Merkür Başak Burcunda

Merkür Başak Burcunda, Merkür başakta

Merkür Başak Burcunda

Merkür başak burcunda bizi nasıl etkiler? Olumlu ve olumsuz etkileri nelerdir? Hayatımıza ve kişiliğimize etkileri nelerdir? Hafızamızı, zihinsel aktivitemizi, iletişimimizi ve zekamızı nasıl etkiler?

Merkür hangi konularda etkiler? Merkür zihnimizin çalışma frekansını belirler diyebiliriz. Zihnimizin işleyişi, işleyiş hızı, fikirlerimizi ve düşüncelerimizi karşı tarafa nasıl aktardığımız, iletişimimiz, konuşma hızımız ve konuşma ritmimiz, bilgiyi hangi derinlikte aldığımız ve nasıl analiz ettiğimiz, bilgiyi insanlara nasıl sunacağımız Merkür’ün bulunduğu ev ve burç konumları ile ilgilidir.

Merkür’ün bulunduğu ev ve burç konumuna göre iletişim becerimiz güçlü veya zayıf olur. Bir insanın zeka seviyesi ne kadar iyi olursa olsun Merkür konumu iletişimini olumsuz etkiliyorsa zihnindekileri istediği gibi aktaramadığı için zekasından ve diğer becerilerinden istediği gibi faydalanamaz.

  • Kekemelik
  • Geç cevap verme
  • Hazır cevaplılık
  • Hızlı veya yavaş konuşma
  • Etkileyici konuşma
  • Hızlı analiz yeteneği

Merkür’ün bulunduğu konuma göre ortaya çıkan etkilerden bazılarıdır. Etkilerin olumlu veya olumsuz olması bulunduğu konuma, konumda bulunan burca, ev konumuna ve açılara bağlıdır.

Merkür Başak Burcunda Genel Özellikleri

  • Mükemmeli arayan
  • Düzenli ve titiz
  • Dikkatli
  • Pratik
  • Gerçekçi
  • Güçlü hafıza

Merkür başak burcunda olan insanların zihinsel aktiviteleri son derece dinamik ve bir o kadar da düzenlidir. İletişim becerilerini en iyi şekilde kullanabilmeleri için her şeyin yerli yerinde ve düzenli olması gerekir. Düzensiz bir ortamda durmakta zorlanırlar.

Merkür başak burcunda olan insanların temel amaçları mükemmele ulaşabilmektir. Bu konumda “mükemmel” arayışı zihin ve iletişimle ilgilidir. Gerçekçi ve mantıklı bir yaklaşıma sahiptirler. Bir şeyin doğruluğunu kabul edebilmeleri ve onaylayabilmeleri için “gerçek” lik bilgilerine kendilerinin ulaşması gerekir. Başkalarının “doğru” dediği her şeye hemen inanmazlar.

Güçlü Hafıza ve Pratik Zeka

Pratik bir zekaya ve güçlü bir hafızaya sahiptirler. Önem verdikleri hiçbir şeyi unutmazlar. Hafızalarını güçlü olması zihinlerinde her şeyin düzenli bir yerleşime sahip olması ile ilgilidir. Bilgiler zihinlerinde kolay ulaşılabilecek şekilde yerleşir. Bir sorunla karşılaştıklarında kısa sürede pratik çözümler bulurlar.

Merkür başak burcunda olan insanların sayısal zekaları sözel zekalarına göre daha iyidir. Kendilerini geliştirebilirlerse sayısal alanlarda daha başarılı olurlar. Detaylara büyük önem verdikleri için bu konumdan yeni buluşlar ve icatlar yapan insanların çıkması olasıdır. Bir konuya odaklandıklarında sabırla sonuca ulaşmak için çaba gösterirler.

Merkür Başak Burcunda Analitik Düşünce Yeteneği

İletişim ve becerilerine analitik düşünce yetenekleri etki yapar. Ayrıntılar onun için çok önemlidir. Analiz edip sonuçlar çıkararak hareket ederler. İletişimi analiz yeteneğinden izler taşır. Konuşurken çoğu insanın dikkat etmediği ayrıntılara inebilirler.

Her şeyi analiz ederek hareket ettikleri için hata yapma payları düşüktür. Karar vermeden veya sonuca ulaşmadan önce tüm detayları tekrar tekrar kontrol ederler. Hata payının önemli olduğu mesleklerde başarılı olurlar.

İletişimde Dürüstlük

Merkür başak burcunda olan insanların doğal bir dürüstlükleri vardır. Ağızlarından çıkan her söz onlar için yerine getirilmesi gereken bir görev gibidir. Yalan konuşulmasından ve yalan söyleyenlerden hoşlanmazlar. Güvenmedikleri insanlarla uzun süre birlikte olmak istemezler.

Birlikte oldukları insanların söyledikleri her şeyi analiz ederler. Çelişkileri yakaladıklarında emin olmak için takıldıkları ayrıntıları öğrenmeye çalışırlar. Kolay güvenmezler, güvendikleri insanlarda kendisi gibi dürüst insanlardır.

Sözlerine sadıktırlar. Söz verdiklerinde onu yerine getirmeden rahat etmezler. Buluşmak için söz verilen yere zamanında gelmeyen insanlara bir daha güvenmezler.

Eleştirel Yaklaşımlar

Başak burcu eleştirel bir burçtur. Merkür başak burcunda yerleştiğinde iletişim eleştirel bir ağırlık kazanır. Temizlik, tertip ve düzen, verilen sözler, yerine getirilmeyen görevler, çelişkili sözler ve daha bir çok konuda gördükleri eksikleri eleştirirler. Olumlu açılar almışlarsa eleştiriler yapıcı olur ancak olumsuz açılar varsa eleştiriler ağır ve yıkıcı olabilir.

Bu konumdan etki alan bir insanla birlikte iseniz,

  • temizliğe
  • tertip ve düzene
  • ağzınızdan çıkan sözlere
  • yaşadığınız ortama
  • dakik olmaya

büyük özen göstermeniz gerekir.

İletişimde Samimiyet

Arkadaşları ile samimidirler. Hoşsohbet ve eğlencelidirler. Çoğu insanın görmediği detayları görerek ilginç ve zekice espriler yaparlar. Eğlenmeyi ve sevdiği insanlarla zaman geçirmeyi severler. Bir konuda konuşurken mutlaka veriler ve delillerle konuşurlar. Eğlenceli bir sohbetin ortasında bir anda matematiksel veriler havada uçuşabilir.

Arkadaşlarının işine yarayacağını düşündükleri bilgiler varsa onlarla paylaşmaktan çekinmezler. Başak burcunun temel görevi “toplum hizmeti” olduğu için insanlara faydalı olacak şeyler yapmaktan keyif alırlar. Ancak iyi niyetinin suistimal edildiğini fark ederlerse sert karşılık verirler.

 

Yardımcı Konular

Merkür Ev Konumları

Tüm ev konumları Doğum Haritasında Evler

 

Merkür Başak Burcunda
www.akrepblog.com
2 Ekim 2021

Son Güncelleme 24 Mart 2023 Akrep

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Site içeriği izin alınmadan sesli, görsel veya yazılı olarak kullanılamaz. Kaynağı belirsiz yazılar belirtildiğinde siteden silinir veya kaynak bilgisi eklenir. İçerikler sadece RSS özeti makalelere link verilerek kullanılabilir.