Üzerlik Tohumu Nasıl İçilir? Çayı Nasıl Hazırlanır?

Üzerlik Tohumu Nasıl İçilir? Çayı Nasıl Hazırlanır?

Üzerlik Tohumu Nasıl İçilir? Çayı Nasıl Hazırlanır?

Üzerlik tohumu nasıl içilir? Çayı nasıl hazırlanır? Nelere dikkat etmek gerekir?

Üzerlik tohumu çayı demlenerek içilir. Bunun haricinde tütsü yapılarak dumanı içe çekilir. Toz haline getirilerek tütünle karıştırıp içenlerde var ancak nikotinle karıştığında olumsuz etkileri olduğu için önerilmez. Böyle bir riske girmeye gerekte yok. Üzerlik çayı fazlasıyla yeterli ve sağlıklıdır.

Üzerlik Tohumunu Demleyerek İçmek

Çok farklı tarifleri bulunur. Üzerlik tohumu gibi bitkilerin çayını içecekseniz en düşük miktarlardan başlamanız daha sağlıklıdır. Üzerlik tohumu çayı tüketmeye başlamadan iki hafta önce Üzerlik Tohumu konusunda anlatılan diyeti yapmanız gerekir. Linkini verdiğim konuda hangi gıdalardan uzak durmanız, hangi ilaçları kullanmamanız gerektiği yazılı.

Üzerlik tohumunu ne şekilde tüketirseniz tüketin dikkat etmeniz gereken en önemli nokta üzerlik tohumu ile birlikte sıkı bir diyet yapma zorunluluğudur.

Genel olarak oran 1 çay kaşığı üzerlik tohumu ve bir bardak su şeklindedir. Hassas bir bünyeniz varsa yarım çay kaşığından başlayın. Kaynama süresi 5 dakika ile 30 dakika arasında değişir. Ne kadar çok kaynatırsanız etkisi de o oranda artar.

Üzerlik Çayı Hazırlamak İçin

  • 1 Çay kaşığı üzerlik tohumu
  • 1,5 bardak su
  • 5-30 dakika arası kaynatın
  • Soğumaya bırakın
  • İstediğiniz kadar limon ekleyip için

Kaynadıkça su oranı düşeceği için su miktarını kaynama oranına göre ayarlamanız gerekir. Uzun süre kaynatacaksanız suyu 1,5 bardak ekleyebilirsiniz. Sıcak ve ılık iken tadı ve kokusu daha kötüdür, kendi tercihinize göre soğuk veya sıcak içebilirsiniz.

İlk Denemeleriniz İçin

  • Bir su bardağına bir çay kaşığı üzerlik tohumu koyun
  • Üzerine yeni kaynamış suyu ekleyin
  • Ilıyıncaya kadar bekleyin

Bu hafif bir demlemedir ve bünyenizin alışması için idealdir.

Üzerlik çayı demlemek için tariflere bağlı kalmanıza gerek yok. Tarifinizi kendi bünyenize göre ayarlamanız daha sağlıklıdır. Her tarif herkeste aynı etkiye neden olmaz.

Tadı Hoşunuza Gitmezse

İlk defa deniyorsanız üzerlik tohumu çayının tadı pek hoşunuza gitmeyebilir. Eğer tadı ve kokusu size ağır geliyorsa içine dilediğiniz kadar limon damlatıp için.

Uzun Süre Kaynatıldığında

Üzerlik tohumu uzun süre kaynatıldığında, tohum dağılmaya başlar. İhtiyacınız olan maddeler suya karıştığı için suyun içerisindeki tüm parçalara ihtiyacınız yoktur. Bir tülbentle suyunu süzerek içebilirsiniz.

Üzerlik Tohumunun Etkisini Artırmak İçin

Üzerlik tohumunun etkisini artırmak istiyorsanız aç olduğunuzda tüketin. Sabah kahvaltı yapmadan ve akşam yemek yemeden 1 saat önce. Metabolizmamız sindirimle meşgul olmadığı için üzerlik tohumunu çok daha hızlı bir şekilde sindirime dahil edecektir. Bu şekilde kullandığınızda miktarının yüksek olmamasına dikkat edin. Etkisi daha hızlı ve ani olacaktır.

Diğer bir yöntem de üzerlik tohumu çayı ‘nı demlemeden önce toz haline getirin. Normal demleme de tohum içindeki tüm maddeler suya geçmez sadece dış kabuğunda bulunan maddeler geçer. Blender ile toz haline getirirseniz üzerlik tohumu içindeki tüm maddeler suyla karışır. Ancak her iki durumda da etki yüksek olacağı için üzerlik tohumu diyetine sıkı bir şekilde uymanız gerekir.

Tütsü Dumanını Nefes Yoluyla İçe Çekmek

Evi üzerlik tohumu ile tütsülediğinizde hafif sersemlik hissetmişsinizdir. Tütsü dumanını içe çekmek nefes darlığına iyi gelir. Ancak üzerlik tohumuna karşı alerjiniz varsa bu sizi rahatsız edecektir. Üzerlik tohumuna karşı alerjiniz olup olmadığını öğrenmek için tütsü dumanını veya kaynayan üzerlik tohumu buharını içinize çekebilirsiniz.

Duman yoluyla içe çekmek dumanla birlikte yanan maddelerin katranını da içinize çekmenize neden olacağı için çok ta sağlıklı değildir.

Bol Sıvı Tüketin

Hangi şekilde kullanırsanız kullanın, üzerlik tohumu aynı zamanda idrar söktürücü toksin atıcı olduğu için bol su tüketin. Bu şekilde sindirim sisteminiz ve idrar yollarınız da temizlenmiş olur.

Üzerlik tohumunu nasıl tüketirseniz tüketin dikkat dağınıklığı ve odaklanma sorununa neden olacağını unutmayın.

 

Üzerlik Tohumu ile İlgili Diğer Konular

Üzerlik Tohumu ve Genel Özellikleri

Üzerlik Tohumu ve Sirke Birlikte Kullanılabilir mi?

Üzerlik Tohumu Turşu ile Birlikte Kullanılır mı?

Üzerlik Tohumu Çiğneyerek Yutulur mu?

Üzerlik Tohumu DMT Oranını Yükseltir mi?

Florür sorununu aşmak için

Doğal Ev Yapımı Diş Macunu Tarifi

 

Üzerlik Tohumu Nasıl İçilir? Çayı Nasıl Hazırlanır?

www.akrepblog.com
29 Mayıs 2020

Son Güncelleme 5 Mart 2023 Akrep

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 3 YORUM
  1. melis dedi ki:

    Çok acı geldi bana, içenler nasıl içiyorsunuz?

  2. Bahar dedi ki:

    Siyah çayla birlikte üzerlik çayı içmenin sakıncası var mı?

    1. Akrep dedi ki:

      Çay ve içerisinde kafein bulunan hiçbir içecek içilmemeli.

Site içeriği izin alınmadan sesli, görsel veya yazılı olarak kullanılamaz. Kaynağı belirsiz yazılar belirtildiğinde siteden silinir veya kaynak bilgisi eklenir. İçerikler sadece RSS özeti makalelere link verilerek kullanılabilir.