Sumak Koronavirüsüne İyi Gelir mi? Koronavirüse Karşı Kullanılabilir mi?

Sumak Koronavirüsüne İyi Gelir mi? Sumak Koronavirüse Karşı Kullanılabilir mi?

Sumak Koronavirüsüne İyi Gelir mi? Koronavirüse Karşı Kullanılabilir mi?

Sumak koronavirüse karşı ne kadar etkili?

İki gün önce (26 Mart 2020) tarihinde bir arkadaştan video geldi. “Koronavirüse sumak iyi geliyor” başlığını taşıyan videoda görülen bir rüya ve sumağın koronavirüse karşı iyi geldiği anlatılıyordu. Benzer konularda suistimaller çok fazla olduğu için bu konuda bilimsel bir veri olup olmadığını araştırdım. 2016 yılında Milliyet gazetesinde yayınlanan bir habere ulaştım. Haberin başlığı “Sumak DNA Hasarını Önlüyor” şeklinde idi. Bilgiye dayanak olarak ta Doç Dr. Oğuz Yaral referans gösterilmiş.

Sumak Hücre Hasarını ve Kanserin Gelişimini Engelliyormuş

Haberde 2009 yılında Viyana Kanser Araştırma Enstitüsünde yapılan bir çalışma sonucuna da yer verilmiş. Bu çalışmaya göre Sumak hücre DNA’sını koruyor ve kanserin hücre DNA’sı üzerinde yapacağı hasarın önüne geçilerek hücre deformasyonunu, dolayısı ile kanser gelişimi engelleniyor.

Ayrıca çok etkili bir antioksidan ve şeker hastalığına karşı da etkili bir bitki imiş.

Benzer bir kaç yazı daha okuyunca sumak alıp denemeye karar verdim. Marketlerde sumak kalmamış : ) Sosyal medyada haberlerin ne kadar hızlı yayıldığına ve etkisine güzel bir örnek. Aynı video çok sayıda insana ulaşmış ve marketlerdeki sumaklar talan edilmiş. Sadece bir markette o da sumak kutusunun arkasına gizlenmiş bir paket bulabildim. Bununla da yetinmedim bulunduğum yerdeki aktardaki kalan son 3 paket sumağı da aldım.

Aktar, henüz olaydan habersiz olacak ki neden bir anda herkesin sumak aldığını merak etmiş. Büyük ihtimalle “keşke tüm sumakları bugün paketlemiş olsaydım” demiştir. Benzer manzaralar bir çok yerde yaşanmış. Aktarların önünde uzun kuyrukların oluştuğu yerler olmuş ve doğal olarak fiyatlar yükselmiş.

Sumak Koronovirüse Karşı Nasıl Kullanılır?

Daha önce hiç sumak tatmadığım için önce tadına baktım. Neredeyse limon kadar ekşi ve bana tadı çemeni çağrıştırdı. Koronavirüse karşı kullanımı şu şekilde anlatılıyor,

  • Bir bardak ılık suya bir tatlı kaşığı koyun
  • Karıştırın ve bir süre bekleyin

Kısa sürede aroması suya geçerek su kırmızıya dönüşüyor. Günde iki defa içilmesi tavsiye ediliyor. Sabah ve akşam içilebilir. Sumakla ilgili okuduğum yazılarda, fazla tüketiminin yüksek tansiyon hastalarına zararlı olduğu söyleniyor. Ayrıca sindirim sistemini de etkileyerek kabızlığa neden oluyormuş.

Bir faydasını gördüm mü?

Bir gün önce rüzgarda kaldığım için hafif nezle ve vücudumda kırgınlık vardı. Ertesi gün soğuk algınlığından eser kalmamıştı. Buna kullandığım ev yapımı elma sirkesi de katkı yapmış olabilir. Neticede bir zararını görmedim. Daha rahat nefes aldığımı bedenimin rahatladığını hissettim.

Sumak koronavirüse karşı koruma sağlar mı?

Sumak Çayı Nasıl Hazırlanır?

İki gündür sıcağa yakın suya ekleyerek içiyorum. Bir süre demlenmesini bekleyerek kullanıyorum. Aroması güzel ancak farklı tatlara hassasiyeti olanlara özellikle sıcak içimi ağır gelebilir.

Sumak çayı nasıl hazırlanır?

  • 100 gram sumak
  • 1 litre su

10 dakika kaynatarak demlemeye bırakın.

Koronavirüslü hastalarda tedavi amaçlı veya korunma amaçlı kullanılabilir mi, Koronavirüse karşı sumağın bir faydası olur mu?

Bu konuda bilimsel verilere bakmak gerekir ancak şu an böyle bir çalışma olmadığı için bilimin çaresiz kaldığı durumlarda hücre üzerindeki olumlu etkileri de gözönünde bulundurularak tüketilebilir. Soğuk algınlığına karşı faydasını gördüğüm için de tavsiye ederim. Herkeste ve her bünyede aynı etkiyi gösterir mi bilmiyorum.

Antioksidan özelliği ve DNA diziliminde hücre yıkımını önlediği için hücre yaşlanmasını geciktirici özelliği olduğu söyleniyor. O tarihlerde Doç. Dr. olan bir isim referans gösterildiği için bu bilgiye güveniyorum.

Sumakla ilgili yayılan video ve rüya ile ilgili; bilinç ve inanç herşeyi etkiler. Kim neye nasıl inanırsa etkisi de o yönde etki eder. Ben sumağın bilimsel olarak ispatlanmış verilerini de gözönüne alarak denedim. İsteyenler (tabi bulabilirseniz) deneyebilir.

Sumak Nelere İyi Gelir? Hangi Rahatsızlıklara iyi Gelir?

Sumağın Faydaları

  • Kas ağrılarının giderilmesinde
  • İdrar kaçırma vakalarında kabak çekirdeği ve şerbetçi otu ile birlikte
  • Kan şekeri seviyesinin iyileştirilmesinde
  • Kansere karşı
  • Yaşlanmaya karşı
  • Toksiklerin atılmasında
  • Soğuk algınlığında
  • Ağız yaralarında
  • Astım tedavisinde
  • Bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde
  • Damar sertliğinin giderilmesinde
  • Kolesterol seviyesinin düzenlenmesinde
  • Solunum yolları rahatsızlıklarının tedavisinde

 

Konu akrep-burcu.com sitesinde arkadaşın deneyimini paylaştığı yazıdan alıntılanmıştır.

Son Güncelleme 1 Nisan 2023 Akrep

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 3 YORUM
  1. Yılmaz dedi ki:

    Ben denedim gece çok terletti, iyi bir idrar söktürücü 🙂 koronaya karşı etkisini zamanla somut veriler gösterecek. Farklı bitkisel çay arayanlar için ilginç bir tat

  2. ahsen dedi ki:

    deneyip fayda gören var mı?

  3. Taneri dedi ki:

    Beni çok terletti herkeste böyle mi?

Site içeriği izin alınmadan sesli, görsel veya yazılı olarak kullanılamaz. Kaynağı belirsiz yazılar belirtildiğinde siteden silinir veya kaynak bilgisi eklenir. İçerikler sadece RSS özeti makalelere link verilerek kullanılabilir.