5. Ev Akrep Burcu

5. ev akrep burcu, 5. evde akrep burcu, 5. Ev akrep Burcunda, akrep 5. evde, 5. ev akrep, 5. ev akrepte nasıl etkiler?

5. Ev Akrep Burcu

5. ev akrep burcu hayatımızı nasıl etkiler? Akrep burcu beşinci evde aşk, şans faktörü, çocuklar, risk gerektiren işlerdeki başarılarımız, eğlence anlayışımız, dikkat çekme çabalarımız ve irademizi nasıl etki eder? 5. ev akrep burcu hangi konuları ele alır?

Doğum haritasında 5. ev Aşk, şans, çocuklar, eğlence, sosyal faaliyetler, ego, tutkular, sevgi ihtiyacı ve sanatı konu alan evdir.

Ne kadar şanslı olduğumuz, sahip olacağımız çocuklar, eğlence anlayışımız ve nasıl eğlendiğimiz, tutkularımız, sevgiye olan ihtiyacımız, sanata olan ilgimiz ve yeteneklerimiz, kazanırken şans faktörünün etkili olduğu piyango, kumar, borsa ve risk gerektiren işler ile kararlılığımız, irade gücümüz, zevk aldığımız konular ve dikkat çekme çabalarımız bu konumla ilgilidir.

Evde bulunan burcun ne kadar aktif olacağı doğum haritasındaki açılar, evin yöneticisi ve element unsurları ile bağlantılıdır. Eğer bu konumda bulunan burç özellikleri tam olarak yaşamımıza yansımıyorsa etkiyi kısıtlayan açılar var demektir. Bu etkileri kırmak için mücadele etmek gerekir. Kısıtlayan açılar yoksa özellikler büyük oranda hayatımıza yansıyacaktır.

5. Evin Sahibi: Aslan Burcu

Yöneticisi: Güneş’tir.

Akrep Burcu: Yöneticisi Mars ve Pluto, Su Elementi, Sabit Burç

5. Ev Akrep Burcu Genel Özellikleri

5. ev akrep burcu kısaca bize neler katar, yaşamımızı ve 5. evin konu edindiği alanları nasıl etkiler?

  • Aşk ve etkileme konusunda şanslı
  • Aşkı derin yaşama arzusu
  • Aşkta değişim ve dönüşüm arayışı
  • Gizemli ve karizmatik kişilik
  • Tutkulu, ihtiraslı, kıskanç ve sahiplenici
  • Yüksek libido
  • Çocukları için kurallar

5. ev akrep burcu insanları diğer insanlara karşı gizemli ve tutkulu yanlarını göstermekten büyük keyif alırlar. Siyah giysileri altında nasıl bir insan olduğunu hiç kimsenin çözmesine izin vermeyecek, tanımak isteyenlerin zihinlerinde her zaman soru işaretleri bırakacaktır. Hiç beklenmedik zamanlarda karşılarına çıkarak gene aynı hızla hayatlarından çıkıp gidecektir. İz bırakma ve merak uyandırma konusunda doğuştan gelen bir yeteneğe sahiptirler.

5. ev akrep burcu konumu çevresindeki insanları, sevgilisini, eşini ve çocuklarını duygusal ve psikolojik yönden baskı altına alma ve onları hassas noktalarından yakalayarak kullanma eğilimi verebilir. Bu konumdan etki alan insanlar dışarıdan bakıldığında uysal ve alçak gönüllü görünebilirler ancak altında gururlu, karizmatik ve güçlü bir kişilik barındırırlar. Kendilerine bir şey dikte edilmeye çalışıldığında asabileşerek başkaldırırlar. Bu durumda çoğu insan karşılaştıkları sert kişilik karşısında şok yaşayabilirler. Derinlerde barındırdığı mağrur kişiliği tehdit hissettiğinde ayyuka çıkarak aslında kesin ve net sınırlarının olduğunu herkese gösterir.

5. ev akrep burcu konumuna sahip insanlar eski ve enerjisini yitirmiş her şeyi yeniden canlandırmak isterler. Mars ve Pluto etkisi yüksek enerji, değişim ve dönüşüm etkisi verdiği için yaşamlarının her alanında insanlarda dahil her şeyi dönüştürmeye çalışacaklardır. Çoğu zaman başka insanların cesaret edemediği alanlarda da bu özelliklerini kullanarak yaşamın ulaşılamayan alanlarını da yeniden canlandırmaya çalışırlar.

5. Akrep Burcu ve Aşk Hayatı

Tüm akrep burcu etkilerinde olduğu gibi 5. ev akrep burcu konumundan etki alan insanlarda da keskin ve derin bir bakış vardır. Duygularını sözlerden çok gözleri ile yansıtmayı tercih ederler. Sevgilerini, öfkelerini ve tepkilerini size baktığında anlayabilirsiniz.

5. ev akrep burcu olan insanların aşk hayatları oldukça tutkulu ve yoğundur. Aşkı derinden yaşamak isterler. Aşk için yaşayacakları deneyimler onlara yoğun bir hayat deneyimi kazandırır. Aşık olduğu ve evlenmeyi düşündüğü insanlar üzerinde psikolojik bir baskı oluşturabilirler. Aşık olduğu veya sevdiği insanla ilgili her şeyi bilmek isterler. Kıskançtırlar ve sevdiği insanı sahiplenerek herkesten uzak tutmaya çalışırlar. Sevdiği insanı kaybetmemek için herkesi maniple edebilirler.

5. ev akrep burcu insanı aşık olduğu insana zihninde hiçbir şüphe bırakmayacak şekilde güven duymak ister. Bunun için onun her sözünü, hareketini ve davranışını analiz ederek şüphelerini ortadan kaldırmaya çalışır. Onun için evliliğe giden yolda ilk ve en önemli unsur güven duygusunun pekişmesidir. Bazen bu durumu o kadar çok abartır ki aşkını doyasıya yaşayamaz. Şüphelerinden kurtulmak için sevdiği insanın yaşamını didik didik ederek bir dedektif gibi araştırmaya başlar. Ne kendisine ne de sevdiği insana huzur vermez.

Aşkta Tutku ve Mantık

Özellikle aşık olduğu insan hava grubu burcu veya değişken burçlar arasında ise ilişki çekilmez bir hal alabilir. Aslında onun aradığı, aşkı kendisi gibi derinden yaşayabilen tutkulu, aşk ateşi ile kavrulabileceği her türlü şüpheden uzak, ruhunu ruhuyla birleştirebileceği bir insan olmalıdır. Böylece değişim ve dönüşüm yolunda önemli bir adım atmış olacaktır. Böyle birini bulamadığı sürece ne yazık ki kuşkuları kendisinin aşkına teslim olmasına hiçbir zaman izin vermeyecektir.

5. ev akrep burcu insanı aşık olduğunda yaşamında mantıkla ilgili tüm duvarlar birer birer yıkılacaktır. Artık onu saf duygular yönetmeye başlayacaktır. Bu noktada aşık olduğu insanı iyi seçmiş olması son derece önemlidir çünkü mantığı devre dışı kaldığı için duyguları sömürülmeye ve kullanılmaya açık hale gelecektir. Ne zamana kadar? Karşısındaki insanın samimi olmadığını net bir şekilde görünceye kadar.

Aşık olduğu insanın samimi olmadığını anladığında ise tipik akrep tepkileri devreye girecektir. İntikam… Evlenmişlerse kendisine yapılanı fazlasıyla karşı tarafa ödetmek için elinden geleni yapar. Ne yazık ki hem kendisi hem de birlikte olduğu insanın yaşamı bir kısır döngü içerisinde mutsuzluğa doğru sürüklenip gidecektir.

Aşkta Ciddiyet ve Derinlik

Aşk, 5. ev akrep burcu için hafife alınmaması gereken ciddi bir konudur. Çünkü aşk insanı olgunlaştırır ve ruhsal yanını ortaya çıkarır. Bu derin duygu 5. ev akrep burcu için yanıp küllerinden yeniden ve daha güçlü olarak doğmak gibidir. Bu değişim ve dönüşümü sekteye uğratacak her faaliyete şiddetle tepki gösterecektir.

5. ev akrep burcu insanı sevdiği insanla birlikte iken başka hiçbir şey düşünmez. Sevdiği insanla birlikte olmadığında ise onunla birlikte olmaktan başka kimseyi düşünemez. Aşık olduğu insanı ruhuyla hissetmek ve yaşamak ister. Bu derin aşk yoğunluğunu herkes kaldırabilir mi? Hayır. Ancak aynı yoğunluğa sahip bir başkası bu durumu anlayarak aynı değerde karşılık verebilir.

Akrep etkisinin bulunduğu her ev kendi konularında yoğunluk getirir. Akrep burcu Mars ile yüksek enerji, Pluto ile sürekli devam eden değişim ve gelişim özelliklerine sahiptir. Hayatta her şeyi derinlemesine yanarcasına deneyimlemek ister. Her alanda ve her konuda sürekli yanarak küllerinden yeni bir insan olarak yaşama devam etmek ister. Başkaları için katlanılması zor bir süreçtir ancak akrep burcu etkisi taşıyan insanlar için bu deneyimlenmesi gereken ve deneyimlendikçe de insanı olgunlaştıran bir süreçtir.

5. Ev Akrep Burcu ve Cinsellik

5. ev akrep burcu insanları Mars etkisinden dolayı yoğun bir enerjiye sahiptirler. Akrep etkisi koç burcu etkisi gibi bu enerjiyi doğrudan hayatın içerisinde göstermez. Bu enerji akrep burcu etkisi altında olan alanlarda

  • yoğun ruhsal enerjiler,
  • tutku, ihtiras ve
  • cinsel dürtüler

olarak ortaya çıkar. 5. ev akrep burcu olan insanlar aşkta derinliğin benzerini cinsel yaşamlarında da yaşamak isterler. Aşkına istediği karşılığı bulması onun için yeterli değildir. Onun için bir ömür boyu cinsel enerjinin bastırılması da gerekir. Aksi taktirde çok gergin ve sinirli bir insan haline gelir.

Cinsel istekleri o kadar çeşitli ve sonu görünmez bir yapıya sahiptir ki birlikte olduğu insanın kendisini yanlış anlamasından çekinerek her zaman dile getirmek istemeyebilir. Aynı özelliklere sahip olmayan biri ile evlilik ne yazık ki arzu ve isteklerin sürekli bastırılmasına neden olarak mutsuz bir birlikteliğe sebep olacaktır.

5. ev akrep burcu insanları sahip oldukları enerjiyi o kadar yüksek bir frekansta hissederler ki bu yoğunluğa birlikte olduğu insanın dayanabileceğinden şüphe duyabilirler. Enerjisini cinsellik dışında farklı bir alana kanalize etmeyi öğrenememiş olanlar için cinsellik hiçbir zaman mutlak tatmin boyutuna çıkamayacaktır. Çünkü değişim ve dönüşün süreci bu alanda işlemeye ve her defasında daha fazlasını arzulamaya neden olacaktır.

Bu konuma sahip birisi ile evlenmek isteyenlerin ne kadar güçlü bir libido ile karşı karşıya olduklarını bilmeleri ve kendilerinin ileride sorun yaşamamaları için kendi özelliklerini gözden geçirmeleri her iki taraf içinde iyi olacaktır.

Çocuklar ve Şans Faktörü

5. ev akrep burcu insanları aşk konusunda şanslıdırlar. Doğru insanı bulabilirlerse bir ömür boyu tutkulu bir aşk yaşayacaklardır. Dikkat etmeleri gereken önemli nokta aşık olduklarında doğru ve uyumlu insanı bulduklarına emin olmaları için kendilerine zaman tanımayı unutmamaktır.

Gerçekten istedikleri bir şey varsa onu mutlaka elde etmek isterler bu nedenle hedeflerini belirlerken doğru seçimler yapmaları enerjilerini ve zamanlarını gereksiz harcamamalarını sağlayacaktır.

Tutkuları ve cinsel enerjileri ömür boyu süreceği için istedikleri sayıda çocuk sahibi olabilirler. Ancak doğum haritalarında varsa olumsuz açılar bu konuyu olumsuz etkileyebilir.

Çocukları ile olan ilişkileri hemen her alanda belirlenmiş kurallarla çevrelenmiştir. Yaşamına giren kim olursa olsun mutlaka bilmeleri ve uymaları gereken kurallar olacaktır.

 

5. Ev Akrep Burcu
www.akrepblog.com
3 Eylül 2020

Son Güncelleme 15 Şubat 2023 Akrep

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 13 YORUM
  1. Ali Kemal dedi ki:

    Emeğiniz için teşekkür ederim

  2. Busra dedi ki:

    Harika bilgiler, emeginize saglik

    1. Akrep dedi ki:

      Teşekkür ederim. Faydalı olmasını dilerim.

  3. G..K dedi ki:

    Sizin sayenizde astroloji bilgilerimizi büyütüyoruz emeğinize sağlık

    1. Akrep dedi ki:

      Rica ederim. Faydamız dokunuyorsa ne mutlu bize.

  4. Sel dedi ki:

    Merhabalar, bu güzel yazıcı için çok teşekkürler. Emeklerinize ve ellerinize sağlık. Sayenizde akrep burcunda 5ev etkisini anladım. Karşımdaki kişi kova, yükseleni yengeç ve ayı ikizler. Onun bana bakışları herzaman o kadar derin ve keskinki yüz metre uzakta bana baktığında hissedebiliyorum. Birde o kadar tutkulum ki. Yalnız sahip olduğu burç yükselen ve ayında akrep olmadığım için anlayamıyordum. Şimdi bu etkinin nereden geldiğini anladım. Değindiğiniz bütün özellikler var :).

    1. Akrep dedi ki:

      Merhaba. Rica ederim, ne demek. Birlikte hayatı ve kendimizi tanımaya çalışıyoruz. Katkısı olmuşsa mutlu olurum. Birlikteliğinizin her ikiniz için de en iyi şekilde sonuçlanmasını dilerim.

  5. Rayiha dedi ki:

    merhabalar, iyi çalışmalar. çok güzel ve akıcı bir yazıydı. verimlilik için teşekkürler. bir sorum olacaktı, cevaplarsanız çok mutlu olacağım. 5.evim akrep ve içinde pluto bulunduruyor, anlamını sorabilir miyim? tekrar teşekkür ederim. sağlıcakla kalın

    1. Akrep dedi ki:

      Merhaba teşekkür ederim.

      5. ev akrep burcunun etkisini yazıda okumuşsunuzdur veya okuyabilirsiniz. Pluto etkisinden bahsedeyim. Pluto bulunduğu evde deşiğim ve dönüşüm döngüsü oluşturabilir. Sürekli değişim, sürekli dönüşüm. Yıkılsan da yeniden ayağa kalkmak. Bitse de yenide başlatmak. Güzellikle değişmeyen herşeyin zorla değişimi.

      Pluto: Gücü, gizemi, manipülasyonu (yanıltma), şiddeti ve değişimi temsil eder.

      Pluto akrep burcunun yönetici gezegenlerinden biri olduğu için Akrep burcu ile birlikte olduğu konumda doğal olarak oldukça güçlü etkilere sahip olacaktır.

  6. KaRa dedi ki:

    Harika bi yazı olmuş teşekkürler?

    1. Akrep dedi ki:

      Rica ederim.

  7. Tuğba dedi ki:

    Okuduğum en iyi analizlerden biriydi teşekkürler paylaştığınız için

    1. Akrep dedi ki:

      Rica ederim. Faydalı olmasını dilerim.

Site içeriği izin alınmadan sesli, görsel veya yazılı olarak kullanılamaz. Kaynağı belirsiz yazılar belirtildiğinde siteden silinir veya kaynak bilgisi eklenir. İçerikler sadece RSS özeti makalelere link verilerek kullanılabilir.