Merkür 8. Evde

Merkür 8. Evde, 8. evde Merkür

Merkür 8. Evde

Merkür 8. evde bizi nasıl etkiler? Olumlu ve olumsuz etkileri nelerdir? Hayatımıza ve kişiliğimize etkileri nelerdir? Hafızamızı ve zekamızı nasıl etkiler?

Merkür hangi konularda etkiler? Merkür zihnimizin çalışma frekansını belirler diyebiliriz. Zihnimizin işleyişi, işleyiş hızı, fikirlerimizi ve düşüncelerimizi karşı tarafa nasıl aktardığımız, iletişimimiz, konuşma hızımız ve konuşma ritmimiz, bilgiyi hangi derinlikte aldığımız ve nasıl analiz ettiğimiz, bilgiyi insanlara nasıl sunacağımız Merkür’ün bulunduğu konumla ilgilidir.

Merkür’ün bulunduğu ev ve burç konumuna göre iletişim becerimiz güçlü veya zayıf olur. Bir insanın zeka seviyesi ne kadar iyi olursa olsun Merkür konumu iletişimini olumsuz etkiliyorsa zeka potansiyelinden istediği gibi faydalanamaz.

  • Kekemelik
  • Geç cevap verme
  • Hazır cevaplılık
  • Hızlı veya yavaş konuşma
  • Etkileyici konuşma
  • Hızlı analiz yeteneği

Merkür’ün bulunduğu konuma göre ortaya çıkan etkilerden bazılarıdır. Etkilerin olumlu veya olumsuz olması bulunduğu konuma, konumda bulunan burca ve açılara bağlıdır.

Merkür 8. Evde Genel Özellikleri

  • Ölüm ve madde ötesine ilgi
  • İyi bir evlilik hayatı
  • Yazma becerisi
  • Parapsikolojiye ilgi
  • Zeki ve kurnaz
  • Gizemli
  • Sırlarına sadık

Merkür 8. evde insana gizemli ve sırlı bir iletişim kanalı açar. Madde ötesine, gizemli ve doğa üstü olaylara karşı ilgileri artar. Maddesel anlamda tanımlayamadıkları olayları ve konuları parapsikoloji gibi alanlara yönelerek cevap bulmaya çalışırlar. Gizemli olaylara karşı meraklıdırlar ve araştırmayı severler.

  • Gizli saklı olayları ortaya çıkarmak
  • Doğaüstü olayları aydınlatmak
  • Ruh ve ilgili konuları incelemek

hoşlarına gider.

Merkür 8. evde insana gizemli bir yapı kazandırır. Gizli saklı işlerle ilgilenmeyi ve gizemli olmayı severler. 8. ev konumunun yöneticisi Akrep burcu olduğu için iletişiminde akrep burcuna benzer yanlar ortaya çıkabilir. Konuşmaları, ilgilendiği alanlar ve gizemli oluşu dışarıdan bakıldığında onun bir akrep burcu olduğu izlenimini verebilir.

Gizem Bir İnsan

Temel inancı herkesin her şeyi bilmesine gerek olmadığıdır. Gizemli kalmaya ve gizemli olayları ortaya çıkarma merakından dolayı dedektif portresi çizerler. İletişim becerilerini bu alanda çok iyi kullandığı için dedektif, ajan veya gizli servislerde çalışabilir.

Bu konumdan etki alan insanlar birlikte olduğu insanlara onlarla ilgili her şeyi anlatırlar ancak kendileri ile ilgili hiçbir şey anlatmazlar. Merkür 8. evde olan insanlar çevreleri tarafından hep bir gizem bulutu arkasından izlenirler. Yakınlaşmaya çalışsalar da onları çözmekte ve tanımakta zorlanırlar.

Güç ve yaşamlarını kontrol edebilmek onlar için çok önemlidir. Ancak sahip oldukları yetenekleri, becerileri ve gücü kendilerini açık hedef haline getirmemek için her zaman göstermezler. Bu konumdan etki alan insanlar için her şey sadece gerektiğinde kullanılırsa değerlidir.

Merkür 8. evde olan insanlar soğuk ve karizmatik bir yapıya sahiptirler. Çevrelerindeki insanlar onlar hakkında çok az şey bildikleri için onlara yaklaşmaktan çekinirler. Ancak samimi olduklarında ve konuştuklarında dışarıdan görülen buzdan dağları erimeye ve sıcak yüzlerini göstermeye başlarlar. Buna rağmen hiçbir zaman iç dünyalarını diğer insanlara açmadıkları için soğuk ve gizemli insan olarak kalmaya devam ederler.

Sırlarla Dolu Bir insan

Merkür 8. evde olan insanlar sahip olduklarını herkesle paylaşmazlar. Kendi iç dünyaları ve hayatları hakkında çok fazla bilgi vermezler. Bunun temel nedeni iç dünyaları bilindiğinde saldırıya açık hale gelecekleri düşüncesidir. Kendi iç dünyalarında olanlar kendilerine özeldir ve sadece çok sayıdaki samimi dostları ile iç dünyalarını, sıkıntılarını ve sorunlarını paylaşırlar.

Zayıf görünmemek için yüzlerine çoğu zaman donuk bir ifade kondururlar. Onlara baktığınızda o an ne hissettikleri ve iç dünyalarında neler olup bittiği hakkında bir ipucu edinilmesi çok zordur. Kendilerince önemli gördükleri bilgileri ve sırları kendileri ile birlikte mezara götürürler. Sırlar onların gözünde birer kutsal emanet gibidir. Bu yönleri ile çok güvenilir insanlardır.

İletişimlerinin temelinde gizem vardır. Konuşmaları yüzeyseldir ve derinlere inerek başkalarının bilmek isteyebileceği konularda konuşmak istemezler. Konuştuklarında bütünden parçaya gitmezler. Parçaları ayrı ayrı insanlara aktarırlar. Bu aslında onların güvenilir insan bulmak için uyguladıkları bir testtir. Anlattıkları parçalar tek başına bir işe yaramaz ama anlattıklarını başkalarından duyduğunda kimlerin güvenilmez olduğunu kolayca tespit ederek “güvenilmez insan” listelerine dahil ederler.

Mesleki Etkileri

Merkür 8. evde olan insanlar duygusal derinlikleri, derin analiz yetenekleri ve keskin zekaları ile çok iyi bir yazar potansiyeli taşırlar. Konuları, insan davranışlarını ve olayları derinlemesine analiz ederler. Tüm edindiklerini yazıya döktüklerinde ortaya gerçekten derin eserler çıkarabilirler. Öyle ki yazdıkları eserler ancak uzun zaman sonra net olarak anlaşılabilir.

Merkür 8. evde olan insanlar araştırmayı ve bilgi edinmeyi severler. Gizemli yönleri onları farklı meslek alanlarına çeker.

  • Dedektiflik
  • Gizli servisler
  • Emniyet teşkilatı
  • Yazarlık
  • Psikoloji
  • Güvenlik birimleri

yapılarına uygun meslek alanlarıdır.

Merkür 8. Evde Evlilik ve Miras

Merkür 8. evde evlilik açısından iyi bir konumdur. Mutlu olacağı insanı bulduğunda kolayca evlenirler. Evlilikleri çoğunlukla sorunsuz bir şekilde devam eder. Evlendikleri insanlar kendileri gibi derin ve zeki insanlardır. 8. ev konumunun etkisinden dolayı tutkulu olurlar. Eşini bulduğunda ona tutku ile bağlanırlar. Tutkuları sadece eşlerine olan bağlılıkları ile ilgili değildir. Savundukları ve benimsedikleri her alanda tutkuludurlar. Sahip oldukları her şeyi korumaya çalışırlar.

Kendisi, eşi ve çevresinde bulunan insanlar hakkında her şeyi bilir ancak aradan yıllar geçse dahi eşi ve diğerleri onun hakkında çok fazla şey bilmezler. Her zaman bir sır olarak kalmaya devam ederler.

8. ev miras konuları ile de ilgili olduğu için olumsuz açılar almamışlarsa kendi ailesinden ve eşinden miras kalabilir.

İletişim Becerileri ve Sivri Bir Dil

Merkür 8. evde olan insanlar savundukları konularda çok ciddi insanlardır. Tartışmalarda zekalarını konuşturmayı çok iyi bilirler. Bir tartışma esnasında herkesi şaşırtan detaycı yanları ile başetmek kolay değildir. Tartıştığı insanlar bilgi ile değil zan ve kesin olmayan bilgilerle tartışıyorlarsa şiddetli tepki gösterirler.

Rahatsızlık duydukları insanlar sivri dilleri ile kırmaktan keyif alırlar. Kırılmayı hak eden insanları affetmezler. Gerekirse herkesin önünde küçük düşürürler.

İnce zekaları sayesinde karmaşık olayları kolayca çözerler ancak her şeyi bilmesini istemedikleri insanlara konuları o kadar karmaşık bir şekilde aktarırlar ki çözmek onlar için yorucu olur.

Konuştuğu insanlara bildiklerinin tamamını anlatmazlar. Çünkü olası bir tartışma anında veya ileride araları bozulduğunda onlara koz vermek istemezler. Sadece kendisinin bildiklerini çok gerektiğinde ve en acı şekilde koz olarak kullanırlar.

Merkür 8. Evde Ruhsal Analist

Merkür 8. evde iletişimde ruhsal derinlik te kazandırdığı için insanların hassas ve zayıf yönlerini çok kolay bir şekilde çözerler. Konuşurken ve iletişim halinde siz onun yüzüne bakarken o sizin ses tonunuzdan, mimiklerinizden ve kullandığınız kelimelerden ruhunuzdaki derinliklere kadar analiz eder ve gerektiğinde kullanmak için çıkarımlar yaparlar.

Onlara karşı bir duruşunuzu algıladıklarında veya ona haksızlık yaptığınızda ise elde ettikleri bilgileri sizi çökertmek için kullanırlar.

İletişim halinde olduğu insanlarla ruhsal yönden bütünleşmedikçe onlarla rahat edemezler. Frekans uyumu olmayan insanlardan uzak durmayı tercih ederler. Ruhsal uyum yakaladıkları insanlarla rahat bir iletişim kurarlar.

Mutlaka öğrenmesi ve bilmesi gereken alanlar ve konular

Parapsikoloji

Derin Trans

Telepati

Paranormal Kişilikler

Parapsikolojik Hassasiyetler

Ruhsal Gelişimde Bilinmesi ve Yapılması Gerekenler

Psişik İnsanların Özellikleri

 

Yardımcı Konular

Doğa dışı olaylar ve ruhsal derinlik

Doğum Haritasında 8. Evde Bulunan Burçlar

Tüm ev konumları Doğum Haritasında Evler

 

Merkür 8. Evde
www.akrepblog.com
22 Eylül 2021

Son Güncelleme 15 Şubat 2023 Akrep

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Site içeriği izin alınmadan sesli, görsel veya yazılı olarak kullanılamaz. Kaynağı belirsiz yazılar belirtildiğinde siteden silinir veya kaynak bilgisi eklenir. İçerikler sadece RSS özeti makalelere link verilerek kullanılabilir.