Eylül Ayı Astrolojik Olaylar ve Burç Yorumları

Eylül Ayı Astrolojik Olaylar ve Burç Yorumları

Eylül Ayı Önemli Astrolojik Olayları ve Yorumları 2020

2020 Eylül Ayı önemli astrolojik enerji noktaları:

  • 2 Eylül 2020’de Güneş Başak ve Ay Balık burcunda iken Dolunay meydana gelecek.
  • 9 Eylül 2020’de Koç burcundaki Mars geri hareketine başlayacak. 13 Kasım 2020’ye kadar da geri gidiyor olacak.
  • 12 Eylül 2020’de Jüpiter Oğlak burcunda ileri gitmeye başlayacak. Jüpiter 14 Mayıs 2020’de geri gitmeye başlamıştı.
  • 17 Eylül 2020’de Güneş ve Ay Başak burcundayken Yeniay meydana gelecek.
  • 22 Eylül 2020’de Güneş’in Terazi burcuna girmesiyle Ekinoks meydana gelecek.
  • 27 Eylül 2020^de geri giden Ceres Koca burcuna tekrar girecek. Ceres ilk olarak 31 Ocak 2020’de Kova burcuna girmişti ve 23 Nisan 2020’ye kadar yani Balık burcuna girene kadar da Kova burcunda kalmıştı. 7 Temmuz 2020’de Balık burcunda geri gitmeye başlamıştı ve 18 Ekim 2020’de ileri gitmeye başlayacak.
  • 29 Eylül 2020’de Oğlak burcundaki Satürn ileri gitmeye başlayacak. Satürn 21 Mart 2020’de Kova burcuna girmişti ve 11 Mayıs 2020’de geri gitmeye başlayarak 1 Temmuz 2020’de tekrar Oğlak burcuna girmişti.

Misty Kuseris ©2020
Çeviren: Belgin Avunduk – Astroloji Dergisi

Eylül 2020 – Karşılıklık Devam Edebilir

Mars geri hareket ederken ve hem Jüpiter hem de Satürn Eylül ayında ileri gitmeye başladığında en iyi hareket tarzınızı belirlemeye çalışırken kafanız karışabilir. Geri çekilip yaşamı gözlemlemek veya planlar oluşturarak onlarla birlikte hareket etmek konusunda arada kalabilirsiniz. Bu ay 1 Eylül‘de Merkür’ün geri giden Plüto ile üçgen açı oluşturmasıyla başlıyor.

Bugün önemli konulara odaklanma yeteneğiniz artabilir. Geçmişte yaşadığınız olaylardaki deneyimlerinizi dikkate alarak elde ettiğiniz bilgileri kendi yararınıza kullanabilirsiniz. Yapılacak işleri derinlemesine düşünebilirsiniz. Olayların politik sonuçlarını görebilir ve başkalarının sizinle bir güç oyunu oynamaya çalıştığını anlayabilirsiniz. Sadece biraz dikkatli olmalısınız ve başkalarının oynadığı oyunlara kapılmamalısınız. Ancak bu enerjiyi kişisel konumunuzu iyileştiren yeni durumlar yaratmak için kullanabilirsiniz.

2 Eylül’de Başak’taki Güneş ve Balık’taki Ay ile Dolunayın meydana gelmesinden birkaç saat sonra Venüs geri giden Satürn ile karşıt açı oluşturacak.
Bu Dolunay sırasında özlemleriniz ve günlük yaşamınız arasındaki dengeyi bulmak, hayallerinizi anlamak ve onları gerçekçi bir şekilde birleştirmenin bir yolunu bulmak isteyebilirsiniz.

Aslında Ay geri giden Uranüs ile 60’lık açı oluştururken Güneş’te geri giden Uranüs ile üçgen açı oluşturacak. Bu açılarla aldığınız yeni bilgileri değerlendirebilir ve artık onları yeni bir perspektiften görebildiğiniz için önceki olaylarla ilgili fikir sahibi olabilirsiniz.

Venüs geri giden Satürn’le karşıt açı yapmak üzere ilerlerken hangi özlemlerin en gerçekçi olduğunu, hangilerinin size başarı getiremeyecek hayaller olduğunu belirleyebilir ve hangi projeleri çok gerçekçi olmadığı için terk edeceğinize karar verebilirsiniz.

3 Eylül’de Merkür geri giden Satürn’le üçgen açı yaptığında hayatınızda gerçekçi hedefleri nasıl uygulayacağınızı düşünmeye devam edebilirsiniz. Aslında bugün planlarınızı gözden geçirebilir ve bunların uygulanmasını kolaylaştıracak kilometre taşlarını oluşturabilirsiniz. Ayrıca bu günün en güzel yanı ortaya çıkan her soruna çözüm bulabilmenizdir.

5 Eylül’de Merkür Terazi burcuna girdiğinde, özellikle Merkür Venüs’le olan 60’lık açısından ayrılmaya başladığında ihtiyaçlarınız konusunda başkaları ile iletişime geçebilirsiniz. Başkalarının düşüncelerini dikkate almak gerekebilir. Çünkü onların katkıları sizin için önemli olabilir.

6 Eylül Venüs Aslan Burcunda

6 Eylül’de Venüs Aslan burcuna girdiğinde kabul edilmek çok önemlidir. Venüs Aslan burcundayken diğer insanlara karşı cömert olma arzusu vardır. Bu yüzden kimseyi hafife almak istemezsiniz ve şimdi eğlenme isteği doğduğundan bunları sosyal hayatınıza da dahil etmeye çalışırsınız.

7 Eylül’de Merkür geri giden Ceres’le 150’lik açı yaptığında Merkür’le Venüs arasındaki 60’lık açı da hala devam ediyor olduğundan Yod açı kalıbının enerjisi hissedilmeye başlanacak. Bu Yod açı kalıbı 8 Eylül’de Venüs geri giden Ceres’le 150’lik açı yapıncaya kadar da devam edecek. Ceres kendinizi güvende hissetmek için yaratmanız gereken ortamı temsil eder. Ayrıca başkalarıyla ilişkilerinizde ne kadar taviz vermeniz gerektiğini de gösterir. 7 ve 8 Eylül’de yani Ceres Balık burcundayken ve özellikle geri hareket ediyorken başkalarının sizden yararlanmasına izin vermemeniz önemlidir.

Bugün yani 7 Eylül’de insanların sizden yararlanma yolu sizi kendi savaşlarına çekmeye çalışmalarıdır. Ya da sizden izin almadan sizin adınıza konuşmaya çalışabilir ve sizin asıl söylediklerinize dikkat etmeyebilirler. Bu durumda sadece ne söylediklerini değil ama söylediklerinin gerçekte ne anlama geldiğini anlamanız için onları dinlemelisiniz. Kendi haklarınızı savunurken aynı zamanda size doğru olduğunu düşündükleri şeyleri empoze etmelerine de izin vermemeniz gerekir.

8 Eylül’de Venüs geri giden Ceres’le 150’lik açı yaptığında başkalarının sorunlarını çözemediğiniz için kendinizi kötü hissedebilirsiniz ama bugün sizin için bir ders olabilir. Ayrıca bugün sizin için neyin önemli olduğunu anlamanız gereken önemli bir gün. Mesela neyi yapabileceğinizi veya hangi konularda taviz veremeyeceğinizi belirlemeniz açısından. Bu gün aynı zamanda insanların sizin cömert yapınızdan yararlanmalarına izin veremeyeceğiniz bir gün. Ve bir kez daha haklarınızı savunmaya çalışmalısınız.

9 Eylül Mars Koç Burcunda Geri Hareketi

9 Eylül’de Koç burcundaki Mars geri gitmeye başlayacak ve 13 Kasım 2020’ye kadar da geri gidiyor olacak. Mars her iki yılda bir geri gidiyor. Normalde Mars bir burçta yaklaşık sekiz hafta boyunca kalır. Ancak Mars gerilediğinde yedi aydan biraz daha uzun bir süre aynı burçta kalır. Temel olarak Mars yaklaşık 70 gün geri hareket eder. Bu durumda Mars 27 Haziran 2020’de Koç burcuna girdi ve geri harekette olduğu dönem nedeniyle Mars, Boğa burcuna gireceği 6 Ocak 2021 tarihine kadar Koç burcunda kalacak.

Normalde Mars Koç burcunda yani kendi yönettiği burçta olduğunda yaşama katılmak ve varlığınızı göstermek istersiniz. Ancak Mars geri hareket ettiğinde geri çekilme ve saldırgan doğanızı yumuşatma eğiliminde olursunuz. Bu hayal kırıklığına neden olabilir. Sanki yüzeyin altında kaynayan ve bu enerjiyi serbest bırakmak ve patlamak için doğru basıncı bekleyen bir volkan gibisinizdir. Bunun anlamı 13 Kasım’da Mars’ın ileri gitmeye başlayacağı zamana kadar çatışmalarla ilgilenmeyeceğinizdir.

Bu gerileme döneminde hayal kırıklıklarınızı anlamak ve bunları çözmeye çalışmak çok önemlidir. Haklarınızdan mahrum kalmamak için diğer insanların sizin ihtiyaçlarınızı bilmesini isteyebilirsiniz. Mars Koç burcundayken tek başına çalışma eğilimi olsa da, herhangi bir ortak hedef üzerinde başkalarıyla çalışmanın yollarını bulmanız gerekir. Kulağa garip gelse de bu Mars’ın geri gitme dönemi aslında size diğer insanları anlayabileceğiniz ve kendi ihtiyaçlarınızla ilgili sorunlara çözüm bulabileceğiniz bir zamanı gösterir.

10 Eylül‘de Merkür geri giden Kayron’la karşıt açı oluştururken diğer insanların söylediklerini dinlemeye devam edin. Sözlerinin arkasındaki manayı anlamaya çalışın. Hiçbir şeyi göründüğü gibi kabul etmeyin. Çünkü siz de dahil olmak üzere insanlar hassas konuları çok derinden hissediyormuş gibi görünmeden tartışmak isterler.

Merkür Uranüs 150’lik Açı

12 Eylül Jüpiter ileri gitmeye başlamadan önce Merkür geri giden Uranüs ile 150’lik açı oluşturduğu için iletişimin önemli olduğu başka bir gün olacak.

Merkür geri giden Uranüs’le 150’lik açı oluşturduğunda düşünmeden konuşma eğilimi vardır. Bu yüzden sözleriniz başınızı belaya sokabilir. Ek olarak tek bir şeye odaklanmak zordur. Bu odaklanamama durumu kazalara sebebiyet verebilir. Bu yüzden herhangi bir kazanın olmaması için etrafınıza dikkat etme konusunda elinizden gelenin en iyisini yapmaya çalışın.

Jüpiter günün ilerleyen saatlerinde ileri gitmeye başladığında kendinizi daha az sıkışmış hissedersiniz. Hayatınızda bazı alanların nihayet ilerleyebileceğini düşünürsünüz. Ve bu önemli bir hareket değişikliğidir, çünkü artık Jüpiter ileri gitmekte olduğu için Oğlak burcundan çıkıp 19 Aralık 2020’de Kova burcuna geçecektir.

Jüpiter ilk olarak 2 Aralık 2019’da Oğlak burcuna girdi ve 14 Mayıs 2020’de geri gitmeye başladı. Jüpiter Oğlak burcundayken gelecek hakkında kararlar almak için kullanılan yapılara, liderliğe ve tarihi referanslara odaklanmak söz konusudur. Aynı zamanda ticari konuları, kredi derecelendirmelerini, reklamları ve belirli vizyonların pazarlamasını ve yasal konuları temsil eder. Jüpiter Oğlak burcunda olduğunda geleneklerin anlaşılması ve yaşamınızdaki etkisi çok önemlidir.

Jüpiter geri giderken insanlar toplumlarındaki geleneklerle ilgilenmeye başladılar. Bazıları için gelenekler, miraslarını ve yaşamlarının temellerini onurlandırdı. Ancak diğerleri için gelenek, toplumda haklarından ne kadar mahrum kaldıklarını vurguladı. Jüpiter geri giderken geleneğin tanımı üzerinde bir çatışma çıktı. Şimdi Jüpiter ileri hareket halindeyken hangi geleneklerin bireylere değer verdiğini ve hangi geleneklerin insanları haklarından mahrum bıraktığını belirleme zamanı. Daha da önemlisi insanları haklarından mahrum eden bu gelenekleri emekli etme zamanı. Eğer bu şimdi olmazsa Jüpiter Kova burcuna girdiğinde olacak.

Ruhsal olarak Oğlak burcundaki Jüpiter geçmiş deneyimlerinizi kendiniz ve hayatınızdaki sevdiğiniz insanlar için daha iyi bir gelecek inşa etme konusunda nasıl kullanabileceğinizi anlama fırsatı verir. Aynı zamanda hedeflerinizi hayatınızdaki önemli insanlarla paylaşma ihtiyacını da temsil eder. Böylece bu hedeflere ulaşmanızda onlarda sizi destekleyebilecekler. Jüpiter artık Oğlak burcunda ileri gitmeye başladığı için geçmiş deneyimlerinizi daha iyi bir gelecek inşa etmek için nasıl kullanacağınızı da bileceksiniz.

Venüs Kayron ile Üç Açı

13 Eylül’de Venüs geri giden Kayron ile üçgen açı yaptığı için epey bir başarı elde edebilirsiniz. Başkalarının neler yaşadığını anlayabilir ve hayata daha empatik bir şekilde yaklaşabilirsiniz. Aynı zamanda hiçbir şeyi hafife almaz ve diğer insanları takdir edebilirsiniz.

15 Eylül‘de Venüs geri giden Uranüs’le kare açı oluşturduğunda özellikle de Uranüs Boğa burcunda olduğu için mali durumunuza çok dikkat etmeniz gerekir. Herhangi bir konuda maddi olarak pazarlık yapmamalı ve başkalarının sizden yararlanmasına müsaade etmemelisiniz. Ancak yine de aniden başa çıkmanız gereken beklenmedik bir masrafla karşılaşabilirsiniz.

Bununla birlikte geçmişinizden birinin hayatınıza yeniden girdiğini görürseniz hiç şaşırmayın. Venüs, Uranüs ile herhangi bir açı oluşturduğunda, özellikle şu anda Uranüs geri hareket halindeyken eski bir arkadaş veya tanıdıkla karşılaşmak alışılmadık bir durum değildir.

17 Eylül Merkür Jüpiter Kare Açısı

17 Eylül’de Yeniay oluşmadan yirmi dakika önce Merkür Jüpiter ile kare açı oluşturacak. Bu açının etkileri pek çok şekilde ortaya çıkabilir. Merkür ve Jüpiter arasındaki kareler mutlaka kötü değildir.

Hem Merkür hem de Jüpiter zihnin nasıl çalıştığı ile ilgilenir. Jüpiter büyük resme bakarken Merkür konunun önemsiz taraflarına dahil olmayı sever. Bu nedenle büyük resmi görmek konusunda biraz zorluk çekebilirsiniz. Olumlu anlamda ise bu açı daha önceden bildiğiniz konuları kullanmanıza yardımcı olabilir ve bu da sizin gelecek planları geliştirirken başarılı olmanızı sağlayabilir.

Güneş ve Ay’ın Başak burcunda olduğu Yeniay geri giden Jüpiter, Plüto ve geri giden Satürn’e üçgen açı yaparken geri giden Mars’la da 150’lik açı yapacak. Bu gerçekleri anlamaya, planları geliştirmeye ve yaşamınızda güvenlik alanları yaratmanıza yardımcı olacak bir gündür. Ayrıca işleri eski yöntemle yapmanın işe yaramayacağı konusu da anlaşılabilir. Yani bu demektir ki bir şeyler yapmak için yeni yollar geliştirmeniz gerekebilir. Bu Yeniay’ın tam olarak amacı; hayatınıza devam edebilmek için atmanız gereken sonraki adımları bulmaktır.

Ayrıca Yeniay Başak burcunda olduğu ve bu açıları yaptığı için sağlığa odaklanmanın zamanı da geldi demektir. Refahınızı iyileştirecek en iyi yaşam tarzını belirlemeye çalışmalısınız. Süslü yeme trendlerine dönmenin zamanı değil. Aksine diyet ve egzersiz programınız ile sağlığınız açısından dengede olduğunuzdan emin olmanın zamanı.

18 Eylül Merkür Neptünle 150’lik Açı

18 Eylül‘de Merkür geri giden Neptün’le 150’lik açı oluştururken kontratlara çok dikkat edin. Ya doğruyu söylemeyebilirsiniz ya da bilinçli bir karar vermek için ihtiyacınız olan tüm bilgilere hakim olamayabilirsiniz. Başkaları sizi etkilemeye çalışabilir, ancak duyduğunuz her şeye ihtiyatla yaklaşın ve onlara inanmayın.

21 Eylül’de Merkür geri giden Plüto’yla kare açı ve ilerleyen saatlerde Venüs de Jüpiter’le 150’lik açı yapacak. Merkür geri giden Plüto ile kare açı yaptığında hayatınızdaki durumlara daha fazla odaklanabilirsiniz. İşlerinizi halletmek istersiniz. Hiçbir şeyin veya kimsenin yolunuza çıkmasına izin vermek istemezsiniz. Fakat aynı zamanda başkalarının size yapmanız gerekenleri söylemeye çalıştığını da görürsünüz. Eğer böyle bir durum olursa, buna izin vermeyin ve onları da uyarın.

Bu akşam geç saatlerde Venüs Jüpiter ile 150’lik açı oluştururken başkalarının sizi istismar etmediğinden emin olmak ve önünüze çıkan olası fırsatları değerlendirmek isteyebilirsiniz. Hiçbir şeyi kaybetmek istemeyip önünüzdeki durumlardan yararlanmanız gerektiğini düşünebilirsiniz. Ancak şimdi bu durumlar sizin çıkarlarınıza en uygun şeyler olmayabilir. Bu yüzden bazı şeyleri bırakarak hayatınıza öyle devam etme konusunu değerlendirebilirsiniz.

Sonbahar Ekinoksu

22 Eylül’de Güneş Terazi burcuna girecek ve kuzey yarımkürede sonbahar ekinoksu başlarken güney yarımkürede ilkbahar ekinoksu başlayacak. Bu astrolojik yılın orta noktası olarak kabul edilir ve Mart ortasındaki Koç ekinoksundan bugüne kadar meydana gelen olayların değerlendirildiği zamandır.

Bu ekinoks haritasında Terazi burcundaki Merkür, Koç burcunda geri giden Mars, Oğlak burcundaki Jüpiter, Oğlak burcunda geri giden Plüto ve geri giden Satürn’ü içeren bir öncü T-kare açı kalıbı meydana gelecektir. Mart 2020’den beri dünya korona virüs salgınının pençesinde olduğundan sosyal etkileşimler değişti, ekonomiler kötüleşti, hayal kırıklıkları arttı ve birçok yönden ülkeler ve halkları kritik noktalara geldi. Tüm bu hadiseler ekinoks haritasındaki öncü T-kare açı kalıbıyla görülmektedir.

Şimdi insanlar başkalarıyla sosyalleşebilecekleri bir hayat sürmek ve güvende olduklarını bilmek isteyecek. Ve ayrıca çoğu durumda yapacakları konusunda başkaları tarafından yönlendirilmek istemeyecek. Bununla birlikte ülke liderleri birçok konuda daha fazla kural ve düzenleme oluşturmak için salgından yararlandılar. Ayrıca bugün görülen durumlar önümüzdeki altı ay içinde beklenebilecek olayların başlangıcı niteliğindedir.

Ne Tür Değişiklikler Yapmalısınız?

Kişisel düzeyde bakıldığında ise yaşam tarzınızı nasıl devam ettireceğinizi belirlemeniz gerekir. Ne tür değişiklikler yapmanız gerekiyor? Hayatınızdaki diğer insanlarla nasıl etkileşim kuracaksınız? Hangi kurallara ve düzenlemelere uymak istiyorsunuz? Ve hayal kırıklığına uğradığınızda veya sadece başkalarının sizi önemsediğini bilmek istediğinizde sevdiklerinize nasıl ulaşacaksınız?

Genellikle Güneş’in Terazi burcuna girişi sırasında hayatınıza devam etmek için neleri bırakmanız gerektiğini bilirsiniz. Ancak bu sefer durum, Jüpiter, geri giden Plüto ve geri giden Neptün’le 60’lık açı yapan geri giden Satürn kavuşumuyla daha farklı olacak. Yaşantınızda yavaş hareket etmeniz gerekecek. Çünkü önümüzdeki altı ay boyunca meydana gelecek çeşitli değişikliklerin sizi nasıl etkileyeceğini gerçekten bilmeniz mümkün olmayacak.

Ancak geri giden Ceres Güneş ile 150’lik açı oluşturduğu zaman hayatınızda güvenliğinizi artıran değişiklikler yapmanız gerekebilecek. Bu yüzden kendi hayatınız üzerinde kontrol sahibi olmanın bir yolunu bulma durumu söz konusu olabilir. Bunu da etrafınızda güvendiğiniz bir topluluk oluşturarak yapabileceğinizi düşünebilir ve bu nedenle arkadaşlarınıza ve ailenize ulaşmaya çalışabilirsiniz.

Venüs Neptün 150’lik Açı

23 Eylül’de Merkür’ün geri giden Satürn’le kare açı oluşturmasından birkaç saat sonra Venüs geri giden Neptün’le 150’lik açı yapacak.

Merkür 13 Ekim 2020’ye kadar ve Akrep burcundayken geri gitmeyecek olsa da, Merkür’ün geri hareketinin etkilerini 23 Eylül’de geri giden Satürn’le kare açı oluşturduğunda hissetmeye başlayacaksınız. Bunun nedeni Merkür’ün Satürn’le yapmış olduğu bu kare açı ile üçlü bir açı dizisi başlatmasıdır. Bu kare açı ikinci kez ABD Başkanlık seçimlerinden iki gün önce yani 1 Kasım 2020’de, Merkür geri ve Satürn ileri hareket ederken meydana gelecek. Üçüncü kez ise 6 Kasım 2020’de ABD Başkanlık seçimlerinden üç gün sonra meydana gelecek.

23 Eylül başlangıçta her ne kadar önemli görünmese de aslında bugün önemli bir tarih olacak. Bugün olanları izleyin çünkü bunlar size seçimden sonra neler bekleyebileceğiniz konusunda bir fikir verecektir. Merkür yalnızca şahsi olarak iletişim kurma yeteneğimizi değil, aynı zamanda posta hizmetleri de dahil olmak üzere tüm diğer iletişim yöntemlerini temsil eder. Satürn ise yapıyı ve temelleri temsil eder. Şimdi Satürn geri hareket etmekte olduğu için bu açı hayatımızdaki çeşitli eski yapıların değerlendirilmesinin söz konusu olduğu anlamına gelir. Ve aynı zamanda posta hizmetleriyle ilgili meydana gelebilecek aksaklıkları da gösterir.

Posta hizmetleri zaten bir süredir saldırı altında bulunmakta ve ayrıca parasal olarak kayıplara uğramaktadır. Son birkaç ayda posta kurumuna yapılan saldırılar da artmıştır. İnsanlar posta yoluyla oy kullanmak istediklerinde bu ABD Başkanlık seçimlerinde önemli bir sorun haline gelebilir. Özellikle farklı siyasi partilerin ve siyasi eylem gruplarının posta yoluyla gönderilen oy pusulalarını kontrol etmeye yönelik çeşitli girişimlerinin izlenmesi gerekir.

Önemli Konuları Yakınlarınızla Konuşun

Kişisel düzeyde ise önemli konuları aileniz ve arkadaşlarınızla konuşmanız gereken bir dönemdir. Onlarla ilişki kurmanın en iyi yolunu bulmalısınız. Onların toplum içine yeniden girmeleri konusundaki kararlarına saygı göstermelisiniz. Aynı zamanda alınacak güvenlik önlemlerini ve risklerin nasıl azaltılabileceğini de tartışmalısınız.

Merkür’ün geri giden Satürn’le kare açı yapmasından birkaç saat sonra Venüs geri giden Neptün’le 150’lik açı yapacak. Bugün herhangi bir sözleşme imzalamak veya herhangi bir büyük alım yapmak için iyi bir gün değil. Çünkü ihtiyacınız olan tüm gerçek bilgiler elinizde olamayabilir. İnsanlar size açıkça yalan söyleyebilir ya da gerçekleri yanlış beyan edebilirler. Ve bugün ihtiyaç duyduğunuz bilgileri almak çok zor olabilir.

26 Eylül‘de Venüs geri giden Plüto ile 150’lik açı oluştururken dikkatli olmaya devam etmelisiniz. Venüs Plüto ile ilişkide olduğunda her zaman güç oyunları vardır. Güç oyunları çeşitli hiziplerin bir durumu kontrol etmek için savaştığı yerlerde politik olabilir. Kişisel düzeyde ise bu güç oyunları hayatınızdaki insanların sizin yaşamınızı kontrol etmeye çalışmaları şeklinde görülebilir. Bu yüzden yaşamınızda ihtiyaç duyduğunuz şeyleri anlamanız ve başkalarının size hükmetmesine izin vermemeniz çok önemlidir.

Ceres Kova ve Balık Burcu

27 Eylül’de geri giden Ceres Kova burcuna tekrar girdikten hemen sonra Terazi burcundaki Merkür’le üçgen açı yapacak ve yaklaşık 20 dakika sonra da Merkür Akrep burcuna girecek.
Ceres Kova burcuna ilk olarak 31 Ocak 2020’de girdi ve 23 Nisan 2020 de Balık burcuna girene kadar da Kova burcunda kaldı. Sonra 7 Temmuz 2020’de Balık burcunda geri gitmeye başlayarak şimdi tekrar Kova burcuna girdi.

Ceres Balık burcundayken diğer insanlara yardım etmek için elinizden gelen her şeyi yapmak isteği vardı. Merhamet düzeyiniz ve başkalarının içinde bulundukları kötü durumlara karşı empati kurma kabiliyetiniz çok yükselmişti. Artık Ceres Kova burcuna yeniden girdiğine göre hayattaki hedeflerinize odaklanmak istersiniz. Duygusallıktan biraz uzaklaşırsınız ama aynı zamanda bir takımın parçası olmak da sizin için çok önemlidir.

Çünkü kendi başınıza bir şeyler yapmak istemezsiniz. Ve hedeflerinize ulaşmak için kendinizi ihtiyaç duyduğunuz işi yapmaya hazır hissedersiniz.
Merkür geri giden Ceres ile üçgen açı oluştururken işleri halletmek için diğer insanları anlamanız gerekir. Fakat aynı zamanda başkalarını desteklemekten de bıkkınlık gelebilir. (Normalde buradaki yorum bu olmayabilir, ancak Merkür 30 dakikadan daha kısa bir süre içinde Akrep burcuna girecek.)

Bunun anlamı her bireyi kendi alanında bırakabileceğinizdir. İnsanlara yardım etmenin en iyi yolunun onların kendi hatalarından veya deneyimlerinden bir şeyler öğrenmeleri olduğunu anlayacaksınız. Onlara bakmaktan ziyade kendinizle ilgilenmek isteyeceksiniz.

Tartışma Ortamlarına Dikkat

Geri giden Ceres tekrar Kova burcuna girdikten yaklaşık 20 dakika sonra Merkür Akrep burcuna girecek. Başkalarıyla çok fazla tartışmak istemediğiniz halde bir tartışma ortamına girdiğinizde biraz hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz. Gizliliğinizi korumak istersiniz ve daha içe dönük olursunuz. Başkalarının söylediklerini dinlersiniz ancak siz herhangi bir bilgi paylaşmazsınız. Aslında bu ilişki içinde bulunmayı tercih edeceğiniz veya etkileşime geçip geçmemeye karar vereceğiniz kişiler konusunda kararınızı vermek için iyi bir gündür.

28 Eylül’de Venüs geri giden Satürn’le 150’lik açı yaptığında kendinizi eleştirmemeniz çok önemli. Kendinize karşı nazik olmalısınız. Yine de bu açı meydana geldiğinde işleri doğru bir şekilde yapmadığınızı kolayca anlayabilirsiniz. Sanki omzunuzda oturan, sizi rahat bırakmaya istekli olmayan yaşlı bir adam varmış gibi hissedebilirsiniz. Özellikle Aslan’daki Venüs ile ilgili anahtar, kendinize iyi davranmaktır. Yaptığınız eylemleri övün. Hepsini tek başına yapamayacağınızı ve daha da önemlisi işleri halletmenin zaman alabileceğini anlayın.

Mars Satürn Kare Açı

Eylül ayı biterken, Oğlak burcundaki Satürn ileri gitmeye başlayacak ve geri giden Mars Satürn’le kare açı yapacak. Satürn 21 Mart 2020’de Oğlak burcundan çıkarak kısa bir süreliğine Kova burcuna girmişti. Kova’da 1 derece 57 dakika ilerledikten sonra 11 Mayıs 2020’de geri gitmeye başlamıştı. 1 Temmuz 2020’de tekrar Oğlak burcuna girdi. Satürn’ün Oğlak burcunda bulunduğu bu zaman diliminin bitimiyle yaklaşık 29 yıllık döngüsü de tamamlanmış olacak. Ve Satürn 17 Aralık 2020’de tekrardan Kova burcuna girecek ve 7 Mart 2023’de Balık burcuna girene kadar da Kova burcunda kalacak.

Bir dış gezegenin bulunduğu burçtayken geri gitmeye başlayarak kısa bir süreliğine yeni bir burca girmesi alışılmadık bir durum değildir. Gezegen yeni bir burca ilk girdiğinde yeni burçta meydana gelecek çeşitli paradigma değişimlerinin ipuçlarını verir. Ancak gezegen kısa bir süre için eski burca geri döndüğünde ise ortaya çıkmış sorunları çözmenize yardımcı olabilecek durumları gösterir.
Şimdi Satürn ileri gitmeye başladığında daha önce yarattığınız temellere ve onlarda değişiklik yapılması gerekip gerekmediğine gerçekten bakmanız gerekiyor.

Ortaya çıkan pandemi ile birlikte insanların toplumla kurmuş oldukları ilişki tarzlarında pek çok değişiklik oldu. Ve şimdi sizin için bir başlangıç noktası. Sizin için neyin önemli olduğuna karar vermek için hayatınıza bir göz atın. Güvende olabilmek için ihtiyaç duyduğunuz yerde değişiklikler yapabilirsiniz. Otorite figürlerine yönelik duygularınızı yeniden değerlendirebilir ve kime inanıp kime güveneceğinizi belirleyebilirsiniz. Yaşamınıza devam edebileceğinizi hissetmeye başladığınızda enerjinizin de geri geldiğini görebileceksiniz.

Mars Satürn Kare Açı Etkileri

Satürn ileri gitmeye başladıktan sonra geri giden Mars Satürn’le kare açı yapacak. Bu açının etkisi birkaç şekilde ortaya çıkar. Mesela işlerinizi halletmek için daha sabırlı olmanız gerekir çünkü onları zamanından önce yapamama durumu vardır. Ayrıca planlama yapmanın hayatınızda ne kadar önemli olduğunu da anlarsınız.

Bu açının ortaya çıkabilecek etkilerinden diğeri de herhangi bir şey yapmadan önce bir süre beklemek gerekliliğinin sizi hayal kırıklığına uğratmasıdır. Bir şeyleri düzene sokmanız gerektiğini düşünerek daha hızlı hareket etmek isteyebilirsiniz. Ve gerçek şu ki, en iyi eylem tarzınız hakkında kafanız hâlâ karışık olabilir. Geriye çekilip hayatı gözlemlemek veya planlar oluşturmak ve onlarla birlikte ilerlemek gerekebilir. Sadece hangi kararı verirseniz verin, elinizden gelenin en iyisini yapmaya çalışın.

 

Misty Kuseris ©2020
mistykuceris.com

Çeviren: Belgin Avunduk

Son Güncelleme 15 Şubat 2023 Akrep

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Site içeriği izin alınmadan sesli, görsel veya yazılı olarak kullanılamaz. Kaynağı belirsiz yazılar belirtildiğinde siteden silinir veya kaynak bilgisi eklenir. İçerikler sadece RSS özeti makalelere link verilerek kullanılabilir.