Güneş Oğlak Burcunda

Güneş Oğlak Burcunda

Güneş Oğlak Burcunda

Güneş oğlak burcunda hayatımız nasıl etkilenir? Aldığımız olumlu ve olumsuz etkiler nelerdir?

Güneş, Merkür’ün ardından Oğlak burcuna girdi ve 19 Ocak 2021’e kadar buradaki transitini sürdürecek. Oğlak ‘öncü’ bir burç olarak, kış gündönümüne denk gelir ve kış mevsimini başlatır. Bu zaman, Kuzey yarımkürede en uzun gecenin ve en kısa günün yaşandığı zamandır. Havanın iyice soğuduğu, doğanın ve doğanın tüm formlarının buz tuttuğu, kristalize olduğu bu mevsimde, doğa kasvetli ve koşullar çetindir. Elde ne varsa, yani kıt kaynaklarla kışın geçirilmesi ve aslında o karanlıktan ve soğuktan yılmadan geçerek ışığa ulaşılması gerekir.

Oğlak mevsiminin başlangıcı, Işığın (Güneş’in) en az olduğu zamandır ama bu noktadan sonra ışık yeniden yükselecek, günler de uzamaya başlayacaktır. Oğlak burcu da, bu mevsimsel temaya uygun olarak, çetin koşullardan yılmaz, zorluklara rağmen kararlılıkla ve sabırla hedeflerine ilerler, her anlamda tasarrufu, ekonomik olmayı sever ve kıt kaynaklarla bile üretken olabilir. Yaşamdaki varoluş şekli pratik, gerçekçi ve uygulamacıdır.

Hedeflerini gerçekleştirmek için gereken planlama yeteneğine, disipline, sabra, azme, sorumluluk bilincine sahiptir ve doğru zamanlama kabiliyetiyle bunları gerçekleştirebilir. Oğlak, aynı zamanda ‘medeniyet’ ile ilişkilidir. Bir medeniyetin oluşturulması için mücadele verilmesi, sınırlar ve kurallar ile o medeniyetin yapılandırılması, görev ve sorumlulukların dağıtılarak bunların idaresi ve denetimi Oğlak burcunun konularıdır. Arketipsel manada Oğlak, devlet başkanı, başbakan, büyük şirket idarecisi, baba, otorite figürü, yaşlı ve saygıdeğer kimse, münzevi ve strateji uzmanıdır.

Güneş Oğlak Burcunda Toplumsal Kimlik

İsteklerimizi ve yaşam amacımızı temsil eden Güneş, Oğlak’ta toplumsal bir kimliğe bürünür. Oğlak’ın kendi doğasını toplumsal kimliğiyle birleştirmesi ve böylelikle kendisini gerçekleştirmesi gerekir. Kendisine koyduğu hedefler ‘kendi kalbinin’ istekleriyle uyumlu olmalıdır. Kendi özüne uygun bir görevle topluma katkı sağması gerekir.

Zirveye çıkmaya çalışırken kısıtlamalar, engeller ve zorlu koşullarla karşılaşacağını bilir. Şartlar zorlaştığında kendisini disipline edip isteklerini ve ihtiyaçlarını kontrol altına alabilir, gerekirse yalnız yol alabilir. En nihayetinde Oğlak, kendi hayatının otoritesi olmak, yaşamda kendi seçimlerini yapmak ve bu seçimlerinin sonuçlarıyla kaçmadan bir ‘yetişkin’ gibi yüzleşmek zorundadır. Bunu yapmadığında ise başkalarının hayatlarını kontrol etmeye çalışır.

Kontrolsüz Sorumluluk Hissi

Duygularıyla bağlantısı kesilirse soğuk ve duyarsız birisi olabilir. Hedeflerine doğru ‘yalnız’ yol alabilmesi ve münzeviliği uç noktada kimsesizliğe dönüşebilir. Bir şeyler başararak kendisine duyması gereken saygıyı dışarıda arayabilir. Görev bilinci gölge olarak, her şeyden kendisini sorumlu hissedip sürekli başkalarının sorumluluğunu almak, işleri başkalarına delege edememek ve öncelikleri belirleyememek şeklinde görülebilir. Melankolik ve gerçekçi doğası, karamsarlığa ve depresifliğe; temkinliliği ise korkuya dönüşebilir.

Oğlak’taki Güneş’in yöneticisi Satürn 17 Aralık itibariyle Kova burcuna girdi ve yine aynı gün, 21 Aralık’ta Jüpiter ile olan ‘Büyük Kavuşumunu’ gerçekleştirecek. Kış soltistinde, Merkür’ün ve Güneş’in Oğlak’a girmesinin ardından 0 derece Kova’da gerçekleşen bu kavuşum, Oğlak ve Satürn temasını iyice vurgular nitelikte. Kova’daki bu kavuşumun yöneticisi de Satürn, dolayısıyla Satürn’ün baskısını, kurallarını, kısıtlamalarını, engellerini, sabır ve kararlılık testlerini üzerimizde bir hayli hissedeceğiz gibi görünüyor.

Özgürlük, bireylik, eşitlik, kardeşlik, hümanizm, bilinenden özgürleşmek, başkaldırı ve her anlamda modernleşmek gibi Kova temalarının hakim olduğu yeni bir döneme gireceğiz; Satürn ise tüm bu temaların kurallarını, standartlarını belirleyecek ve bu konuları kuru ya da boş laf olmaktan çıkarıp onlara gerçekçilik ve istikrar kazandıracak.

Oğlak ve Kova, ikisi de topluma ve toplumsal gruplara yönelik burçlar olduğundan, benmerkezciliği aşarak her anlamda özgürleşme ve modernleşme sorumluluğunu da hep beraber üstlenmek gerekiyor. Oğlak burcuyla ve Satürn’ün etkisinde başlayan bu süreç ise, önümüzdeki yolun, her şey yerli yerine oturana kadar, bir hayli zorlu olabileceğine ve ciddiyet, sabır ve kararlılık ile ilerlenmesi gerektiğine işaret ediyor…

Astroloji Dergisi – Gözde Kara

Kaynaklar:
*Astroloji Dersleri, Barış ilhan

Son Güncelleme 1 Nisan 2023 Akrep

ETİKETLER:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Site içeriği izin alınmadan sesli, görsel veya yazılı olarak kullanılamaz. Kaynağı belirsiz yazılar belirtildiğinde siteden silinir veya kaynak bilgisi eklenir. İçerikler sadece RSS özeti makalelere link verilerek kullanılabilir.