5. Ev Yengeç Burcu

5. ev yengeç burcu, 5. evde yengeç burcu, 5. Ev yengeç Burcunda, yengeç 5. evde, 5. ev yengeç, 5. ev yengeçte nasıl etkiler?

5. Ev Yengeç Burcu

5. ev yengeç burcu hayatımızı nasıl etkiler? Yengeç burcu beşinci evde aşk, şans faktörü, çocuklar, risk gerektiren işlerdeki başarılarımız, eğlence anlayışımız, dikkat çekme çabalarımız ve irademizi nasıl etki eder? 5. ev yengeç burcu hangi konuları ele alır?

Doğum haritasında 5. ev Aşk, şans, çocuklar, eğlence, sosyal faaliyetler, ego, tutkular, sevgi ihtiyacı ve sanatı konu alan evdir.

Ne kadar şanslı olduğumuz, sahip olacağımız çocuklar, eğlence anlayışımız ve nasıl eğlendiğimiz, tutkularımız, sevgiye olan ihtiyacımız, sanata olan ilgimiz ve yeteneklerimiz, kazanırken şans faktörünün etkili olduğu piyango, kumar, borsa ve risk gerektiren işler ile kararlılığımız, irade gücümüz, zevk aldığımız konular ve dikkat çekme çabalarımız bu konumla ilgilidir.

Evde bulunan burcun ne kadar aktif olacağı doğum haritasındaki açılar, evin yöneticisi ve element unsurları ile bağlantılıdır. Eğer bu konumda bulunan burç özellikleri tam olarak yaşamımıza yansımıyorsa etkiyi kısıtlayan açılar var demektir. Bu etkileri kırmak için mücadele etmek gerekir. Kısıtlayan açılar yoksa özellikler büyük oranda hayatımıza yansıyacaktır.

5. Evin Sahibi: Aslan Burcu

Yöneticisi: Güneş’tir.

Yengeç Burcu: Yöneticisi Ay, Su Elementi, Öncü Burç

5. Ev Yengeç Burcu Genel Özellikleri

5. ev yengeç burcu kısaca bize neler katar, yaşamımızı ve 5. evin konu edindiği alanları nasıl etkiler?

  • Yardım alma ve çocuk konusunda şanslı
  • Aşkta sahiplenici kimlik
  • Süper anne rolü
  • Flörtçü kimliği evlilikle biter
  • Çocuk sahibi olduğunda ebeveyn rolü baskın
  • Gizli kıskançlık
  • Çocuklarına karşı aşırı koruyucu

5. ev yengeç burcu olanlar aşk, eş ve çocuklarla ilgili konularda derin duygulara sahiptirler. Bu konumda bulunan insanlar bir kez aşık olduklarında sevgililerinin sürekli yanlarında olmasını isterler. “Anne – Baba” rolünü birlikte olduğu insanlara karşı ve yaşamlarının her alanına yansıtırlar. Çocuklarına karşı da aşırı duyarlı “süper anne” rolünü üstlenebilirler.

Yengeç burcu etkisi insana derin bağlılıklar, duygusallık, bir şeyleri kaybetme tedirginliği ve romantizm katar. Ev ve evle ilgili konularda yeteneklidir. 5. ev yengeç burcu insanları sosyal yaşamın içerisinde kaybolmaktansa evlerinde kalmayı tercih ederler.

Dışarıdan bakıldığında neşeli ve umursamazdır ancak iç dünyasında alıngan ve kırılgan bir insan bulunur. Sevdiği insanlara karşı aşırıya varabilecek düzeyde tutkulu ve kıskanç olabilir.

Yemek yapma konusunda yeteneklidirler. Mutfağa geçtiklerinde adeta beste yapıyormuşçasına lezzetli yemekler hazırlayabilirler. İster evcil olsun ister sokak hayvanı olsun hayvanlara karşı ilgisi vardır. İnsanlarla birlikte yardıma ihtiyacı olan hayvanlara da her zaman yardımcı olurlar.

Beşinci Ev Yengeç Burcunda ve Aşk

5. ev yengeç burcu insanları evleneceği ve aşık olacağı insanı bulmak için çaba gösterir. Aşk, onun için bulunması ve deneyimlenmesi gereken bir duygudur. Aradığını buluncaya kadar dikkat çekici bir flörtçü izlenimi verir. Aradığı aşkı bulduğunda yaşamında büyük bir boşluğu doldurmanın rahatını yaşar. Bundan sonraki hedefi bir an önce evlenip bir aile kurmak olacaktır. Kendisine ait bir ev ve çocuklarla birlikte mutlu mesut bir yaşam sürmek 5. ev yengeç burcunun en büyük ideallerinden biridir.

Yengeç burcu etkisi ona birlikte olduğu insanları mutlu etmek için elinden gelenin fazlasını yapmaya zorlar. Birlikte olduğu insanlar mutlu olduğu sürece o da mutlu olacaktır. “Birliktelik ve mutluluk” arzusu ona her türlü fedakarlığı yaptıracaktır.

5. ev yengeç burcu süper anne rolünü aşık olduğu insan üzerinde de sahiplenici rolüyle abartılı bir şekilde uygulayabilir. Dışarıdan bakıldığında bir akrep, boğa veya aslan burcu gibi belirgin bir sahipleniciliği yoktur ancak o öyle bir psikolojik baskı oluşturur ki kimse ona ait olana yaklaşma gereği duymaz. Sahiplenici tavırları ile ortaya çıkan baskı, zaman zaman sınırları zorlayarak baskıcı aşık seviyelerine gelebilir.

Beşinci Ev Yengeç Burcu Çocuklar ve Şans Faktörü

5. ev yengeç burcu olan insanların yaşamında çocuklar özel bir yere sahiptir. Onlara olan bağlılığı, sevgisi ve şefkati aşırıya kaçtığında çocuklar üzerinde kişilik sorunlarının yaşanmasına neden olabilecek sorunların ortaya çıkmasına neden olabilir. Çocuklarını en iyi şekilde yetiştirmeye çalışır ancak onların bireysel gelişimi için gerektiğinde serbest kalmaları gerektiğini unutabilir. Her an başlarına bir şeyler gelebileceği endişesi taşır. Bu endişe abartılı bir şekilde ortaya çıkmışsa çocuklar annesine bağımlı kendi bireysel özgürlüklerini kazanamamış bir şekilde yaşamlarına devam etmek zorunda kalabilirler.

Her şeye rağmen 5. ev yengeç burcu insanları çocuklarla nasıl iletişim kurulabileceğini çok iyi bilen insanlardır. Çocuklar da onları çok severler. Bunun en büyük nedeni içlerindeki çocuğun hiç yaşlanmamasıdır.

Bu konumdan etki alan insanlar kendilerine yardımcı olabilecek insanlar konusunda çok şanslı olurlar. İçlerinde taşıdıkları tedirginlikten dolayı onlara hemen her konuda yardım etmeye hazır birileri mutlaka bulunur. 5. ev yengeç burcu çok fazla çaba sarf etmeden kendisine yardımcı olabilecek birilerini kolayca bulurlar.

Bu konumdan etki alan insanlar ayrıca çocuk edinme konusunda da şanslı sayılırlar. Eğer genetik bir sorun veya olumsuz açılar yoksa çoğunlukla istedikleri sayıda çocukları olur.

Romantizm ve Tutku

Yengeç burcu, burçlar kuşağının en romantik burçları arasında yer alır. 5. ev konumunda bulunan yengeç burcu da ilgili olduğunu alanlarda bu etkisini gösterir. Eğer doğum haritasında bu etkiyi gölgeleyecek konum ve açılar yoksa çok iyi birer romantik aşık olurlar.

Ancak bu derin romantizm ve aşk evlenip çocuk sahibi olduktan sonra koruyuculuk rolü ile gölgede kalabilir. Birlikte olduğu ve sevdiği insanların dertlerini kendisine dert edinerek onlara yardımcı olmaya çalışır.

Aşk ve aşkı yaşama biçimi daha çok ailesinden gördükleri ile şekillenir. Sınırlayıcı ve kısıtlayıcı bir ailede yetişmişlerse sevgisini çok fazla belli etmeyen bir yapı ortaya çıkabilir. Anne ve babası ayrı yatıyorsa aynı davranışı farkında olmadan kendisi de sürdürebilir.

5. ev yengeç burcu insanları aile sevgisinden uzak yaşamış insanlar için ideal bir eş olurlar. Çünkü kendileri hem eş hem de ebeveyn rolünü üstlenirler. Hayatı ve aşkını özgürce yaşamak isteyenler içinse uygun bir konum değildir. Özellikle hava grubu burçları doğum haritasında etkili olanlar kendilerini kısıtlanmış ve baskı altına alınmış hissedebilirler. Mars etkisi altındaki Koç ve Akrep burçları bu baskıya şiddetli refleks gösterebilirler.

 

5. Ev Yengeç Burcu
www.akrepblog.com
27 Ağustos 2020

Son Güncelleme 15 Şubat 2023 Akrep

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Site içeriği izin alınmadan sesli, görsel veya yazılı olarak kullanılamaz. Kaynağı belirsiz yazılar belirtildiğinde siteden silinir veya kaynak bilgisi eklenir. İçerikler sadece RSS özeti makalelere link verilerek kullanılabilir.