12. Ev Aslan Burcu

12. ev aslan burcu,12. evde aslan burcu, 12. Ev aslan Burcunda, aslan 12. evde, 12. ev aslan, 12. ev aslanda nasıl etkiler? aslan burcu 12. evde

12. Ev Aslan Burcu

12. ev aslan burcu hayatımızı nasıl etkiler? Aslan burcu on ikinci evde ruhsal yapımızı, kaygı ve korkularımızı, ruhsal açılımlarımızı, zayıf yanlarımızı, sırlarımızı, gizli düşmanlıkları ve bilinçaltımızı nasıl etkiler? 

12. ev aslan burcu hangi konuları ele alır?

Doğum haritasında 12. ev özetle hayallerimiz ve iç dünyamızı belirtir. Ruh sağlığımız, korkularımız, bilinçaltımız, endişe ve kaygılarımız, gizli olan konular, güvensizlik, ruhsal açılımlar, mistik yanlarımız, aydınlanma, edebiyat, sanat, zayıf yanlarımız, gizli düşmanlarımızı, sırlarımız, bizi kuşatan maddi ve manevi hapishanelerimiz ve üzerimizdeki kısıtlamaları ele alır.

İnsanın manevi kapasitesi, ilahi yanları, ruhsal yapısı, kişinin kendini aşma çabası, gayreti ve ruhsal yetenekleri bu konumla ilgilidir. Maddesel değil içsel genişlemeleri bu konumla ilgilidir.

Evde bulunan burcun ne kadar aktif olacağı doğum haritasındaki açılar, evin yöneticisi ve element unsurları ile bağlantılıdır. Eğer bu konumda bulunan burç özellikleri tam olarak yaşamımıza yansımıyorsa etkiyi kısıtlayan açılar var demektir. Bu etkileri kırmak için mücadele etmek gerekir. Kısıtlayan açılar yoksa özellikler büyük oranda hayatımıza yansıyacaktır.

12. Evin Sahibi: Balık Burcu

12 Evin Yönetici Gezegeni: Neptün ve Jüpiter

Aslan Burcu: Yöneticisi Güneş, Ateş Elementi, Sabit Burç

12. Ev Aslan Burcu Genel Özellikleri

12. ev aslan burcu kısaca bize neler katar; yaşamımızı ve 12. evin konu edindiği alanları nasıl etkiler?

  • Mütevazi
  • Gençlik yıllarında baskı
  • Eş seçiminde zorlanma
  • Eşte yüksek beklentiler
  • Maddiyata verilen önem
  • Zayıf ego
  • Harekete geçmede zorlanma

12. ev aslan burcu konumundan etki alan insanların egoları bu konumda zayıf olur. Amaç ve hedeflerine yönelmeleri zordur. Bir şeyi çok isteseler dahi onları harekete geçirecek iç dinamikler zayıf kalır. 12. ev aslan burcu insanları geçmişlerinden çok fazla etki alırlar. Zaman zaman yalnız kalmak için bilinçli tercihler yaparlar.

Bu konumdan etki alan insanlar gençliklerinde istedikleri hayatı yaşayamazlar. Gençlik yılları yasaklar nedeni ile “yaşanmamış yıllar” olarak geride kalabilir. Ailesinin üzerinde kurduğu baskıyı ortadan kaldırmak için ailesinden uzaklaşmak ister.

İç Dünyası ve İlişkileri

12. ev aslan burcu insanları dışarıdan bakıldığında çok nötr bir yapıya sahiptirler. Ancak iç dünyalarında dinmeyen fırtınalar yaşanır. Orta yaşlarına kadar başkalarının yasakları ile yaşar. 30’lu yaşlarından sonra geçmişte yaşayamadığı bir çok heyecanı bir anda yaşamak ister ama yaşının gereği olmadığı için yeterince tat alamaz.

30’lu yaşlarına kadar kısıtlanan hayatı, 30 yaşından sonra daha rahat geçer ancak evleneceği insanı bulmakta zorlanır çünkü karşılaştığı insanlarla olan ilişkilerinde, geçmişte yaşayamadığı duygularla olan bağlantıları nedeni ile kararsızlar yaşar. Duygularından emin olamaz. İlişkilerinin bir çoğu kısa süreli hevesler olarak sonlanır.

Eş Seçimi

12. ev aslan burcu insanı eş seçiminde çiftin mutluluğundan çok kendi mutluluğunu ön planda tutarak hareket eder. Doğal olarak ta bu bakış açısı ileriki yıllarda sorunların yaşanmasına neden olur. İlişkiden temel beklentisi bu ilişkinin kendisine ne tür imkanlar sağlayacağı üzerine kurgulanır.

Bu konumdan etki alan insanlar için dış görünüş ve maddi imkanlar önemlidir. Tipik Aslan burcu etkisinden dolayı 12. ev aslan burcu insanları kendi iç dünyalarında kendi krallıklarının kralı veya kraliçeleridirler. Birlikte olacağı eşin imkanları, duruşu ve güzelliği ile bu krallığa uygun bir eş olması gerekir.

Zayıflamış Ego

12. ev aslan burcu insanları güneşi Aslan burcu olanlara göre bu konumunda doğası gereği zayıf bir egoya sahiptirler. Kendilerini övmezler, insanları etkilemek için ilginç şeyler yapmazlar ve bencil değillerdir.

Zayıflamış ego kendisini yüksek tevazu sahibi olarak karşımıza çıkarır. Kendisi ile barışık olduğu sürece bu durum sorun teşkil etmez ancak içeride kıstırılmış bir ego nefes almak için başını uzattığında “tevazu” diye bağırarak dikkat çekmeye çalışıyorsa çatışmaya neden olur.

Aslan burcu için “ego” yaşamın sağlıklı sürdürülebilmesi için gereklidir. Ego sağlıklı beslendiği sürece sorunsuz bir yaşam sürdürülebilir.

Bu konumdan etki alan insanların hayal güçleri iyi çalışır, üretken bir yapıya sahiptirler. Kendilerini farklı üretim alanlarında göstermeyi tercih ettiklerinde başarı doğal olarak ortaya çıkar.

Olumlu ve Olumsuz Etkiler

Uyumsuz gezegen ve açılar varsa

  • Ego zayıflar
  • Kendisini ifade edemez
  • Potansiyelini açığa çıkaramaz
  • Baskı ve kurallar yıldırabilir
  • Evlenmek için doğru insanı bulmakta zorlanır

Uyumlu gezegen ve açılar varsa (veya boşsa)

  • Ego sağlıklı gelişir
  • Kurallarla uyumlu yaşamayı öğrenir
  • Potansiyelini farklı alanlarda değerlendirir
  • Sağlıklı ilişkiler kurar

 

Yardımcı Konular

Diğer tüm ev konumları Doğum Haritasında Evler

 

12. Ev Aslan Burcu
www.akrepblog.com
8 Eylül 2021

Son Güncelleme 15 Şubat 2023 Akrep

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Site içeriği izin alınmadan sesli, görsel veya yazılı olarak kullanılamaz. Kaynağı belirsiz yazılar belirtildiğinde siteden silinir veya kaynak bilgisi eklenir. İçerikler sadece RSS özeti makalelere link verilerek kullanılabilir.