohumu ile birlikte kullanılmaması gereken gıdalara bakıldığında bir çoğunda salamura ile değişime uğrama ve tramin etkisi var. Sirke yapımında da tuz kullanılır ve tuz değişimin yönünü belirler.

Üzerlik tohumu deneyimi için değerlendirme yaptığım dönemde başımda baskı hissettiğimde üzerlik tohumu ile birlikte yediğim besinleri kontrol ederken turşu hiç aklıma gelmemişti. Üzerlik tohumu zorunlu olarak beslenme alışkanlıklarımı tümüyle değiştirmeme neden oldu. Turşu ve sirkeyi sağlıklı gıdalar olarak bildiğimiz için şüphelenmek zor oldu. Çok karışık yediğim için üzerlik tohumu kullandığımda hangi yiyecek ve içeceğin hangi yan etkilere sebep olduğunu bulmak için ekmek dahil yediklerimi birer birer gözden geçirmem gerekti.

Mesela bir gün neticeyi görünceye kadar ekmekle sadece turşu yedim veya sadece ekmekle zeytin yedim. Sıkıntı bazı gıdaların düşük miktarda belirti vermemesi ama düzenli kullanıldığında düşük miktarlarında sorun oluşturması.

Ve sonunda turşunun da tansiyon artışına neden olduğunu buldum. Öğlen az yediğimde çok sorun olmadı, uyku iyi alınmadığında da ortaya çıkabilecek tansiyon sorunu gibi ama akşama doğru tekrar yediğimde belirginleşmeye başladı.

Sorun herkeste aynı olur mu bilmiyorum. Belki hassas bünyeye sahip olanlarda daha tüketmekte soruna neden olabilir.

Üzerlik Tohumu Tüketimi ve Besin Miktarlarının Önemi

Bazı gıdaların az tüketimi sorun olmuyor. Mesela bir tane incir yemek veya 3 tane zeytin, 1 tane ceviz, 5-6 tane fındık yemek gibi. Ama bunları karıştırarak yemek sorun olabilir. Hassas bünyeye sahip insanlarda ise bu az miktarlarda sorun çıkarabilir. Bende 2-3 bardak çay sorun olmadı ama bir arkadaşta sorun oldu.

Üzerlik tohumu ile turşu kullanımı da kişiden kişiye değişen farklılıklar mutlaka olacaktır. Belki bir kaç dilim farkettirmeyebilir ama üzerlikle birlikte tüketilen besinlere karşı hassasiyeti olanlar için bu miktarda sorun oluşturacaktır.

Özellikle üzerlik etkisini artırmak için aç karna tüketildiğinde yediğiniz herşeye çok dikkat etmeniz gerekir.

Üzerlik tohumu kullanırken aşağıdaki belirtileri yaşarsanız yediğiniz ve içtiğiniz herşeyi gözden geçirin Üzerlik tohumu alerji testi yapmadan üzerlik tohumu kullanmayın. Testin nasıl yapılacağını aşağıda linkini verdiğim sitede öğrenebilirsiniz.

  • Üzerinizde ağırlık hissi
  • Baş ağrısı ve başta baskı
  • Mide bulantısı
  • Sindirim sisteminin bozulması
  • Ateş yükselmesi
  • Dikkat dağınıklığı

Sorun yaşadığınızı fark ederseniz aşağıdaki maddeleri uygulayabilirsiniz. Yöntemler bende işe yaradı herkeste aynı sonucu verir mi bilmiyorum. Deneyecekler bunu göz önünde bulundursunlar. Sorunu aşamazsanız mutlaka doktorunuza başvurun. Özellikle midesi hassas olanlar çok çok dikkatli olmalı.

Bir bardak soğuk suya iki çay kaşığı karbonat koyarak iyice karıştırarak içtim. Sindirim sisteminiz boşalacaktır.

  • Bol su için
  • Ilık su ile banyo yapın
  • Temiz havaya çıkın (Güneşe çıkmayın)
  • Acıktığınızda hafif ve uygun besinler tüketin

Üzerlik tohumunun etkisi 6 saate kadar uzayabildiği için tansiyon sorununuz ciddi boyutlarda ise mutlaka hastaneye gidin. Eğer hafif atlatıyorsanız dinlenin ve sorun olmuyorsa hafif hareketler yapın. Bu şekilde terleyerek ve metabolizmayı hareket ettirerek daha kısa sürede kendinize gelebilirsiniz. Tansiyon hareket etmenizi engelliyorsa sırtüstü uzanıp dinlenin. Ama kendinizi iyi hissetmiyorsanız hastaneye gidin.

Üzerlik Tohumu linkindeki konuyu okumadan üzerlik tohumu kullanmayın.

Orada üzerlik tohumu ile birlikte tüketilmemesi gereken besinler listesine dikkat etmediğim dönemlerde sorun yaşayanlardan biriyim. Ne yaptığınızı ve nasıl bir bitki kullandığınızı bilmiyorsanız uzak durun. Sağda solda okuduğunuz, duyduğunuz her şeye balıklama atlayıp denemeye kalkışmayın. Yüksek tansiyonla birlikte mide bulantısı ve yaşanan baş ağrısı feleğin kaç çemberi olduğunu size gösterebilir.

 

Üzerlik Tohumu Turşu ile Birlikte Kullanılır mı?

www.akrepblog.com

15 Nisan 2020

Son Güncelleme 5 Mart 2023 Akrep

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 3 YORUM
  1. Hanedan dedi ki:

    Eyvallah kardeşim başımda baskı hissetmeye başlamıştım yediklerimi gözden geçirip arayınca yazını buldum. Turşu bende de arıza çıkardı.

  2. Maduro dedi ki:

    Sağlık için değerli bilgiler. Kullanmayı düşünen arkadaşlarım üzerlik tohumuyla birlikte bazı gıdaların tüketilmemesi gerektiğini bilmezler. Turşuyu ilk kez dyudum. Yaşadığım başağrılarının sebebi bu da olabilir.

    Üzerlik tohumunun kullanımıyla ilgili formül verecek misiniz? Parayla üzerlik iksiri satanlar var onların farkı var mı?

    1. Akrep dedi ki:

      Denemediğim formüllerin tamamını denedikten sonra yayınlamayı düşünüyorum. Para verir alırsanız sizin için daha değerli olur. Yeterince cesursanız kendiniz formül bulursunuz. Hiçbir formül herkeste aynı sonucu vermez. Parayla satılanlarla yayınlanan formüller aynı. Parayla aldığınızda psikolojik etkisi yüksek olur. Dilerseniz test edebiliriz.

Site içeriği izin alınmadan sesli, görsel veya yazılı olarak kullanılamaz. Kaynağı belirsiz yazılar belirtildiğinde siteden silinir veya kaynak bilgisi eklenir. İçerikler sadece RSS özeti makalelere link verilerek kullanılabilir.