7. Ev Koç Burcu

7. ev koç burcu, 7. evde koç burcu, 7. Ev koç Burcunda, koç 7. evde, 7. ev evlilik, 7. ev koç, 7. ev koçta nasıl etkiler?

7. Ev Koç Burcu

7. ev koç burcu evlilik hayatımızı nasıl etkiler? Koç burcu 7. evde evliliğimizi, eş seçimimizi, kuracağımız ortaklıkları, tercihlerimizi, estetik güzellik ve sanata yaklaşımımızı nasıl etkiler? 7. ev koç burcu hangi konuları ele alır? 7. ev koç burcunda olası sorunlar nelerdir?

Doğum haritasında 7. ev Evlilik, evlilik hayatı, sevgi, estetik anlayışımız, güzellik, yapılacak ortaklıklar ve yaşamımızda kuracağımız dengeleri konu alan evdir.

Evlilik hayatımız, seçeceğimiz eş, evlilik yaşamımızla birlikte ortaya çıkacak yeni gelişmeler, evlilik hayatımızın nasıl süreceği, kuracağımız ortaklıklar, ilişkilerimizdeki dengeler, kurulacak ortaklıklar, yakın dostluklar, hak, adalet ve hukuk, güzel sanatlar, müzik, estetik ve güzellik, politika, karşıt görüşler, tercihlerimiz ve seçimlerimiz bu konumla ilgilidir.

Evde bulunan burcun ne kadar aktif olacağı doğum haritasındaki açılar, evin yöneticisi ve element unsurları ile bağlantılıdır. Eğer bu konumda bulunan burç özellikleri tam olarak yaşamımıza yansımıyorsa etkiyi kısıtlayan açılar var demektir. Bu etkileri kırmak için mücadele etmek gerekir. Kısıtlayan açılar yoksa özellikler büyük oranda hayatımıza yansıyacaktır.

7. ev ve evlilikle ilgili açıklamaları atlayıp 7. Ev Koç Burcu Genel Özellikleri konusuna geç

7. ev ve Evlilik Hakkında

7. ev boşsa evlilik olmaz mı? 7. ev boş olduğunda hangi konumlara bakmak gerekir? Doğum haritasında hangi durumlarda aldatma eğilimi ortaya çıkar?

Doğum haritasında 7. evde gezegen olmaması evlilik olmayacağı anlamına gelmez. Bu konumda sert açılı bir gezegen olmasındansa boş olması daha iyidir.

7. ev boş olduğunda,

  • Kadınlarda Güneş’e,
  • Erkeklerde de Ay’a bakılır

ve bu konumlara göre değerlendirilir. Ayrıca Güneş ve Ay dışında,

  • Kadınlarda Mars ve
  • Erkeklerde de Venüs

etkilidir.

Doğum haritasında Güneş ve Ay ile kavuşumda olan olumlu etkiye sahip gezegenler mutlu ve huzurlu bir evliliği belirtir.

  • Olumlu etkiye sahip İyicil Gezegenler Jüpiter ve Venüs
  • Olumsuz etkiye sahip Kötücül Gezegenler Mars ve Satürn

Doğum Haritasında Eşin Aldatması, Çapkınlık ve Birden Fazla Evlilik ile İlgili Etkiler

Erkeğin doğum haritasında Güneş’le birleşen Uranüs evlendikten sonra da macera arayışında olacağını bu yönde etki alacağını gösterir. Aynı durum kadınlarda da Ay ile Uranüs kavuşumunda görülür. Ancak bu etkilerde mutlaka aldatma olacağı sonucu çıkarılmamalıdır. Eğitim, ahlaki olgunluk ve etkilerin nasıl yorumlanıp değerlendirileceği sonucu belirleyecektir. Belki gözü başkalarında olur ancak bunu dikkate almadan evliliğine sadık kalır. Bu gibi durumlarda eşlerin birbirlerine karşı sevgi ve saygı çerçevesinde yaklaşmaları, hangi etkilerin neden ortaya çıktığını bilmeleri birlikteliğin geleceği açısından son derece önemlidir.

Evlilikte çıkacak sorunların ve bu sorunları şiddeti Gezegenlerin Güneş ve Ay ile oluşturacakları karşıt açılarla ilgilidir.

Doğum haritasında İkizler, Başak ve zıt burçları Yay ve Balık burçları Ay ve Güneş’te bulunuyorsa, 7. evde birden fazla gezegen bulunuyorsa birden çok evlilik görülebilir. Ancak yukarıda da bahsettiğim gibi bu alınan etkilerin nasıl değerlendirileceği ile ilgilidir.

7. Evin Sahibi: Terazi Burcu

Yönetici Gezegeni: Venüs

Koç Burcu: Yöneticisi Mars, Ateş Elementi, Öncü Burç

7. Ev Koç Burcu Genel Özellikleri

7. ev koç burcu kısaca bize neler katar, yaşamımızı ve 7. evin konu edindiği alanları nasıl etkiler?

  • Ben merkezli
  • Hırçın ve rekabetçi
  • Karar veren
  • Çatışma halinde
  • Güven veren, güçlü
  • Ani kararlar alan
  • Beğenilmeyi seven

7. ev koç burcu olan insanlar Mars etkisinden dolayı her şeyi yönetmeye eğimlidirler. “Ben merkezli” yapılarından dolayı emrivaki ve sert bir tarzları vardır. Eşini ve evi idare eden kendisidir. Son sözü de ilk sözü de kendisi söyler. Eşi de kendisi gibi Mars etkisinde olan Koç veya Akrep burcu, Eleştirel üsluba sahip Yay burcu veya her zaman 1 numara olmak isteyen Aslan burcu olursa ve doğum haritalarında sert açılar bulunuyorsa tartışlar ve sert sürtüşmeler kaçınılmazdır.

7. ev koç burcu alanından etki alan insanlar her şeyle rekabet halindedirler. Evlilik yaşamlarında da eşlerini kendilerine itaat etmesini ister. Aksi taktirde eşini rekabet edeceği bir başkası olarak görebilir. Alınacak kararlarda, herhangi bir konuda yapılan tartışmalarda ses tonu yüksek ve sert olabilir. İlk adımı o atmalı, kapıyı o açmalı, yemeğe o karar vermeli ve gidilecek yeri o belirlemelidir.

Gerçekte de öyle midir? Dışarıdan o şekilde görünmesi hoşuna gider. 7. ev koç burcu iç dünyasında saf ve çocuksu biridir. Onun iç dünyasını çözen eşi onun dışarıdan istediği gibi görünmesine izin verir ve duygularını etkileyerek kendi kararlarını ona maniple ederek aldırır.

Eşleri ile Uyumları ve Mars Etkisi

Bu konumdan etki alan insanlar eşleriyle sürekli çatışma halinde olabilirler. Ancak tüm bu olumsuz tavır ve tutumlar koç etkisinin yüksek Mars enerji ile ilgilidir. Mars insana savaşçı bir yapı verir. Hiç bir şey olmasa da o mutlaka sorun çıkartacak bir şeyler bulur. Eğer bu konumdan etki alan birisi ile evlenmişseniz yapmanız gereken ilk şey yüksek enerjisini sporla atmasını sağlamak ve sürekli meşgul olacağı hobiler bulmaktır. Aksi taktirde yapacağı sporda hobisi de siz olursunuz.

7. ev koç burcu olan birinin enerji yoğunluğu sert açılarla desteklenmediğinde iç dünyasındaki saf ve temiz çocuk dışarı çıkarak neşeli ve eğlenceli bir insan haline gelir. Ancak bu hiçbir zaman sizi yanıltmasın, küçük bir falsoda aniden parlayıp herkese fırça atacak, bağırıp çağıracaktır. Merak etmeyin Koç etkisinde olan insanlar Akrep etkisi gibi kin tutmazlar. Bir anda alevlenip sönerler. Bir süre sonra hiçbir şey olmamış gibi gülüp eğlenmeye devam ederler.

7. ev koç burcu etkisi atındaki biri ile konuşurken emrivaki bir üslup takınmamalısınız. Aksi taktirde hemen sizi köşeye sıkıştırıp amacınızı sorgulamak için sert bir ses tonuyla üzerinize yürüyebilir.

Bu konumdan etki alan insanlar çekici ve etkileyici olurlar. Aşk hayatında tutkuludur. Cinsel yaşama düşkündürler. 7. ev koç burcu olan insanlar açık ve her şeyi net bir şekilde ortaya koyan, güçlü ve karizmatik insanları severler. Yalnız kalmayı sevmezler. Diğer insanlar tarafından beğenilmek hoşlarına gider. Çekici yanlarını başkalarının fark edip onunla ilgilenmesine “hayır” diyebilir mi?

Koç burcu hangi burçlarla uyumludur? Hangi burçlarla daha iyi anlaşır? Hangi burçlarla cinsel yaşamında sorun yaşamaz? Koç Burcunun diğer burçlarla olan Evlilik Uyumu için Koç Burcunun Diğer Burçlarla Evlilik, İletişim ve Cinsel Yaşam Uyumu linkinden öğrenebilirsiniz.

 

7. Ev Koç Burcu
www.akrepblog.com
11 Aralık 2020

Son Güncelleme 15 Şubat 2023 Akrep

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 6 YORUM
  1. Ser dedi ki:

    Evet 7. Evim yay

  2. Ser dedi ki:

    7. Evim yay pluto ve mars orda 1. Evimdeki saturun karsit aci yapıyor ayda akrep var ve 6. Ev nasıl bir kisilik yapısını anlatir

    1. Akrep dedi ki:

      Satürn hangi noktaya karşıt açı yapıyor?

      Cümle tam olarak şu şekilde mi?

      “7. evde Pluto ve Mars var. Satürn 1. evde ve 7. eve karşıt açı yapıyor. Ay akrep burcunda ve 6. evde. Nasıl bir kişilik yapısını anlatır?”

      1. Ser dedi ki:

        Evet

        1. Akrep dedi ki:

          7. evde Pluto ve Mars var. Satürn 1. evde ve 7. eve karşıt açı yapıyor. Ay akrep burcunda ve 6. evde. Nasıl bir kişilik yapısını anlatır?

          7. evde Pluto ve Mars ile Satürn’ün açısal varlığı bu güçlü gezegenlerin enerjisinin bu noktaya yoğunlaşması dolayısı ile 7. ev temalı karmaşık ve zorlu bir kişilik yapısına işaret eder.
          Kısaca şu şekilde düşünün,

          Mars = Enerji
          Pluto = Değişim ve dönüşüm
          Satürn = Disiplin, alınması gereken dersler ve sorumluluklar. (Etki olarak)

          Ay’ın da Akrep burcunda ve 6. evde olması, 6. ev konularında akrep burcu etkisinin artması anlamına gelir. (Mars ve Pluto yönetici gezegeni) 6. Ev Akrep Burcu Akrep burcu ile 6. evin analitik becerileri birleştiğinde müthiş bir derinlik ortaya çıkar. Güzel yanı iş sahasında sıradışı ve tüm ayrıntıları düşünülmüş hizmetler sunar.

          Mars ve Pluto’nun 7. evde bir araya gelmesi, ilişkilerde ve partnerlikte güçlü bir iradeye, tutkuya ve derin bir bağa işaret edebilir. İlişkilerde istediğiniz şeyi elde etmek için kararlı olabilirsiniz.

          Pluto’nun etkisi, duygusal deneyimlerinizi yoğunlaştırabilir. İlişkilerdeki çatışmalar veya tutkulu yaklaşım, duygusal yoğunluğu artırabilir. Özellikle Transitte Pluto 7. evi etkilediğinde bu alandaki değişim ve dönüşüm daha yoğun olacaktır.

          Satürn’ün 1. evde ve 7. evde karşıt açı yapması, kişisel istekleriniz ile partnerlik arasındaki çatışmaları vurgulayabilir. Belirli sorumluluklar ve ilişki zorlukları arasında denge kurma ihtiyacını gösterebilir. Güzel tarafı Satürn ve Oğlak burcu etkisi çoğu zaman fiziki döngüyü etkiler. Herkes yaşlanırken bu etkiyi alanlar genç bir görünüme sahip olabilir.

          Ay’ın Akrep burcunda olması, derinlemesine düşünme, analiz yapma ve gizli meselelere ilgi duyma eğiliminizi yansıtır. Ayrıca Ay Akrep burcunda insanların duygusal derinliklerini anlamaya çalışma eğiliminde olabilir.

          Ay’ın 6. evde olması, iş odaklı bir yaklaşımı temsil eder. Günlük işlerde pratik ve düzenli bir şekilde çalışmaya yönelik olabilirsiniz.

Site içeriği izin alınmadan sesli, görsel veya yazılı olarak kullanılamaz. Kaynağı belirsiz yazılar belirtildiğinde siteden silinir veya kaynak bilgisi eklenir. İçerikler sadece RSS özeti makalelere link verilerek kullanılabilir.