Ay Yay Burcunda, Olumlu ve Olumsuz Etkileri

Ay Yay Burcunda Olumlu ve Olumsuz Etkileri, ay sağlık, ay çocuk, ay yay burcu

Ay Yay Burcunda

Ay yay Burcunda Olumlu ve Olumsuz Etkileri, Ay yayda Nasıl Etki Eder? Sağlığımızı ve Çocukları Nasıl Etkiler? Ay yay erkeği ve ay yay kadını özellikleri nelerdir?

Ay yay burcunda insanı nasıl etkiler?

Ay burcu yay olanların özellikleri aldıkları etkilerle nasıl şekillenir?

Coşkulu, ateşli duygulara sahiptirler. Özgürlüklerine aşırı düşkünlerdir. Adalet duyguları gelişmiştir. Sıradan olmak onları korkutur. Meydan okumayı severler. Yay ayı kişiye fazla duygusallık vermez. Çabuk sıkılırlar. Konudan konuya geçerler. Dar ve sıkı giysilerden kapalı yerlerden hoşlanmazlar.

Çabuk sıkıldıkları içinde sevdiklerini sandıkları kişiden birden kopabilirler ve ani bir değişiklikle başkasıyla ilgilenebilirler. Sınır getiren ilişkilerden kaçarlar. ama dürüsttürler arkadan vurmazlar direk söylerler. Kızınca alaycı bir tavırları vardır. Ay Yay burcunda bulunduğunda, bokstaki kum torbasına benzetilebilecek bir tür duygusal kılıf sağlar.

Ay Yay Burcunda “Özgürlük ve Bilgelik”

Ay yay burcunda olan insanlar, ne denli sert darbeler yemiş olurlarsa olsunlar, bir süre sendeledikten sonra kesinlikle eski durumlarını alırlar. Bu demektir ki, deneyimlerinden de zor ders alıp, yaşamları boyunca çoğu kez aynı hataları yinelerler. Bu yok edilemez davranış biçimi, özel bir bilgelik biçimini çağrıştırır ancak normalde yararları pratik değil de kuramsaldır.

Uluslararası bağlantılardan hoşlanırlar. Özgürlüğe aşıklardır. Ayrıca dünyanın her yerinde kendini evinde hisseden bir gezgin gibidirler. Dini sorular veya yaşamın anlamı üzerine kafa yormayı severler. Kendilerine saygıları, özdeğer duyguları yüksektir ancak eleştiriyi duymayı pek sevmezler. hayatta olaylara anlam bulma ihtiyaçları büyüktür.

Ay Yay Burcunda “Dışa Dönük”

Genelde insanlığa karşı duydukları iyimser ve bulaşıcı inanç, hassas kişileri zor durumda bırakabilir. Bu nedenle Ay’ları Yay burcunda olan kişiler ya omuz silkerler ya da rahatça gülümseyebilirler. Aynı zamanda sıradan olmaktan korkunç sıkılır, ortada güçlü bir savaşım, bir meydan okuma durumu yoksa bir kişiye ya da bir tasarıya bağlanamazlar. Yay; erkeksi, değişken bir ateş burcudur. Bu özellik Ay’ın genel karakterinden oldukça farklıdır.

Ay gizlemeyi sever fakat Yay bunu pek başaramaz. Dolayısıyla kişinin iç benliği fazlasıyla dışarıya vurgulanacaktır. Bu kişide aşırı bir özgürlük ihtiyacı vardır. Hayatını istediği gibi istediği şekilde sürdürmek ister. Kısıtlayıcı hareketler gerçekten büyük bir sıkıntı kaynağı olacaktır. Bu kişi iç güdüler ve sezgilere filozofça bir yaklaşım içinde bulunabilir.

Ay Yay Burcunda “Bilgiye Merak”

Bilgiye karşı yoğun merakı, öğrenmenin yeni yollarını keşfetmesine neden olabilir. İç dünyasını tanımadaki yolculuğu neşeli bir maceraya benzer. Ay burada doğasındaki karamsarlıktan arınır ve iyimserleşir. Ay Yay’da hayal kırıklıkları ve kalp ağrılarının ardından ateşin verdiği enerji ve Jüpiter’in iyimserliği ile kendini çabucak toparlar ve yoluna devam eder.

Hatalarından ders alır. Enerjisini doğru yanıtları bulmaya harcar ve çoğu zaman her şeyin en doğrusunu bildiğini savunabilirler. Bu kişi fazla iyimserlikle suçlanabilir. Tanıdığınız en olumlu ve iyimser kişi olabilir. Coşkulu duyguları vardır ve tutkularını göstermekten kaçınmaz. Fakat bunun yanında özgürlüğe düşkün yapısı yüzünden aşırı yakınlaşmak onlara göre değildir.

Ay Yayda “Bağımsızlık ve Arkadaşlık”

Bağımsızlığı onun için çok önemlidir. Bu yüzden bu kişiye ilişkilerinde bağlanmış olduğu hissini yaşatmamak gerekir. Arkadaşları tarafından aranan kişilerdir. Yeni çevrelere girip yeni arkadaşlar edinmekten çok hoşlanır. Arkadaşlık konusunda aşktan daha heveslidir. Dolayısıyla duygusal bir ilişkide de dostluğun rolü çok önemlidir.

  • Açık havayı,
  • doğayı,
  • sporu sever.

Macera merakını aşkta da gösterebilir. Yay’ın coşkusu çoğu zaman derinliği olmayan duygulardır. Çünkü bir şey üstünde fazla zaman harcamak istemez. Evinde birden fazla hayvan besliyor olabilir. Dostları ve arkadaşları evine günün her saatinde gelebilirler.

Ay Yay Burcunda “Meslek Tercihlerine Etkisi”

Felsefe, hukuk, politika, yayıncılık, seyahat, spor, turizm, rehberlik Ay Yay’ a göre mesleklerdir. Dışarıda çalışmayı severler. Hele bir de işi yabancı ülkelere gitmesini gerektirecek, seyahat ağırlıklı ise bu onları çok mutlu eder. İş alanında bağımsız hareket edebileceği, grup çalışması yerine tek başına yapacağı bir iş onlar için daha uygun olur.

Duygularınızı ve duygusal ilişkilerinizi idealize etmek, günlük boyutun çok ilerisinde bir yerlere taşımak en önemli özelliklerinizin başındadır. Önemli idealler edinmek, dini duygularla yaşamı desteklemek, bir takım kurallar çerçevesinde hayatınızı ve ilişkilerinizi geliştirmek, duygusal entegrasyonunuzu sağlamakta, kendinize güvenmenizde ve daha rahat olmanızda kullandığınız önemli araçlardır.

Ay Yay Burcunda “Aileye Etkileri”

Ailenizle, özellikle annenizle olan ilişkiniz, zihinsel gelişiminizde, entelektüel alandaki kazanımlarınızda ve inanç sisteminizin oluşmasında oldukça etkilidir. Ailenize oldukça bağlı olmanıza rağmen, bireysel özgürlüğünüze de düşkün, doğduğunuz yerden farklı bir yerde yaşamayı isteyen, en azından sık sık seyahat etmeyi seven bir yapınız vardır. Genellikle neşeli, iyimser ve herkese olumlu yaklaşırsınız.

Duygusal bağlantılarda her zaman iyi niyetli olduğunuz için, size karşı beslenebilecek kötü duyguları, stratejik yaklaşımları anlamakta ve kabul etmekte zorlanırsınız. Zaman zaman duygusal bağlantılarda ortaya koyduğunuz çifte standart problemler yaşamanıza neden olabilir. Kimi zaman kurallara ya da inançlara olan aşırı bağlılığınız, esnekliğinizi yitirmenizde ve dargörüşlü davranışlarınızda kendini gösterebilir.

Ay Yayda “İdealizm”

Siz bir idealistsiniz. Şu ya da bu biçimde yeni düşünce ve yeni görüşler peşinde sürekli koşarsınız. Sık sık oturduğunuz yeri, çalıştığınız işi değiştirebilirsiniz. Size göre en önemli şey insanın kendi kendisini özgür hissetmesidir. Hiçbir zaman başkalarının görüşleriyle hareket etmez, hiç kimseye bağlanmak istemezsiniz.

Çok neşeli, biraz havadar, bağımsız davranmayı seven, iyi huylu bir enerji demeti gibisiniz. İş cinselliğe gelince yeterince ateşli ve heyecanlısınız fakat dostluklardan daha çok zevk alırsınız. Başkalarının yaşam hakkında görüşlerini dinlemeyi sever, bunları kendi yaşamınıza ne ölçüde uygulayabileceğinizi planlarsınız. Çevrenizde olup bitenleri kavramaya çalışırsınız. Ulaştığınız sonuçları da uzun uzun anlatmak hoşunuza gider.

Gerek fiziksel gerek zihinsel olarak hep hareket edersiniz. Genellikle geniş kapsamlı projeler üzerinde durursunuz. Şifa bulmaz aceleciliğinizden ötürü proje üzerinde gerekli ön hazırlıkları tamamlamadan işe başlarsınız. Sık sık yanlışlar yapmanızın sebebi budur. Ayrıntılar üzerinde durmaya gerek duymazsınız. İyimserlik sizde bir hastalık ölçeğindedir. Yine de talih kuşu size gülecektir.

Ay Yayda “Sosyal İlişkiler”

Toplum içinde birden sivrilebilir kendinizi en iyi şekilde pazarlayabilirsiniz. Asıl söylenmesi gereken gerçeği değil de toplumun duymak istediği şeyleri söylemenizden ötürüdür böyle tutulmanızın nedeni. İdealistsiniz. Romantiksiniz. Maceracı ve risk alan bir yapınız var. Cömertliğiniz sömürülmenize ve incinmenize sebep olur. Açık ve dürüstsünüz.

Fazla samimi olmaya eğiliminiz var. Sabırsız ve kararsızsınız. Değişikliğe adapte olabilirsiniz. Taklit ve rol yapmaya yeteneklisiniz. İsteklerinizin çabucak yapılmasını arzularsınız. Kendinizden daha güçlülerden etkilenirsiniz. Tiyatro, sana mimari ve dizayn ilginizi çeker. Bağımsızlık ararsınız. Sevgili olmaktan daha iyi arkadaşlık kurarsınız. Ruhanisiniz. Bilgi ve zekaya saygı duyarsınız.

Uysal, neşeli ve yumuşak tutumunuz sizi sevilen bir arkadaş, iyi bir dost yapar ancak iyi bir eş olabilmeniz zordur. Sahiplenme duygunuz gelişmediği için bu tip duygulara gereksinme duyan kişilerle birlikteliği başaramazsınız. Bu konumun kadınları basit bir kıskançlık yüzünden ilgi çekici buldukları başka bir erkeğin kollarına atılabilirler. Zaman zaman çabuk sinirlenebilirsiniz. Rahatsız edecek kadar insanların duygularını okuma yeteneğine sahipsiniz. Keşfettiğiniz gerçekleri de ulu orta açıklamaktan çekinmezsiniz. Bu yüzden insanlar sizden ürkerler.

Ay Yay Burcunda “Olumsuz Etkiler”

Ay kötü etkiler almışsa bir hovardasınız. Paranızı çok gereksiz ve düzensizce çarçur edersiniz. Sorumsuzca davranışlarınız sizi her zaman suçlu veya borçlu duruma düşürebilir. Zeka ve anlayıştan yoksun olarak yaşayabilir, dar görüşlü ve tutucu bir kişi olabilirsiniz. Doğrulu maskesi altında yapamadığınız kirli iş kalmayabilir.

Yay’ ın yüce amaçları, engin bilgi birikimi ve hoşgörüsü Ay’ın sisli derinliklerinde kaybolup, bilinçaltına sıkışır. Böylece Yay’ın gölgesi anlık dürtüsel duygusal reaksiyonlarında, kişinin kendisiyle ilgili değer hislerinde göze çarpar. Kendini her konuda haklı görür.

Abartılı bir kendini beğenme duygusuna, başkalarını yönetme ve yönlendirme isteğine bağlanır. Mağrur, kibirli ve eleştiriye son derece hassas tepkiler verir. Sevimsiz bir “her şeyi bilirim” tavrı gösterir. Lütfeden pozlarında, güvenilmez ve tutarsız, her şey için fazla iyiymiş görüntüsü sergiler. Tam tersi hallerde hoşgörü, sempati ve affedicilikte o kadar aşırıya kaçar ki, sonunda hiçbir ayırım gözetmeksizin her şeye göz yumar, inançlarında sürüklenir.

Özellikle geniş yürekli affediciliğini kendisine yönelttiği zamanlar mantıksız ve sorumsuz davranabilir. Şımartılmış olabilir. Kendisine karşı bir hayli samimiyetsiz olabilir. Kendisini olduğundan daha önemli görmesine neden olan alkışlanma ve ucuz dalkavukluk gösterilerine tav olur. Kendi duygularını katmadığı hiçbir zaman gerçekleştiremeyecek planlar yapar. Hayata karşı sahte bir kayıtsızlık havası taşır. Rahatına düşkün, tembel, aynı zamanda talepkârdır.

Ay Yay Burcunda Sağlığı Nasıl Etkiler?

Ay Yay Burcunda Sağlık 

Ay yay burcunda Yay, Jüpiter sayesinde güçlü ve talihli bir burçtur. Fakat yay hareketli bir gruptan bir burçtur dolayısıyla da çok çabuk etki alır. Bu yüzden de zıt burcu olan ikizlere ait sorunlar görülebilir. Sinir sitemi çok hassastır. Bu kişiler işlerine düşkün tiplerdir ve böyle durmadan uğraşmak zamanla sinirleri yorar. Onun için bu insanların çalışmak kadar dinlenme ve eğlenmeye de zaman ayırmaları gerekir.

Ayrıca düşünmeden hareket, acelecilik vb. de kazalara neden olabilir. Vurma, çarpma, düşme gibi kazalar akla gelebilir. Bunlarda genellikle bacakları ve kalçaları etkiler. Bu kişiler her gün egzersiz yaparak bacak ve kalça kaslarını güçlendirmeleri çok yaralıdır. Ay sert açılar yapıyorsa, romatizma, siyatik (Üst bacağın arka kısmı, arka bacağın dış tarafı ve siyatik siniri boyunca yayılan ağrı) gibi rahatsızlıklar olabilir

Ay Yay Burcunda Çocukları Nasıl Etkiler?

Ay Yay Çocuğu

Ay yay burcunda olan çocuk, özel olduğu duygusunu taşır. Ahlaki, ruhsal veya başarı anlamında “iyi” olma arzusuna sahiptir. Başkalarını düş kırıklığına uğratmaktan hoşlanmaz. Sevilmek, hayranlık toplamak ve takdir edilmek ister. Annesi dar kafalı olamaz. Çocuğuna büyük hareket alanı bırakması, onu desteklemesi, yeni dürtüler aşılaması ve yol göstermesi gerekir.

Haksızlığa dayanamaz ve bu duyguyla başa çıkmakta zorlanır. Daha küçükken çocuğa büyük hareket alanı bırakılması, desteklenmesi ve yol gösterilmesi gerekir. Çocuk hayata dair inanç ve ahlaki bilgileri ebeveynleri kanalıyla edinir.

Ebeveynler dindar, fazla ahlakçı ve akademik eğitimi yücelten kişiler olabilirler. Çocuğun tüm davranışlarını dogmatik ahlaki görüşlerine dayanarak iyi ya da kötü olarak sınıflandırabilirler. Ay’ları Yay’da olan çocuklar genellikle katı bir adalet görüşü ile hoşgörüsüz bir şekilde yetişmiş olabilirler. Böylece başlangıçta edindikleri sistemi aşıp kendi inanç sistemlerini geliştirmekte zorlanabilirler.

 

Yay Burcu Erkeği Nasıl Bir Erkektir? Tüm Özellikleri

Yay Burcu Kadını Nasıl Bir Kadındır? Tüm Özellikleri

Yay Burcu Çocuğu Özellikleri Onlara Nasıl Davranmalı

 

Ay Yay Burcunda Olumlu ve Olumsuz Etkileri

Ayşem Aksoy – Astroloji Dergisi

Son Güncelleme 21 Mart 2023 Akrep

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Site içeriği izin alınmadan sesli, görsel veya yazılı olarak kullanılamaz. Kaynağı belirsiz yazılar belirtildiğinde siteden silinir veya kaynak bilgisi eklenir. İçerikler sadece RSS özeti makalelere link verilerek kullanılabilir.