12. Ev Terazi Burcu

12. ev terazi burcu,12. evde terazi burcu, 12. Ev terazi Burcunda, terazi 12. evde, 12. ev terazi, 12. ev terazide nasıl etkiler? terazi burcu 12. evde

12. Ev Terazi Burcu

12. ev terazi burcu hayatımızı nasıl etkiler? Terazi burcu on ikinci evde ruhsal yapımızı, kaygı ve korkularımızı, ruhsal açılımlarımızı, zayıf yanlarımızı, sırlarımızı, gizli düşmanlıkları ve bilinçaltımızı nasıl etkiler? 

12. ev terazi burcu hangi konuları ele alır?

Doğum haritasında 12. ev özetle hayallerimiz ve iç dünyamızı belirtir. Ruh sağlığımız, korkularımız, bilinçaltımız, endişe ve kaygılarımız, gizli olan konular, güvensizlik, ruhsal açılımlar, mistik yanlarımız, aydınlanma, edebiyat, sanat, zayıf yanlarımız, gizli düşmanlarımızı, sırlarımız, bizi kuşatan maddi ve manevi hapishanelerimiz ve üzerimizdeki kısıtlamaları ele alır.

İnsanın manevi kapasitesi, ilahi yanları, ruhsal yapısı, kişinin kendini aşma çabası, gayreti ve ruhsal yetenekleri bu konumla ilgilidir. Maddesel değil içsel genişlemeleri bu konumla ilgilidir.

Evde bulunan burcun ne kadar aktif olacağı doğum haritasındaki açılar, evin yöneticisi ve element unsurları ile bağlantılıdır. Eğer bu konumda bulunan burç özellikleri tam olarak yaşamımıza yansımıyorsa etkiyi kısıtlayan açılar var demektir. Bu etkileri kırmak için mücadele etmek gerekir. Kısıtlayan açılar yoksa özellikler büyük oranda hayatımıza yansıyacaktır.

12. Evin Sahibi: Balık Burcu

12 Evin Yönetici Gezegeni: Neptün ve Jüpiter

Terazi Burcu: Yöneticisi Venüs, Hava Elementi, Öncü Burç

12. Ev Terazi Burcu Genel Özellikleri

12. ev terazi burcu kısaca bize neler katar; yaşamımızı ve 12. evin konu edindiği alanları nasıl etkiler?

  • İlişkide macera arayışı
  • Gizli aşklar
  • Politik davranma
  • Evlilikte riskler
  • Sanatsal eğilimler
  • Böbreklerde sorunlar
  • İlişkide denge arayışları

12. ev terazi burcu konumundan etki alan insanlar gizli ilişkilere meyilli olurlar. İlişkilerinde cinsel dürtüler ön plandadır. İnsanları etkilemeyi çok iyi bilir en azından dürtüleri bu yönde ortaya çıkar. Bu dürtülere uymak veya uymamak bu konum sahibinin aldığı aile eğitimine, çevresine, bakış açısına ve doğrum haritasındaki açılara göre değişebilir. Doğum haritasındaki etkiler mutlak sonuç olarak algılanmamalıdır. Sonucu, çoğu zaman irade ile alınan kararlar belirlemektedir.

12. ev terazi burcu insanı birlikte olduğu insanla yaşadıkları sınırlı kalmışsa zihninde kurguladıklarını yaşayabilmek için bir başkasına yönelebilir. Muhatap olduğu insanın nasıl etkileneceğini çok iyi bildiği için politik davranır ve karşı tarafın istediği gibi görünür. İnsanları etkilemek ve düşüncelerini gerçekleştirmek ona ayrı bir heyecan verir.

Kendisini karşı tarafa ifade etmede zorlanabilir. Ulaşılması zor insanları sever veya onlara ilgi duyar. Çünkü ulaşmak için gösterdiği çaba ona keyif verir. İlişkilerinde yaşadığı sorunlar sonrası sanatsal faaliyetlere yönelebilir. Ancak mutlu olmaz veya sanatla kendisini ifade edemezse bu eğilimi sona erebilir.

Evliliklere Etkisi

12. ev terazi burcu konumu evliliklerde risk olarak kabul edilebilir. Ancak yukarıda da bahsettiğim gibi sonucun nasıl ortaya çıkacağı irade ile alınan kararlara bağlı olduğu için risk teşkil edecek dürtüler ortaya çıkıyorsa dikkatli olmakta yarar vardır.

Macera yaşama düşüncesi bir kez ayyuka çıktığında ve kendisini heyecana kaptırdığında bunu kontrol etmek zor olur. Bu noktaya gelmeden evliliğin mümkün olduğunca renklendirilmesi ve birlikteliğin doyurucu olması yararlı olacaktır. Çünkü çoğu zaman macera tutkusunun önünde evlilik bir engel gibi durur ve ilk hedef evliliğin yıkılması olarak görülebilir

Evliliğini sonlandırmasa dahi tanıştığı insanlar sorun çıkarabilir. Gizli aşklar ne kadar gizlenirse gizlensin olumsuz açılarda gün yüzüne çıkarak birlikteliklerde büyük tahribata neden olur. Sadece kendi yaşantısı değil kendisi ile bağlantılı herkesin yaşamında kapanması zor yaralar açılabilir.

12. ev terazi burcu insanlarının güçlü karaktere sahip kendisine yön verebilecek insanlarla birlikte olması ve evlenmesi daha iyi olabilir.

Etkilerin Bilinerek Hareket Edilmesi

12. ev terazi burcu konumundan etki alan insanların eş seçimini yaparken sahip olduğu özellikleri göz önünde bulundurarak hareket etmesi gerekir.

  • Yaşanan anlaşmazlıklar
  • Başkaları ile kıyaslanmak
  • Uyumsuzluklar
  • Karşılıklı suçlamalar

evliliği kolayca sarsabilir. Evlilik öncesi politik davranmış ve evliliği istediği gibi yürümemişse karşı taraf suçlanır ancak çoğu zaman suçlamalar ters teperek suçlanan kendisi olur.

Evlilikte karşılıklı saygı ve sevgi eksik olmamalı, yaşanan sorunlar karşılıklı konuşularak çözülmelidir. 

Olumlu ve Olumsuz Etkiler

Uyumsuz gezegen ve açılar varsa

  • Macera arayışı
  • Gizli aşklar
  • Yaşananların ortaya çıkması
  • Böbreklerde ve omurgada sorunlar.

Uyumlu gezegen ve açılar varsa (veya boşsa)

  • Sanatsal eğilimler
  • Hatalarını görmeye çalışma
  • Sorunları ortadan kaldırma çabası

 

Yardımcı Konular

Diğer tüm ev konumları Doğum Haritasında Evler

 

12. Ev Terazi Burcu
www.akrepblog.com
10 Eylül 2021

Son Güncelleme 15 Şubat 2023 Akrep

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 4 YORUM
  1. görkem dedi ki:

    emeğinize sağlık.. küçükken yılllarca böbrek tedavisi gördüm ve alanım güzelsanatlar/resim. 🙂
    tabi ilginçtir ki benım hem 12 hemde 1. evim terazi

    1. Akrep dedi ki:

      Rica ederim faydası olmasını dilerim. Sağlık ve şifalar dilerim.

  2. Nemesis dedi ki:

    Merhaba soru sor kısmında sorduğum soruya cevap olarak bu yazıyı okumamı ve ücretsiz doğum haritası kısmından başvuru yapmamı önermişsiniz. Burayı okudum doğum haritası içinde yazacaktım ama kapalı şu an o yüzden bekliyorum. Şimdiden yardımcı olduğunuz her şey için çok teşekkür ederim. Ek olarak siteye üye olduğum halde bana cevap yazdığınızda bildirim gelmiyor o yüzden geç gördüm cevabınızı içtenlikle özür diliyorum.

    1. Akrep dedi ki:

      Merhaba. Rica ederim sorun değil. Yarın o bölümü açmaya çalışırım.
      Bildirim gelmesini istediğini ve yorum yaptığınız her yazı altında bulunan “Beni yeni yazılarda e-posta ile bilgilendir” kutusunu işaretlerseniz işaretli olan her bölümle ilgili yeni cevaplarla ilgili mail gelecektir.
      Siteye üyelik yok sanırım kastettiğiniz mail aboneliği. Sitede yayınlanan her yeni içerikten haberdar olmak için mail aboneliğini ana sayfaya yeni ekledim. Oraya mail adresini girip, mail adresinize gelen bildirimi onaylayabilirsiniz.

Site içeriği izin alınmadan sesli, görsel veya yazılı olarak kullanılamaz. Kaynağı belirsiz yazılar belirtildiğinde siteden silinir veya kaynak bilgisi eklenir. İçerikler sadece RSS özeti makalelere link verilerek kullanılabilir.