Başak Burcunda Yeniay Hayatımızı Nasıl Etkiler?

Başak Burcunda Yeniay Hayatımızı Nasıl Etkiler?

Başak Burcunda Yeniay Hayatımızı Nasıl Etkiler?

Başak burcunda yeniay hayatımızı nasıl etkiler, nelere dikkat etmemiz gerekir?

17 Eylül 2020’de saat 14:00’da 25 derece Başak Burcunda bir Yeniay gerçekleşiyor. Bu Yeniay itibariyle,

  • fiziksel yaşantımızı düzenlemek,
  • beden ve zihin sağlığımızı iyileştirmek adına yeni adımlar atabilir;
  • bir işi ve konuyu detaylarıyla öğrenmeye veya mevcut bilgilerimizi uygulamaya koymaya başlayabiliriz.

Üretkenliğin vurgulandığı bu Yeniay’da, planlı ve programlı olarak başladığımız işlerden verimli ve sağlıklı sonuçlar almamız mümkün.

Özellikle dağınık olduğu veya bir rutine/sisteme bağlanmadığı için, zamanımızı ve enerjimizi haddinden fazla alan bir yaşam alanımıza çeki düzen vermek, orada onarım yapmak ve orayı “işler” hale getirmek için de iyi bir zaman. Yaşamımızdaki faydalı ve faydasız unsurları ayırıp işimize yaramayanları atabiliriz.

Bu unsurlar, fiziksel yaşantımızdaki (evde, ofiste vs.) unsurlara-eşyalara işaret edebileceği gibi, bize artık çözüm ve yarar getirmeyen yöntemlere, yaklaşımlara ve davranışlara da işaret edebilir. Üstünkörü bir yaklaşımdan ziyade, metodik, sistemli ve detaylara dikkat ederek ilerlemek de oldukça önemli.

Başak Burcundaki Yeniay, İkizler-Yay aksındaki Ay Düğümlerine kare açı ve Balık’taki Neptün’e karşıt açı yaparak bir “Değişken Büyük Kare” oluşturuyor. Değişken burçlardaki bu vurgu, özellikle öğrenme, bilgilenme, öğrendiklerini uygulamak, değişime adapte olmak ve esnek davranmak gibi temaların önemli olacağını gösteriyor.

Enerjimizi Verimli Kullanmak ve Odaklanmak

Duygusal ve zihinsel anlamda dağınıklık, kararsızlık, aşırı endişeden kaynaklı bir huzursuzluk, odaklanma sorunları, yönelimini kaybederek önüne gelen akıntıyla sürüklenmek, problemleri çözmeye çalışmak yerine “kaçmak” ve işleri sürekli ertelemek söz konusu. Diğer yandan aynı anda bir çok iş yapmaya çalışmak, enerjimizi dağıtarak hiç bir işi “etkin” bir şekilde sonuçlandıramamamıza yol açabilir.

Başak Burcundaki Yeniay’ın temasına uygun olarak tam da zihinsel ve duygusal dağınıklık hissettiğimiz noktada, dikkatimizi tek bir işe vermek ve elimizdeki işin ayrıntılarına odaklanmak, bu durumun neden olduğu endişeyi ve gerilimi azaltmamıza yardımcı olabilir.

Merkür Terazi Burcunda

Yeniay’ın yöneticisi Merkür Terazi’deki yolculuğunu sürdürüyor ve Merkür, Yeniay’la aynı gün Oğlak’taki Jüpiter ile olan kare açısını kesinleştiriyor ve Pluto ile kare açı yapmak üzere ilerliyor. Bu gerilimli açılar, “Değişken Büyük Kare’nin” getirdiği belirsiz ve “sisli” atmosfere, Merkür’ün işaret ettiği diğer olumsuzlukları ekleyebilir.

Merkür’ün bir hava burcu olan Terazi’deki adil, tarafsız, objektif ve diplomatik düşünmeyi gösteren özellikleri yerini, fanatik, yargılayıcı veya önyargılı düşüncelere, saplantılara, takıntılara, manipülasyonlara, sözel tacizlere, incitici sözlere, yanlış muhakemelerle, eksik bilgilerle veya varsayımlarla alınan yanlış kararlara ve zihinsel kibre bırakabilir. Bildiğimizi zannettiğimiz şeyleri yeniden gözden geçirmemiz gerekebilir çünkü “ukalalık” yaptığımız veya aşırı yargılayıcı davrandığımız bir alanda, aslında kendimizi hem “öğrenmeye” hem de ihtiyacımız olan “gerçek bilgilere” kapatıyor olabiliriz.

Yeniay Satürn ve Pluto Üçgen Açısı

Yeniay, Oğlak’taki Satürn ile kesin (partil) olmak üzere, Pluto ile de üçgen açı yapıyor. Bu uyumlu açılar, bahsedilen problemlerle başa çıkmak konusunda bize gereken sabrı, ciddiyeti, disiplini, gerçekçiliği ve gücü verebilir. Özellikle yaşamımızdan elimine etmemiz ya da “iyileştirmemiz” gerektiği halde gözardı ettiğimiz konuları düşünebiliriz.

Gerilimin ve endişenin kaynağı, yapmamız gerektiği halde “kaçtığımız” ya da sürekli etrafında dolanarak kökenine inmediğimiz bir problem olabilir. Bu konuları, daha dikkatle ve gerçekçi bir şekilde ele almak üzere yavaşlayabilir ve bunlara daha derinlemesine bakabiliriz. Detaycılık ve derinlemesine bir analiz, gözümüze olduğundan daha büyük görünen bir problemin ya da aksaklığın “asıl” nedenine ulaşmamızı sağlayabilir. Bu neden de, zannettiğimizden çok “farklı” ya da “basit” olabilir.

Yeniay’ın Sabian Sembolü cümlesi ise şu şekilde: “Bir oğlan çocuğu, elinde tütsülük, mihraptaki rahibin yanında hizmet ediyor.” Bu sembol, çıraklıkla ya da bir işi-zanaati bilen bir otoritenin yanında çalışarak o işi öğrenmekle ilgilidir. Bunu yaparken hangi rolü oynadığınızın veya nerede durduğunuzun bir önemi yoktur, önemli olan detayları öğrenmek ve bütünün yararına ufak da olsa katkıda bulunmaktır.

Bu sembol, günlük işlerinizi bile titizlikle ve saygıyla yapmanız gerektiğini söyler. Bu sembol şu soruyu sormamızı da ister: “ Sizin durumunuzda kim rahip kim ise oğlan çocuğudur?” Hala çırak olduğunuz veya inceliklerini bilmediğiniz bir konuda öğrenmeye devam etmeniz ve ihtiyacınız olduğunda ustanızdan ya da “bilir” kişiden yardım istemekten çekinmemeniz gerekir. Diğer yandan çok iyi bilseniz de sırf sorumluluk almamak için kaçtığınız bir iş ya da bilgi birikiminizi kullanmadığınız bir alan olabilir. Başak burcundaki bu Yeniay’da da öğrendiklerimizi uygulamaya sokmak için uygun bir zaman olabilir…

 

Astroloji Dergisi – Gözde Kara

Kaynaklar:

*Astroloji Dersleri, Barış İlhan
*sabiansymbols.com

Son Güncelleme 1 Nisan 2023 Akrep

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Site içeriği izin alınmadan sesli, görsel veya yazılı olarak kullanılamaz. Kaynağı belirsiz yazılar belirtildiğinde siteden silinir veya kaynak bilgisi eklenir. İçerikler sadece RSS özeti makalelere link verilerek kullanılabilir.