Merkür 7. Evde

Merkür 7. Evde

Merkür 7. Evde

Merkür 7. evde bizi nasıl etkiler? Olumlu ve olumsuz etkileri nelerdir? Hayatımıza ve kişiliğimize etkileri nelerdir? Hafızamızı ve zekamızı nasıl etkiler?

Merkür hangi konularda etkiler? Merkür zihnimizin çalışma frekansını belirler diyebiliriz. Zihnimizin işleyişi, işleyiş hızı, fikirlerimizi ve düşüncelerimizi karşı tarafa nasıl aktardığımız, iletişimimiz, konuşma hızımız ve konuşma ritmimiz, bilgiyi hangi derinlikte aldığımız ve nasıl analiz ettiğimiz, bilgiyi insanlara nasıl sunacağımız Merkür’ün bulunduğu konumla ilgilidir.

Merkür’ün bulunduğu ev ve burç konumuna göre iletişim becerimiz güçlü veya zayıf olur. Bir insanın zeka seviyesi ne kadar iyi olursa olsun Merkür konumu iletişimini olumsuz etkiliyorsa zeka potansiyelinden istediği gibi faydalanamaz.

  • Kekemelik
  • Geç cevap verme
  • Hazır cevaplılık
  • Hızlı veya yavaş konuşma
  • Etkileyici konuşma
  • Hızlı analiz yeteneği

Merkür’ün bulunduğu konuma göre ortaya çıkan etkilerden bazılarıdır. Etkilerin olumlu veya olumsuz olması bulunduğu konuma, konumda bulunan burca ve açılara bağlıdır.

Merkür 7. Evde Genel Özellikleri

  • Evlilikte sorunlar
  • Meraklı
  • Ticarette başarı
  • Sosyal beceriler
  • Etkileyici bir konuşmacı
  • Güçlü bir hafıza

Merkür 7. evde evlilikler duygusallıktan daha çok mantık ve fikirsel uyum üzerine kurulur. Bu konumdan etki alan bir insan için evlendiği insanla sağlıklı bir iletişim içerisinde olmak duygusal yakınlıktan daha önemlidir. Çünkü Merkür’ün etkin olduğu konumlarda iletişim sağlıklı olmadığında uyumlu ve mutlu bir aile yaşantısı da mümkün olmayacaktır.

Merkür 7. evde olan insanlar sağlıklı bir iletişim kurduklarına inandıkları insanla erken yaşta da evlenebilirler. Ancak Merkür değişken bir yapı sergilediği için Sabit nitelikte olması gereken evlilik konusu olumsuz etkilenebilir. Merkür bu konumda yerleştiğinde birden fazla evlilik ihtimali de ortaya çıkar.

Sebebi ve şekli nasıl olursa olsun evlilik bu konumda sorunların yaşanmasını kaçınılmaz kılabilir. Ancak sebepler ortadan kalmadığı sürece ne kadar evlilik yapılırsa yapılsın tekrar başa dönülme ihtimali de vardır. O yüzden hem evlilik kararı alırken hem de evlilik sonrası mümkün olduğunca acele kararlar almamakta yarar vardır. Düşünerek adım atmak olası daha büyük sorunların ortaya çıkmasını engelleyecektir.

Bu konumdan etki alan insanlar kibar ve ince yapılı bir görünüşe sahiptirler. Diğer insanlara ayırdıkları süre aile yaşamlarına ayırdıkları süreden fazla olduğu için iletişim yetenekleri ailede ayrı bir sorun haline gelebilir.

Ortaklıkları ve Entelektüel Kişiliği

Merkür 7. evde bulunan insanlar hem ortaklıklarında hem de evliliklerinde entelektüel kişiliği olan insanları tercih ederler. Bu konumdan etki alan insanlar fikirlerini söylemeyi ve tartışmayı severler. Tartıştığı insanın tartışma üslubunu bilmesine ve bilgi birikimine sahip olmasına özen gösterirler. Amacı sadece gürültü çıkarmak değil farklı fikir ve görüşlerden de istifade etmektir.

Birlikte olduğu insanlarla rekabet halinde olmak hoşlarına gider. Rekabetten ve sözlü atışmalardan keyif alırlar. Çok yönlülüğü sayesinde birden fazla alanda çalışma imkanı bulabilirler.

Eğer olumsuz açılar varsa karşı tarafı yanıltmak için yalan söyleyebilirler. Zor durumda kaldıklarında başvurdukları yalanlar onların can simitleri haline geldiğinde güvensizlik çukuruna düşerler. Bir kez güven yıkıldığında toparlamaları zordur. Ortaklıkları, iş hayatları ve ailevi ilişkileri zarar görerek başarısız olurlar. Başarısızlık para kaybını, para kaybı da farklı sıkıntıları beraberinde getirir. Bu yüzden ne pahasına olursa olsun yalana başvurmamalıdırlar. İnsanlar bu konumdan etki alan insanlara güvendikleri sürece sorunları bir şekilde aşma kabiliyetine sahip olacaklardır.

Olumlu açılarda iş ortaklıklarında ve diğer insanlarla olan iletişimlerinde başarılıdırlar. Etkileyici bir konuşma yetenekleri vardır ve insanları nasıl etkileyeceklerini çok iyi bilirler.

Mesleki Etkileri

İletişimin ve insanları etkilemenin ön planda olduğu mesleklerde başarılı olurlar.

  • Halkla ilişkiler
  • Hukuk
  • Ticaret
  • Eğitim sektörü

ve insanların etkilenmesi gereken hemen her alanda başarılı olabilirler. Meslekle ilgili konularda 7. ev doğrudan ilgili değildir bulunduğu konumdaki burç, açılar, 2. ev ve 10. evinde bu konumu desteklemesi gerekir. Merkür iletişim ile ilgili olduğu için sadece eğilimler ortaya çıkarır.

Merkür 7. evde güçlü bir hafızaya sahip olabilir. Gördükleri yüzleri ve tanıştıkları insanların isimleri aradan uzun yıllar geçse de unutmazlar (olumsuz açılar yoksa). Konuştuğu insanlarla yaşadıkları en küçük ayrıntıları dahi hatırlayabilirler. Bu özellikleri ile bağlantılı mesleklere yönelmeleri de onları başarılı yapacaktır.

 

Yardımcı Konular

Doğum Haritasında 7. Evde Bulunan Burçlar

Tüm ev konumları Doğum Haritasında Evler

 

Merkür 7. Evde
www.akrepblog.com
21 Eylül 2021

Son Güncelleme 24 Mart 2023 Akrep

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Site içeriği izin alınmadan sesli, görsel veya yazılı olarak kullanılamaz. Kaynağı belirsiz yazılar belirtildiğinde siteden silinir veya kaynak bilgisi eklenir. İçerikler sadece RSS özeti makalelere link verilerek kullanılabilir.