Mars Geri Hareketi ve Olumsuz Etkileri

Mars Geri Hareketi ve Olumsuz Etkileri

Mars Geri Hareketi ve Olumsuz Etkileri

Mars geri hareketi hayatımızı nasıl etkiler? Mars geri hareketi ile ortaya çıkan olumsuz etkiler nelerdir? Sorun yaşamamak için nelere dikkat etmemiz gerekir?

9 Eylül’de Mars 28 derece Koç Burcunda gerilemeye başladı. Bu geri hareket 14 Kasım 2020’ye kadar sürecek. Koç’taki Mars’ın, dışa dönük, canlı ve aktif enerjisi “içe” yönelecek. Dolayısıyla isteklerimize ve arzularımıza “direkt” gitmemiz zorlaşacak. Bir konuda harekete geçmeden önce tereddüt edebilir veya korkabiliriz. Bu geriye çekiliş de ister istemez bizde gizli öfkeye ve içsel bir çatışmaya neden olabilir. Hızımızı kaybedip yavaşlayacağımız bu dönem, önemli adımlar atmak için uygun olmayabilir. Mars’ın geri hareketi boyunca şu temaları deneyimleyebiliriz:

Öfkenin ve dürtülerin bastırılması sonucu yaşanan içsel gerilim ve huzursuzluk,
Öfkeyi kendine yöneltmek (Kendine zarar veren veya kendini inciten eylemler)
Pasif-agresiflik (Öfkenin dolaylı ifadesi, öfkeyi gerçekten tetikleyenler yerine yakınlarına veya daha güvenli insanlara yöneltmek)
Devamlı geri çekilmekten veya “ayağını devamlı frene basmaktan” dolayı hissedilen güçsüzlük, çaresizlik veya yetersizlik duygusu
Geçmişten gelen ve çözülmemiş bir konuyla ilgili olarak yaşanabilecek yıkıcı öfke patlamaları
Tereddütlü/kararsız hareket (Nasıl hareket edeceğinden emin olamamak) ve hareketi sabote etmek
Dürtülerden, kendini ortaya koymaktan, risk almaktan ve çatışmaktan korkmak
Sizin yapmanız gereken şeyleri başkalarının yapmasını beklemek

Sorun Yaşamamak İçin Neler Yapabiliriz?

Koç’taki Mars geri hareketi ayrıca dayanma ve irade gücünün sınandığı bir döneme de işaret ediyor. İçsel dünyamıza (özellikle öfke, öfke kontrolü, cesaret, dürtüler ve kendini ortaya koymak ile ilgili olarak) “keşfe” çıkabilir ve bu konularda “kendimizi yönetme becerilerini” nasıl geliştirebileceğimize dair kafa yorabiliriz. Neye/neden sinirlendiğimizi ve öfkemizin ya da korkumuzun altındaki sebepleri daha iyi anlamak için uygun bir dönem olabilir.

Geri hareketteki Mars, “sıradışı” hareketi de gösterir. Bu açından bazı şeyleri daha farklı şekillerde yapmayı deneyebiliriz. Bu, hep tepki verdiğimiz halde hiçbir verim alamadığımız birşeye, “tepki” vermemek, sabırsızlandığımız bir noktada beklemek, sabretmek, gerilimimizi etkili/sağlıklı bir şekilde atacak fiziksel aktiviteler yapmak (Spor, yürüyüş vs) ve bazen de kendi iyiliğimize olacaksa daha özerk/bağımsız hareket etmek olabilir…

 

Astroloji Dergisi – Gözde Kara

Son Güncelleme 1 Nisan 2023 Akrep

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Site içeriği izin alınmadan sesli, görsel veya yazılı olarak kullanılamaz. Kaynağı belirsiz yazılar belirtildiğinde siteden silinir veya kaynak bilgisi eklenir. İçerikler sadece RSS özeti makalelere link verilerek kullanılabilir.