6. Ev Akrep Burcu

6. ev akrep burcu, 6. evde akrep burcu, 6. Ev akrep Burcunda, akrep 6. evde, 6. ev akrep, 6. ev akrepte nasıl etkiler?

6. Ev Akrep Burcu

6. ev akrep burcu hayatımızı nasıl etkiler? Akrep burcu altıncı evde sağlığımızı, tertipli ev düzenli oluşumuzu, temizlik ve hijyen alışkanlıklarımızı, analitik yeteneğimizi, eleştirel yapımızı ve yakalandığımız hastalıkları nasıl etkiler? 6. ev akrep burcu hangi konuları ele alır?

Doğum haritasında 6. ev Günlük yaşantı, hizmet sektörü, eleştiriler, sağlık, moda, çevre, çalışanlar, tertip düzen ve ayrıntılarda zekamızı nasıl kullandığımızı konu alan evdir.

Günlük yaşamımızın nasıl geçtiği, moda gibi akımlardan ne kadar etkilendiğimiz, yaşadığımız alanın hijyen ve temizliği, sağlık durumumuz, eleştirel seviyeler, topluma hizmet veren sektörler, hizmet sektörü içerisindeki çalışanlar, çalışma ortamı, zekayı kullanma gücü, analitik işlemler, ayrıntılar ve hastalıklar bu konumla ilgilidir.

Evde bulunan burcun ne kadar aktif olacağı doğum haritasındaki açılar, evin yöneticisi ve element unsurları ile bağlantılıdır. Eğer bu konumda bulunan burç özellikleri tam olarak yaşamımıza yansımıyorsa etkiyi kısıtlayan açılar var demektir. Bu etkileri kırmak için mücadele etmek gerekir. Kısıtlayan açılar yoksa özellikler büyük oranda hayatımıza yansıyacaktır.

6. Evin Sahibi: Başak Burcu

Yönetici Gezegeni: Merkür

Akrep Burcu: Yöneticisi Mars ve Pluto, Su Elementi, Sabit Burç

6. Ev Akrep Burcu Genel Özellikleri

6. ev akrep burcu kısaca bize neler katar, yaşamımızı ve 6. evin konu edindiği alanları nasıl etkiler?

  • Bireysel ve bağımsız
  • Tutkulu ve hırslı
  • Pratik ve analitik
  • Sorumluluk sahibi ve azimli
  • Soğukkanlı ve cesur
  • Tertipli ve düzenli
  • Kendini iyileştiren doktor
  • Cinsel organlarda hassasiyet
  • Herşeyi kontrol etmeye çalışan

6. ev akrep burcu olanlar enerji çekim alanlarından dolayı çok güzel iş fırsatları ile karşılaşabilirler. Ancak bu işleri nasıl değerlendirecekleri kendi seçimleri ile ilgilidir. Akrep burcu etkisinden dolayı bireysel ve bağımsız oldukları işlerde daha başarılıdırlar. Eğer imkan bulurlarsa başkalarının müdahale edemeyecekleri kendi işlerini kurmak isterler. Çok farklı iş kollarında çalışabilirler oyunculuk, yazarlık, spor, hukuk, eğitim sektörü, danışmanlık, sanat ve ticaret bunlardan bir kaçıdır.

6. ev akrep burcu insanları hangi işi yaparlarsa yapsınlar işlerini tutkulu bir şekilde yaparlar. Sevmedikleri bir işi maddi olanakları ne olursa olsun yapmak istemezler. Çalıştıkları işe mutlaka kendilerinden de bir şeyler eklerler. Pratik ve çalışkandırlar. Başkalarının yapmak istemedikleri işleri ısrarla ve inatla yapmak isterler böylece kendilerini ispatlamak isterler.

Zor Olan Zevklidir

6. evi akrep burcunda olanlar zor ve sıradışı işlerde kendilerini göstermek onlara haz verir. Soğukkanlı ve cesur oldukları için bu özelliklere uygun işlerde de başarı gösterirler. Kaçmak, vazgeçmek veya bırakmak onlar için gurur meselesi haline geldiği için onlara göre değildir.

Farklı ve sıra dışı olmak, yapılamayanı yapmaya çalışmak 6. ev akrep burcunda olanlar için fırsatları değerlendirmek gibidir. Akrep burcu etkisinden dolayı zor durumlarda daha kararlı ve ısrarlı bir şekilde işin üzerine giderek limitlerini zorlamaya çalışırlar.

Yaşadığı sağlık sorunlarının büyük kısmı çalıştığı işte ısrarcı olması ile ilgilidir. Oğlak burcu gibi sorumluluk duygusu fazla olduğu için kendisinden çok yaptığı işi ve sorumluluklarını düşünebilir. “ölümüne çalışmak” 6. ev akrep burcu konumundan etki alanlar için söylenebilir. Gerektiğinde mesai kavramını tanımadığı ve kendisini fazla yıprattığında enerjisi düşerek bağışıklık sistemi yara alır.

6. ev akrep burcu insanlar günlük hayatında ve iş hayatında analitik bir yaklaşım sergiler. Ruhsal sezgilerini ve analiz sonuçlarını birleştirerek kararlar alır. Ancak işlerinde ortaya çıkabilecek sorunlar, karmaşa ve aksamalar tüm sinir sisteminin olumsuz etkilenmesine ve ruhsal çöküntü yaşamasına neden olabilir. En büyük korkusu ise “kontrolü kaybetmek” tir.

Tertip Düzen ve Temizlik

6. ev akrep burcu insanları büyük bir kaosun içerisinden çıkıp gelmiş gibidirler. Dışarıdan bakıldığında görünen karmaşa aslında kendilerini perdelemek için oluşturdukları bir görüntüdür. İç dünyalarında yaşamlarının her bir ayrıntısının tertipli ve düzenli olmasını isterler. Masanın üzerinde duran bir kalemin yeri, bıraktıkları bir not kağıdı veya mutfakta koydukları bardağın yeri aynıdır ve yerleri değiştiğinde hemen fark ederler.

Eşyalarını koydukları yerler çoğunlukla hep aynı simetrilere sahiptir. Kıyafetlerini, kullandığı eşyaları, çalışma masasındaki objeleri çoğunlukla aynı düzlemlere yerleştirirler. Düzenlerinin bozulması veya birinin bu yerleşimlere müdahale etmesi 6. ev akrep burcu insanlarının sert bir şekilde tepki vermelerine neden olur.

6. ev akrep burcu insanları tertip ve düzene önem verdikleri için bu konumda bulunan hava grubu burçları tarafından olumsuz etkilenebilirler.

6. Ev Akrep Burcunda Sağlık Sorunları ve Hastalıklar

6. ev akrep burcu konumundan etki alan insanlar sağlık konusunda şu noktalarda hassastırlar,

  • İdrar yolları
  • Erkeklerde prostat
  • Kadınlar rahim ve yumurtalık
  • Üreme sistemleri ve cinsel organlar
  • Kalın bağırsak
  • İltihaplanmalar
  • Fıtık
  • Hemoroid
  • Cinsel salgı bezleri
  • Sinir sistemleri

Akrep burcu 8. evin sahibi olduğu için alanına giren cinsellik konuları aynı zamanda en hassas olduğu alanlar arasındadır. 6. ev akrep burcu olanlar düşüncelerinde, fikirlerinde ve yaşamında çok net ve sabit olduğu için yaşanan her kırılganlıkta sinir sistemi hasar görebilir. Tüm yaşamını ve yaşamına giren herşeyi kontrol altında tutma çabası sinirlerinin yıpranmasına neden olabilir. Küsmek, alınganlık göstermek, sert tepkiler ve kırıcı olmak sinirsel dalgalanmalar olarak kendisine dönecektir.

Günlük yaşamında ve iş hayatında ısrarla herşeyin üzerine gitmesi, yorulmak bilmeden çalışması onu başarılı yapabilir ancak sağlığını da olumsuz etkileyecektir. Yalnız kalıp dinlenmek, dengeli beslenmek, düzenli spor, yoga, düzenli yapılan ibadetler, meditasyon ve derin trans çalışmaları sinir sistemine iyi gelecektir.

Boğa burcundan aldıkları karşıt açının etkisi ile,

  • Solunum sistemi
  • Bademcikler
  • Koku ve tat alma

organları hassas olabilir.

İçindeki Şaman Doktor

6. ev akrep burcu insanları güneşi akrep burcu olan insanlar gibi karşılaştıkları sorunlar karşısında başkalarından yardım almadan önce kendi çözümlerini üretmeye çalışırlar. Kendi bünyelerini çok iyi analiz ederler, metabolizmalarındaki değişimleri gözlemleyerek bir şeylerin ters gittiğini anladıklarında öncelikle kendilerinin yapabilecekleri bir şeyler varsa onları denemeyi çok severler. Kendi ilaçlarını yapıp kendilerini iyileştirmeye çalışırlar.

Hastalık sürecinde klasik “geçmiş olsun, kendini nasıl hissediyorsun, iyi oldun mu” gibi yaklaşımları zayıflık olarak algılayıp tepki gösterebilirler. Hasta olduklarını kabullenmek istemezler. Hasta değildirler, metabolizmalarında yolunda gitmeyen bir şeyler vardır ve kendisi herşeyi yoluna koymaya çalışmaktadır.

6. ev akrep burcu insanlarının genetik etkiler dışında güçlü bir bünyeleri vardır. Kendi iradeleri ile oluşturdukları enerji ile hastalıklarla savaşırlar. Doğal bir bioenerji uzmanıdırlar. Rahatsızlandıklarında risk alarak sıradışı yöntemler kullanabilirler. Çoğunlukla hızlı iyileşirler.

İğne yaptırmak, kan görmek ve acı duymak gibi sahnelerden kaçmak yerine ısrarla korkularının üzerine giderek yaşadıklarını “farklı bir demeyim” olarak adlandırırlar.

Çaresizlik, zayıflık, kendi bünyelerini ve yaşamlarını kontrol edememe düşüncesi en büyük korkularıdır. Rahat edecekleri nokta hayatta herşeyi kontrol etmek zorunda olmadıkları noktadır.

Ayrıntılı akrep burcu hastalık ve sağlık analizini, hangi hastalıklara yatkın olduklarını ve hangi konularda dikkat etmeleri gerektiğini Akrep Burcu Sağlık ve Hastalık Analizi Olası Hastalıkları konusundan inceleyebilirsiniz.

 

6. Ev Akrep Burcu
www.akrepblog.com
4 Aralık 2020

Son Güncelleme 15 Şubat 2023 Akrep

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Site içeriği izin alınmadan sesli, görsel veya yazılı olarak kullanılamaz. Kaynağı belirsiz yazılar belirtildiğinde siteden silinir veya kaynak bilgisi eklenir. İçerikler sadece RSS özeti makalelere link verilerek kullanılabilir.