5. Ev Kova Burcu

5. ev kova burcu, 5. evde kova burcu, 5. Ev kova Burcunda, kova 5. evde, 5. ev kova, 5. ev kovada nasıl etkiler?

5. Ev Kova Burcu

5. ev kova burcu hayatımızı nasıl etkiler? Kova burcu beşinci evde aşk, şans faktörü, çocuklar, risk gerektiren işlerdeki başarılarımız, eğlence anlayışımız, dikkat çekme çabalarımız ve irademizi nasıl etki eder? 5. ev kova burcu hangi konuları ele alır?

Doğum haritasında 5. ev Aşk, şans, çocuklar, eğlence, sosyal faaliyetler, ego, tutkular, sevgi ihtiyacı ve sanatı konu alan evdir.

Ne kadar şanslı olduğumuz, sahip olacağımız çocuklar, eğlence anlayışımız ve nasıl eğlendiğimiz, tutkularımız, sevgiye olan ihtiyacımız, sanata olan ilgimiz ve yeteneklerimiz, kazanırken şans faktörünün etkili olduğu piyango, kumar, borsa ve risk gerektiren işler ile kararlılığımız, irade gücümüz, zevk aldığımız konular ve dikkat çekme çabalarımız bu konumla ilgilidir.

Evde bulunan burcun ne kadar aktif olacağı doğum haritasındaki açılar, evin yöneticisi ve element unsurları ile bağlantılıdır. Eğer bu konumda bulunan burç özellikleri tam olarak yaşamımıza yansımıyorsa etkiyi kısıtlayan açılar var demektir. Bu etkileri kırmak için mücadele etmek gerekir. Kısıtlayan açılar yoksa özellikler büyük oranda hayatımıza yansıyacaktır.

5. Evin Sahibi: Aslan Burcu

Yöneticisi: Güneş’tir.

Kova Burcu: Yöneticisi Uranüs, Hava Elementi, Sabit Burç

5. Ev Kova Burcu Genel Özellikleri

5. ev kova burcu kısaca bize neler katar, yaşamımızı ve 5. evin konu edindiği alanları nasıl etkiler?

  • Arkadaşlık ve eş konularında şanslı
  • Özgür, sıradışı ve bağımsız
  • Zeki, laubali ve esprili
  • Arkadaş canlısı, çocuksu
  • Geleneksel olmayan, modern
  • Evlenmişse gerçekten sevmiştir
  • Eğlenceli, neşeli ve fantastik
  • Çocukları ile uyumlu ve arkadaş

5. ev kova burcu insanlarının ikna kabiliyetleri çok yüksektir. Hava grubu burcunun etkisi bu konumun ilgili olduğu alanda kendisini gösterir. Güneşi kova burcu olan insanların iletişim becerileri ve sosyal ilişkileri gelişmiştir. Bu etkiler 5. evde de kendisi gösterir. Bu etkilere bir de zeka unsuru ve sıradışı bakış açısı eklendiğinde ilginç etkiler ortaya çıkar. İletişim ve ikna kabiliyetleri zekaları ile birleştiğinde ikizler ve terazi burcundan farklı olarak çözülmesi güç bir etki oluşabilir.

5. ev kova burcu etkisi altındaki insanlar kendilerinden o kadar emin bir şekilde hareket ederler ki deveye hendek atlattıklarında siz devenin nereden çıktığını anlamaya çalışabilirsiniz.

5. ev kova insanlarının sıradışı bir aşk anlayışları vardır. Birlikte olduğu insanın arkadaşı mı yoksa sevgilisi mi olduğunu anlamakta zorlanabilirsiniz. Uranüs etkisinden dolayı sıradışı düşüncelere sahiptirler. Bu becerileri onları üretken bir insan haline getirir. Ancak 5. ev kova burcu etkisi düşünce yapısına geçmiş ve o anla değil gelecekle ilgili etkiler verdiği için düşüncelerinin o an anlaşılması pek mümkün değildir. Söylemlerinin doğru olduğu ancak yaşandığında veya ileriki zamanlarda ortaya çıkar.

5. Ev Kova Burcu ve Aşk Hayatı

5. ev kova burcu insanları özgürlüklerine çok düşkün olurlar. İkili ilişkileri de bundan etkilenecektir. Aşık olduğu bir insanla uzun süre birlikte olmaları veya onlarla evlilik düşünmeleri; bir insanla bir ömür paylaşmak onları ilk anda ürkütebilir. Sahip olduğu çok sayıda arkadaş varken ve istediği zaman yeni çok sayıda arkadaş edinebiliyorken neden ömrünü bir insana bağlasın? Bu düşünce gençlik yıllarında hakim düşüncedir ancak çevre, aile ve toplum etkisi onu da evlilik potasına sokacaktır.

5. ev kova burcu olanlar romantik sayılabilir. Ancak bu romantizmini yansıtma anlayışı biraz farklı olabilir. Onun için sevdiği insanı eğlendirmek ve güldürmekte bir romantizmdir. Ona bir çiçek almak yerine hayallerini paylaşmak veya arkadaşlarını tanıştırmak ta bir romantizmdir. Fantezi dünyası sınırları zorlayabilecek düzeydedir. Sıradan olan şeyler ona zevk vermeyecektir. Daha önce denenmemiş ve bilinmeyen veya herkes tarafından yapılmayanı yapmak ona daha çok haz verir.

5. Ev Kova Burcu Çapkın mıdır?

Bu çoğu zaman eş ve ahlaki değerlerle ilgili bir durumdur. Gerçekte 5. ev kova insanları dışarıdan bakıldığında daldan dala atlayan bir çapkın gibi görülebilir ancak öyle değillerdir. Sizin için karşı cinsle konuşmanın bir sonraki adımı sevgili olmak olabilir ama onun için yeni tanışılan biri sadece gerektiğinde arayabileceği, sıkıldığında sohbet edebileceği veya çıkıp dolaşabileceği arkadaş listesine eklenmiş yeni arkadaştır. Bu arkadaşlığın ne kadar ileri gideceği ise ne kadar sıkıldığına bağlıdır.

Bu konumdan etki alan insanlar aşık olduklarında veya bir insana bağlandıklarında buna inanmakta zorlanabilirler. Aşkını ilan edip “ben aşık oldum” demesi kolay olmaz. Çünkü sonu tatlı bağlanmazsa listede aşık olunabilecek daha çok insan vardır. 5. ev kova burcu olanlar gerçekten sevmiş ve aşık olmuşlarsa sevdiği insana karşı son derece ilgili olurlar. Onun için fedakarlık yapmaktan kaçınmazlar.

Aşık olduğunda kesin ve net bir sınırı vardır “Kimse hayatıma müdahale edemez” Sizi çok sevebilir, sizin için her türlü fedakarlığı yapabilir ancak onun herşeyine müdahale ediyorsanız eninde sonunda size “dur” diyecektir. Onu farklı kılan en önemli özelliklerinden biri özgürlüğüdür bunu elinden almanıza izin vermeyecektir.

Evlenmeyi mi Düşünüyorsunuz?

5. evi kova burcu olan bir insana aşık olmuşsanız unutmamanız gereken bir şey var… “Kıskanç değillerdir” Ancak bu kavram yanlış anlaşılmamalıdır. Kıskanç olmamalarının nedeni kendi özgürlüklerine müdahale edilmemesini garanti altına almak içindir. Evli olduğunu unutmaz, sizin birlikte olduğunu unutmaz. Sadece “neden beni kıskanmıyor” gibi cümleler kurmanıza gerek yok. Eğer bir hava grubu burcu değilseniz onu kıskandırarak elde etmeye veya sizinle ilgilenmesine çalışmanız boşuna çabadır.

Evlendiğinde eğlenceli bir eş, komik bir ev sahibi ve cömert bir arkadaş olabilirler. Ancak asıl sorun onu nikah masasına oturtabilmektir. O masaya oturmuşsa bilin ki sizi gerçekten çok sevmiştir veya sizin gerçekten onun özgür ruhuna müdahale etmeyeceğinize emin olmuştur.

Aşk ve bağlılık” kelimeleri yanyana geldiğinde sebebini bilmeden korku yaşayabilir. Bunu anlayışla karşılamanız gerekir.

Şans Faktörü ve Çocuklar

5. evi kova burcu olan insanlar oğlak burcu genel anlamda şanslı sayılırlar. Şansları özgür düşünceleri hayat bulduğu sürece devam eder. Kısıtlamalar, müdahaleler ve baskılar onları dışa değil içe yöneltir. Bu durum onların şanslı olduğu noktaları olumsuz etkiler. Özelde, arkadaş ve eş konusunda şanslıdırlar.

Bu konumdan etki alan insanlar kendileri ne kadar özgürse çocuklarını ve eşlerini de o kadar özgür bırakırlar. Kendisi için özgür düşünce ve özgür olmak değerli olduğu için çocuklarının da aynı şekilde yetişmesini isterler. Ancak onları yalnız bırakmazlar. Kendi içlerindeki çocuksu ruh asla ölmez. O haylaz ve sınır tanımaz çocuksu yanları ile çocukları ile birlikte eğlenmeyi ve onları eğlendirmeyi çok iyi bilir.

Çocuklarını sıkı disiplin altında yetiştirmezler. 5. ev kova burcu için daha çok modern ve demokrat anne veya baba diyebiliriz. Çocukları evi dağıtıyorsa onlara eşlik ederek birlikte eğlenir ve hep birlikte evi toparlarlar! Teknoloji ile araları iyi olduğu için evde mutlaka çocukları ile birlikte oynayabilecekleri bir oyun konsolu veya bilgisayarları olacaktır. Çocuklar için iyi bir arkadaş, onun için de çocuklar iyi bir eğlence platformudurlar.

5. ev kova burcu olan insanlar doğum haritalarında Mars ve Satürn’den sert açı almışlarsa çocuk sahibi olmaları sıkıntılı olabilir.

 

5. Ev Kova Burcu
www.akrepblog.com
24 Kasım 2020

Son Güncelleme 15 Şubat 2023 Akrep

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Site içeriği izin alınmadan sesli, görsel veya yazılı olarak kullanılamaz. Kaynağı belirsiz yazılar belirtildiğinde siteden silinir veya kaynak bilgisi eklenir. İçerikler sadece RSS özeti makalelere link verilerek kullanılabilir.