Merkür 1. Evde

Merkür 1. Evde

Merkür 1. Evde

Merkür 1. evde bizi nasıl etkiler? Olumlu ve olumsuz etkileri nelerdir? Hayatımıza ve kişiliğimize etkileri nelerdir? Hafızamızı ve zekamızı nasıl etkiler?

Merkür hangi konularda etkiler? Merkür zihnimizin çalışma frekansını belirler diyebiliriz. Zihnimizin işleyişi, işleyiş hızı, fikirlerimizi ve düşüncelerimizi karşı tarafa nasıl aktardığımız, iletişimimiz, konuşma hızımız ve konuşma ritmimiz, bilgiyi hangi derinlikte aldığımız ve nasıl analiz ettiğimiz, bilgiyi insanlara nasıl sunacağımız Merkür’ün bulunduğu konumla ilgilidir.

Merkür’ün bulunduğu ev ve burç konumuna göre iletişim becerimiz güçlü veya zayıf olur. Bir insanın zeka seviyesi ne kadar iyi olursa olsun Merkür konumu iletişimini olumsuz etkiliyorsa zeka potansiyelinden istediği gibi faydalanamaz.

  • Kekemelik
  • Geç cevap verme
  • Hazır cevaplılık
  • Hızlı veya yavaş konuşma
  • Etkileyici konuşma
  • Hızlı analiz yeteneği

Merkür’ün bulunduğu konuma göre ortaya çıkan etkilerden bazılarıdır. Etkilerin olumlu veya olumsuz olması bulunduğu konuma, konumda bulunan burca ve açılara bağlıdır.

Merkür 1. Evde Genel Özellikleri

  • Pratik ve keskin bir zeka
  • Güçlü hafıza
  • Enerjik ve güler yüzlü
  • Entelektüel kişilik
  • Araştırmacı

Merkür 1. evde insanın iç dünyasında olanları dışa yansıtmasına neden olur. Düşüncelerini, aklından geçenleri ve yaşadıklarını iç dünyasında saklamadan tüm ayrıntıları ile insanlara anlatır. Bu anlatım sözlü veya yazılı olabilir. Günlük tutmak, hatıralarını yayınlamak, arkadaşları ile konuşmak veya sosyal medyada paylaşım yolu ile zihninden geçenleri ve yaşadıklarını diğer insanlara aktarır.

Bu etkiler dürtü olarak ortaya çıkar ancak nasıl aktaracağı doğum haritasındaki konumlar, açılar ile aldığı eğitim ve çevre etkisi ile belirlenir. Olumsuz açılar almışsa, ister ama bu istekler kısa sürede eyleme dönüşmeden söner. Olumlu açı ve konumlarda ise kısa sürede eyleme dönüşür.

Merkür 1. evde yerleştiğinde insanı neşeli, güler yüzlü ve arkadaş canlısı yapabilir. Ancak entelektüel yapısı ve konumda bulunan burcun etkisine göre karşı tarafı ağır bir şekilde eleştiren ve kıran sert bir kişiliğe de sahip te olabilir.

Pratik zekası ile olayları ve edindiği bilgileri farklı açılardan ele alarak sorunlara kısa sürede çözüm üretir. Küçük ayrıntıların ne kadar önemli olduğunu bilir ve bu ayrıntıları bütünle birleştirerek hareket eder. İyi bir araştırmacıdır ve hangi bilgiyi nasıl kullanacağını çok iyi bilir. Güçlü bir hafızaya sahip olduğu için edindiği bilgileri kolay kolay unutmaz. Bilgi birikimini konuşma yeteneği ile birleştirerek etkili sunumlar yapabilir.

Mesleki Etkileri

Bu konumdan etki alan insanlar bilgi birikimlerini çok iyi aktardıkları için iyi bir yazar olabilirler. Hangi kelimelerle konuyu nasıl vurgulayabileceklerini, konuyu nasıl etkili bir hale getireceklerini çok iyi bilirler. Araştırmacı ve entelektüel yönlerinden dolayı,

  • Doktor
  • Yazar
  • Bilim insanı
  • Araştırmacı
  • Analizci

olabilirler. Doğum haritasında Merkür 1. evde bulunan insanların anlama ve kavrama becerileri yüksek olduğu için karmaşık meseleleri kısa sürede kavrayabilirler. Kendilerini çok iyi ifade edebildikleri için karşı tarafı kolayca etkileyebilirler.

İnsanları kolay etkileyebilme becerilerinden dolayı yatırım girişimlerinde başarılı olurlar. İlgi alanları doğrultusunda küçük girişimlerden büyük kazançlar elde edebilirler. Her ortama kolaylıkla uyum sağlayabilecek esnekliğe sahip oldukları için farklı alanlarda da yatırımlar yapabilir veya birden fazla işle meşgul olabilirler.

Burç Etkileri ve Kişiliğe Etkisi

Bu konumda Merkür ile birlikte yerleşen burç, Merkür’ün etkisini büyük oranda etkiler.

Su grubu burçlarından biri var ise ruhsal yönden derin ve empatik bir iletişime sahip olabilir.

Ateş grubu burçlarından biri bulunursa öfkeli, hırslı, buyurgan ve tez canlı bir kişiliğe sahip olabilir.

Hava grubu burçlarından biri bulunursa iletişim becerileri artabilir.

Toprak grubu burçlarından biri bulunursa eleştirel, kurnaz, kendini beğenmiş ve üretken olabilir.

Doğum haritasında Merkür 1. evde iken bu konumda hava grubu burçlarından biri de bulunursa konuşmayı ve paylaşmayı daha çok sever. Öğrendiği herşeyi çevresi ile paylaşmak ister. Paylaşımlarında odak nokta insanların duymak istedikleridir. Olayları ve konuları hızlı kavrar. Zekası ve hafızası daha güçlü olur. Olumsuz açılarda “bilgiçlik taslayan” insan portresi ortaya çıkabilir.

Genetik etkiler ve diğer konumların etkisi dışında zarif yüz hatları ve hızlı bir metabolizma ortaya çıkabilir. Çok hareketli olduğu için sakarlık yapabilir, hareketlerini kontrol etmekte zorlanabilir. Çoğunlukla sempatiktirler, değişken kişilik yapısından dolayı her ortamda kolayca arkadaş edinip uyum sağlayabilirler.

 

Yardımcı Konular

Doğum Haritasında 1. ev konumunda bulunan burçların etkileri Doğum Haritasında 1. Evde Bulunan Burçlar

Tüm ev konumları Doğum Haritasında Evler

 

Merkür 1. Evde
www.akrepblog.com
16 Eylül 2021

Son Güncelleme 24 Mart 2023 Akrep

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 2 YORUM
  1. Aysel dedi ki:

    Merkürüm 1. Evde çoğu özelliğini taşıyorum ama bazen hiç kimse ile görüşmek istemediğim zamanlar oluyor. O dönemler verimimim düşüyor. Bunun nedenini nasıl bulabilirim. Bir çözümü var mı?

    1. Akrep dedi ki:

      Doğum haritasında bu konumla ilgili açılara bakılabilir. Enerjinizi olumsuz etkileyen açı veya burç olabilir. Sebebini bulmadan çözüm üretmek zor.

Site içeriği izin alınmadan sesli, görsel veya yazılı olarak kullanılamaz. Kaynağı belirsiz yazılar belirtildiğinde siteden silinir veya kaynak bilgisi eklenir. İçerikler sadece RSS özeti makalelere link verilerek kullanılabilir.