Merkür Yengeç Burcunda

Merkür Yengeç Burcunda

Merkür yengeç burcunda bizi nasıl etkiler? Olumlu ve olumsuz etkileri nelerdir? Hayatımıza ve kişiliğimize etkileri nelerdir? Hafızamızı, zihinsel aktivitemizi, iletişimimizi ve zekamızı nasıl etkiler?

Merkür hangi konularda etkiler? Merkür zihnimizin çalışma frekansını belirler diyebiliriz. Zihnimizin işleyişi, işleyiş hızı, fikirlerimizi ve düşüncelerimizi karşı tarafa nasıl aktardığımız, iletişimimiz, konuşma hızımız ve konuşma ritmimiz, bilgiyi hangi derinlikte aldığımız ve nasıl analiz ettiğimiz, bilgiyi insanlara nasıl sunacağımız Merkür’ün bulunduğu ev ve burç konumları ile ilgilidir.

Merkür’ün bulunduğu ev ve burç konumuna göre iletişim becerimiz güçlü veya zayıf olur. Bir insanın zeka seviyesi ne kadar iyi olursa olsun Merkür konumu iletişimini olumsuz etkiliyorsa zihnindekileri istediği gibi aktaramadığı için zekasından ve diğer becerilerinden istediği gibi faydalanamaz.

  • Kekemelik
  • Geç cevap verme
  • Hazır cevaplılık
  • Hızlı veya yavaş konuşma
  • Etkileyici konuşma
  • Hızlı analiz yeteneği

Merkür’ün bulunduğu konuma göre ortaya çıkan etkilerden bazılarıdır. Etkilerin olumlu veya olumsuz olması bulunduğu konuma, konumda bulunan burca, ev konumuna ve açılara bağlıdır.

Merkür Yengeç Burcunda Genel Özellikleri

  • Sezgisel
  • Duygusal
  • Geçmişle bağlantılı
  • Hassas
  • Güçlü hafıza
  • Geleneksel

Merkür yengeç burcunda, iletişimde duygusal ve sezgisel yoğunluklar ortaya çıkar. İletişimde ve insanlarla olan ilişkilerinde duygular önemli bir yere sahiptir. İçerisinde duygu barındırmayan hiçbir şey onun için yeterince değerli değildir. Ruhsal ve dilsel bağları duygularıyla zenginleşip değer kazanır. Temel görevi, duygusal etkileşimi geliştirerek toplumun duygusal sorunlarını tespit edip onlara çözüm bulmaktır diyebiliriz.

Merkür yengeç burcunda önsezi yeteneği kazandırır. Henüz gerçekleşmemiş olaylar önceden sezilebilir. Özellikle içerisinde duygusal temalar barındıran konularda sezgileri daha güçlüdür. Önsezi yeteneğini başkalarının ve olayların etkisi altında kalmadan kullanabilirse aldığı kararlar daha isabetli olur. Hisleri çoğunlukla doğru çıkar.

İletişimde Duygusal Ağırlık

Bu konumdan etki alan insanların iletişimlerine duygusallık hakim olduğu için tarafsız ve mantıklı hareket etmekte zorlanırlar. Duygular yaşamlarına yön verir. Duygusal yönlerini bilen art niyetli insanlar duygularına hitap ederek onları kolayca yanıltabilirler. Açıların etkisine göre değişen oranlarda, duygusal temalar barından her şeye

  • kolay ikna olurlar,
  • kolay inanırlar ve
  • kolayca kandırılabilirler.

Merkür yengeç burcunda olan insanlar olaylara objektif yaklaşmakta zorlanırlar. Neyin doğru neyin yanlış olduğuna duyguları ile karar verip, duygusal yönden zayıf olanın yanında yer almaya çalışırlar.

Hafızaları güçlüdür ancak sürekli geçmişle meşgul oldukları için hiç olmadık zamanlarda kendilerini olumsuz etkileyen hatıralarla zihinleri meşgul olmaya başlar. Özellikle duygusal izler taşıyan olayları kolay kolay unutmazlar.

Merkür Yengeç Burcunda Psikoloji ve Yazarlık

Merkür yengeç burcunda olan insanlar duygusal derinliğe sahip oldukları için doğal bir psikolojik yeteneğe sahiptirler. Duyguların sebep olduğu etki ve karmaşadan yola çıkarak büyük bir ustalıkla sebeplere ulaşabilirler. Balık burcu kadar derin olmasa da insanları anlayabilmek için empati yeteneklerini çok iyi kullanırlar.

Bu konumdan etki alanlar, insanların duygularına hitap edebilecek güzel eserler oluşturabilirler. Bu konumdan, duygusal derinliğe nasıl inebileceklerini bilen çok iyi yazarlar da çıkabilir. Yazılarında insanların duygularını ve psikolojik yönlerini yaptıkları analizlerle çok güzel dile getirebilirler.

İletişimde ve Tepkilerde Hassasiyet

Merkür yengeç burcunda iletişim, duygusal temalarla işlediği için ani gelişen olaylara yüksek tonda duygusal tepkiler verebilirler. Kaygı, korku ve endişelerini “panik atak” derecesinde çevrelerindeki insanlara yansıtabilirler.

Hayatta temkinli ve güvenli bir şekilde ilerlemeyi tercih ederler. Güven hissini ortadan kaldıracak riskler almamaya özen gösterirler.

Diğer insanlarla iletişim halinde iken onları kırıp incitmemeye büyük özen gösterirler. Başkalarının kırılmasındansa kendilerinin kırılmalarına göz yumarlar. Bu aşırı hassasiyet bilinçaltlarının ileride rahatsız olacakları çok sayıda hatıraya ev sahipliği yapmalarına neden olur.

Yeterince açık sözlü değillerdir. Konuşurken öncelikle iletişim halinde oldukları insanların hassasiyetlerini göz önünde bulundururlar ve onların hassasiyetlerine göre hareket ederler. Bir kişiyi hedef alarak konuşmazlar. Genelleme yaparlar ve herkesin payına düşeni almasını umarlar.

İletişimde Aile Etkisi

Yengeç burcunun bulunduğu tüm konumlarda aile özellikle de anne etkisi büyüktür. İletişim ve yaşama bakış açıları ailelerinden büyük oranda etkilenir. İnsanlarla olan etkileşimlerinin nasıl olacağı, konuşmaları, hassasiyetleri ve duygularının iletişimlerine ne kadar etki edeceği ailelerinde aldıkları eğitimle büyük oranda belirlenir.

Ömür boyu ailesi ile olan iletişimlerini koparmaz.

 

Yardımcı Konular

Merkür Ev Konumları

Tüm ev konumları Doğum Haritasında Evler

 

Merkür Yengeç Burcunda
www.akrepblog.com
30 Eylül 2021

Son Güncelleme 24 Nisan 2023 Akrep

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Site içeriği izin alınmadan sesli, görsel veya yazılı olarak kullanılamaz. Kaynağı belirsiz yazılar belirtildiğinde siteden silinir veya kaynak bilgisi eklenir. İçerikler sadece RSS özeti makalelere link verilerek kullanılabilir.