Akrep Burcunun Dua Günü, Esmaları, Meleği ve Duası

Akrep Burcunun Dua Günü, Esmaları, Meleği ve Duası

Akrep Burcunun Dua Günü, Esmaları, Meleği ve Duası

Akrep burcunun dua günü, akrep burcunun esmaları, akrep burcunun esması nedir? akrep burcunun meleği ve akrep burcunun duası nedir?

Günümüzde çoğu kesim için astroloji çok gereksiz ve gazete köşelerinde yer alan fal bilgileri ile eş değer tutulur. Özellikle dini hassasiyeti bulunan insanlar astroloji ve burçlar konusuna bir hayli mesafeli durur. Oysa geçmişte din alimleri bu konu üzerinde çok sayıda kitap yazmışlar. Her burcun karakteristik özelliklerine, her burcun imtihanlarına ve dua zamanlarına, gezegenlerin konum ve etkilerine geniş yer vermişler.

Din alimleri arasında ayrı bir yere sahip ve Şeyhü’l-Ekber (En büyük şeyh) unvanı ile anılan Muhyiddin-i Arabi Hz.’leri yazdığı eserlerde astroloji, burçlar ve gezegen etkilerine ayrıntılı yer vermiştir. Bu eserler arasında astroloji ile ilgilenen çoğu insanın en azından adını duyduğu “Saatlerin Hazinesi” adlı eser ayrı bir yere sahiptir. Bu eserde burçların gezegenleri, günleri, esmaları, tılsımları, dua ederken zikretmeleri gereken vekil meleklerin adları ve duaları yer almaktadır.

Bazen öyle sorunlar yaşarız ki ne kadar çaba göstersek te çaresiz kalıp boyun bükmek zorunda kalırız. Dua ederiz ancak bir türlü sonuç alamayız. Arabi Hz’lerinin eserinde de bahsettiği gibi her duanın ve amelin şartları vardır ve bu şartlar yerine getirilmediği sürece dua kabul olmayabilir. Duanın kabul olmasının bizim için iyi veya kötü olması ayrı bir konu olduğu için o kısma girmiyorum.

Bahsettiğim konu “Allah’ım bana şu kadar para gönder, acil evleneyim, ev ve arabam olsun” tarzı talepler değil. Çaba sarf ettiğimiz halde sonuç alamadığımız konular, işlerimizin kolaylaşması, sağlık gibi konular. Kısacası tevekkül etmek. Yani elimizden geleni yaptıktan sonrası için dua etmek. Duada bir enerjidir ve enerji ile tıkanan kanalların açılmasında büyük bir işleve sahiptir.

Kitapta bahsedilen dua ve tesbihi hangi amaçla kullanabiliriz?

  • Zekamızın açılması,
  • hafızamızın kuvvetlenmesi,
  • hayırlı rızıklar,
  • hakkımızda hayırlı olanın istenmesi,
  • zararlı alışkanlıklardan kurtulmak,
  • yeteneklerimizi daha iyi kullanmak vb.

Bizzat okuduğum ve çok faydasını gördüğüm için paylaşmak istedim. Dilerim başkaları için de faydalı olur. Kitapta bu bilgilerin Oğlak burcu tarafından da kullanılabileceği belirtilmiş.

Akrep Burcu Esmaları, Meleği, Günü ve Duası

Akrep Burcunun Esmaları:

Akrep burcunun esması nedir? Akrep burcu hangi esmaları okumalıdır?

Ya Malik: Her şeyin tek ve mutlak sahibi

Ebced değeri: 91

Ya Kuddûs: Her türlü hatadan, gafletten ve eksiklikten uzak çok temiz

Ebced değeri: 170

Akrep Burcunun Günü: Salı

Akrep Burcunun Vekil Meleği: Azrail

Akrep Burcunun bir istekte bulunmadan önce yapması gereken duası

“Şayet bu gibi bir günde arzulamış olduğun işlerden herhangi bir işi yapmak istersen, önce Allah’tan sonra da onun vekil Melâikesinden yardım istemeli ve tesbihini okumalısın. Bu tesbihi işe başlamadan önce ve işin sonunda tekrarlayıp okumak icap etmektedir. Çünkü Ameller şartlarla gerçekleşir. Kim ki bu şartları bilhakkın yerine getirirse vekil Melaike Azrail yönünde işi tamamlanmış olur.”

Akrep Burcunun Tesbihi Şöyledir:

Ya Kahhar, Ya Kadir, Ya Ganiy, Ya Aziz, Ya Vahid, Ya Allah, Ya Vedud. Allahümme İnni Es’elüke Yamen lehü Ennümâe vel Ala, Vel kudrete vel beka, Ya men Haleka Elsseb-a semavatin tibakan Aliyyen Ve sataha elarza bi kuvvetihi Alel mâi, Ya men melee nurehü Cemiil aktar, Ve amme fazlihi men fissemavati vel Arzi, vel Bihari. Ya kuddus, Ya kuddus, Ya kuddus, Sebuh Kuddus, Rabbül Melâiketü ve-rruhu, Süphanehü Azze ve Celle Teâlâ Amma Yekulü-zzalimun, Vel cahidun Ülüvven kebiran, En teküne avni ve tüsahhirli Keza… keza..

“Bunları okuduktan sonra ne hacetin varsa bildirir ve vekil melâikeye de şöylece hitap edersin.”

Aksemtü Aleyke Ya Azrail, Bihakkıllahi ellezi kâne vela Leylin dâcin, vela semâe zatü ebrajin, vela arzin zatü fecâcin, ve bi hakki Kevkebil-Ahmeri ellezi fissemai elhamiseti, illa ma ecebte davti ve künte avni Ala keza… ve kezza…

 

Kaynak:

Muhyiddin-i Arabi Hz. “Saatlerin Hazinesi” adlı eseri
İlahi Saatlerin Verdiği Haberler
Çeviri Selehaddin Alpay 1973

Akrep Burcunun Dua Günü, Esmaları, Meleği ve Duası
28 Temmuz 200
www.akrepblog.com

Son Güncelleme 18 Kasım 2023 Akrep

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 3 YORUM
  1. seda dedi ki:

    Çok teşekkür ederim, ilk kez böyle bir bilgiye denk geldim. Akrep burcuyum ve salsı günleri her zaman işlerimin iyi gitti ve salı gününü sevmeme sebep olan olaylarla doludur. Bunu denemeyi düşünüyorum. tekrar teşekkürler

  2. Murat dedi ki:

    Astrolojinin İslamda yeri yoktur, burçlara inanmıyorum diyenlere güzel bir belge. Çok teşekkürler hep merak ettiğim bir konuydu. Yabancı astroloji sitelerinin bazılarında horoskop çıkarıldığında burcun meleği de yazılır. Bizde böyle bir uygulama yok.

    Tesbihin arapça hali var mı acaba?

    1. Akrep dedi ki:

      Tercüme kitabında yoktu, kitabın orijinalini bulabilirsem eklerim.

Site içeriği izin alınmadan sesli, görsel veya yazılı olarak kullanılamaz. Kaynağı belirsiz yazılar belirtildiğinde siteden silinir veya kaynak bilgisi eklenir. İçerikler sadece RSS özeti makalelere link verilerek kullanılabilir.