Merkür Aslan Burcunda

Merkür Aslan Burcunda

Merkür Aslan Burcunda

Merkür aslan burcunda bizi nasıl etkiler? Olumlu ve olumsuz etkileri nelerdir? Hayatımıza ve kişiliğimize etkileri nelerdir? Hafızamızı, zihinsel aktivitemizi, iletişimimizi ve zekamızı nasıl etkiler?

Merkür hangi konularda etkiler? Merkür zihnimizin çalışma frekansını belirler diyebiliriz. Zihnimizin işleyişi, işleyiş hızı, fikirlerimizi ve düşüncelerimizi karşı tarafa nasıl aktardığımız, iletişimimiz, konuşma hızımız ve konuşma ritmimiz, bilgiyi hangi derinlikte aldığımız ve nasıl analiz ettiğimiz, bilgiyi insanlara nasıl sunacağımız Merkür’ün bulunduğu ev ve burç konumları ile ilgilidir.

Merkür’ün bulunduğu ev ve burç konumuna göre iletişim becerimiz güçlü veya zayıf olur. Bir insanın zeka seviyesi ne kadar iyi olursa olsun Merkür konumu iletişimini olumsuz etkiliyorsa zihnindekileri istediği gibi aktaramadığı için zekasından ve diğer becerilerinden istediği gibi faydalanamaz.

  • Kekemelik
  • Geç cevap verme
  • Hazır cevaplılık
  • Hızlı veya yavaş konuşma
  • Etkileyici konuşma
  • Hızlı analiz yeteneği

Merkür’ün bulunduğu konuma göre ortaya çıkan etkilerden bazılarıdır. Etkilerin olumlu veya olumsuz olması bulunduğu konuma, konumda bulunan burca, ev konumuna ve açılara bağlıdır.

Merkür Aslan Burcunda Genel Özellikleri

  • Ben merkezli
  • Sempatik
  • Yönetici
  • Oyuncu
  • Organize eden iletişim
  • Sabit fikirli

Merkür aslan burcunda iletişimde ego ön plana çıkar. İletişim “ben” merkezlidir. Tanınmayı, bilinmeyi ve hayran olunmayı isterler. İletişimi insanları kendisine hayran bırakmak için kullanırlar. Onunla birlikte iken size neler yaptığını, neler başardığını ve başka neler yapmak istediğini hiç bıkmadan anlatabilir. Ancak bunu o kadar sevimli ve sempatik bir ruh hali ile yaparlar ki kendilerini bu kadar çok anlatmaları size itici gelmez. Belki biraz sıkıcı olabilir evet.

Sevimli Yöneticiler

Aslan burcu insanları sevimli yöneticilerdir. Merkür aslan burcunda olan insanlarda da yöneticilik iletişim kanalı ile ortaya çıkar. Koç burcu etkisi gibi sert etkilere sahip değildir ancak insanları organize edip onları yönlendirmeye çalışırlar. Çalıştığı yerde yönetici konumda bulunabilirler. Doğum haritasındaki diğer konumlardan sert etkiler yoksa eğlenceli ve güler yüzlü bir yönetici olurlar. Israrla sorumluluklarını yerine getirmeyenler içinse sert bir dil kullanmaktan çekinmezler.

Merkür aslan burcunda olan insanlar enerjik ve etkileyici insanlardır. İstediği bir şey varsa ne pahasına olursa olsun onu elde etmeye çalışırlar. Oyunculuk yeteneklerini iletişim kanalı ile icra edebilirler. Kime nasıl davrandığında ne tür sonuçlar çıkaracaklarını iyi bilirler. Aslan burcu sabit bir burç olduğu için düşünce ve fikirleri kolay değişmez. Bir başkasının kendisine emir vermesinden hoşlanmazlar. Yapmak istedikleri bir şey varsa onu mutlaka yaparlar.

Olumsuz açılar almışlarsa emirler yağdıran, sert bir iletişim diline sahip kibirli biri de ortaya çıkabilir.

Organizasyon Yeteneği

Bu konumda iletişim insanları

  • organize etmek,
  • yönetmek,
  • eğlendirmek,
  • maceralara sürüklemek ve
  • “ben” kavramını ön plana çıkarmak için kullanılır.

Planlama ve organize etme becerileri yüksektir. İnsanları nasıl harekete geçireceklerini ve bir noktaya nasıl odaklayacaklarını iyi bilirler. Üstelik bunu gülümseyerek ve eğlenerek yaparlar. Ortaya bir fikir atarlar. Tepkiyi ölçüp duruma göre düşüncelerini güçlendirerek yaymaya devam ederler. Bir düşüncenin kimler aracılığı ile daha hızlı yayılacağını öğrendiklerinde fikirlerini öncelikle onlara söylerler. Bir süre sonra hedeflediği organizasyon hazır olacaktır.

Merkür aslan burcunda olan insanlar başarılı olabilmek için oyunculuk yeteneklerini kullanırlar. Başarılı insanları taklit ederek onlar gibi hareket ederler. Konuşmaları etkileyici ve sempatiktir. Etkilemek istedikleri insanları kolayca ikna ederler. Küçük işler onları yeterince tatmin etmez bu nedenle tecrübe sahibi olduktan sonra gözlerini daha büyük işlere dikerler.

Ya Kükrerse!

Aslan burcu etkisine sahip insanların yüzündeki tebessüme çok fazla aldanmamak gerekir. Çünkü kendilerini baskı altında hissettiklerinde veya iyi niyeti suiistimal edilip istedikleri yapılmadığında karşınızda avının üzerine atlamaya hazır ve kükreyen bir aslan bulabilirsiniz. Bu noktaya gelebilmeyi başarmışsanız kuyruğunuzu kıstırıp öfkesinin dinmesini bekleseniz iyi olur çünkü pençelerini çıkarmak için sizden bir karşılık bekliyor olacaktır.

 

Yardımcı Konular

Merkür Ev Konumları

Tüm ev konumları Doğum Haritasında Evler

 

Merkür Aslan Burcunda
www.akrepblog.com
1 Ekim 2021

Son Güncelleme 24 Mart 2023 Akrep

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Site içeriği izin alınmadan sesli, görsel veya yazılı olarak kullanılamaz. Kaynağı belirsiz yazılar belirtildiğinde siteden silinir veya kaynak bilgisi eklenir. İçerikler sadece RSS özeti makalelere link verilerek kullanılabilir.