11. Ev Koç Burcu

11. ev koç burcu, 11. evde koç burcu, 11. Ev koç Burcunda, koç 11. evde, 11. ev koç burcu, 11. ev koç, 11. ev koçta nasıl etkiler?

11. Ev Koç Burcu

11. ev koç burcu hayatımızı nasıl etkiler? Koç burcu on birinci evde arkadaşlıklarımızı, sosyal yaşantımızı, yeniliklere karşı bakış açımızı, çevremizle olan ilişkilerimizi, hedeflerimizi, bize karşı olan düşmanlıkları ve sosyal faaliyetlerimizi nasıl etkiler? 

11. ev koç burcu hangi konuları ele alır?

Doğum haritasında 11. ev dostluklar, arkadaşlıklar, gizli düşmanlıklar, akıl, teknoloji ve teknolojik gelişmeler, bilim, keşifler, sosyal değerler, özgürlükler, beklentiler, insanlara faydalı olma ve madde ötesi konularını ele alır.

İnsanların çevresi ile olan ilişkileri, arkadaşlıkları, sosyal çevremiz ve bu sosyal çevrede yapılan faaliyetler, hedeflerimiz, akıl ve aklımızı nasıl kullandığımız, bizimle ilgili gizli saklı olan düşmanlıklar ve yenilikler bu konumla ilgilidir.

Evde bulunan burcun ne kadar aktif olacağı doğum haritasındaki açılar, evin yöneticisi ve element unsurları ile bağlantılıdır. Eğer bu konumda bulunan burç özellikleri tam olarak yaşamımıza yansımıyorsa etkiyi kısıtlayan açılar var demektir. Bu etkileri kırmak için mücadele etmek gerekir. Kısıtlayan açılar yoksa özellikler büyük oranda hayatımıza yansıyacaktır.

11. Evin Sahibi: Kova Burcu

11 Evin Yönetici Gezegeni: Uranüs ve Satürn

Koç Burcu: Yöneticisi Mars, Ateş Elementi, Öncü Burç

11. Ev Koç Burcu Genel Özellikleri

11. ev koç burcu kısaca bize neler katar; yaşamımızı ve 11. evin konu edindiği alanları nasıl etkiler?

  • Aceleci
  • Güçlü
  • Etkin
  • Lider
  • Dışa dönük
  • Enerjik
  • Organize eder ve yönetir
  • İster ve hemen olmasını bekler
  • Baskın kişilik
  • Aktif

11. ev koç burcu konumdan etki alan insanlar dışa dönük ve enerjik olurlar. Yapmak istedikleri bir şeyler varsa ertelemeden hemen yapmak isterler. Beklemeye tahammülleri yoktur. Girdikleri ortamda baskın Koç enerjisini hemen hissettirirler. Yüzlerine yansıyan enerji Mars etkisinden dolayı “Varsa meydan okuyan hemen çıksın karşıma” tarzındadır. Koç burcu doğuştan lider karaktere sahiptir. 11. ev konumunda yerleşen koç burcu da bu konum alanına giren konularda Koç burcu etkisini gösterir.

11. ev koç burcu olan insanlar arkadaşlarına yön vermeyi, yönetmeyi ve liderlik yapmayı severler. Bir hedefi varsa onu gerçekleştirmek için her zaman enerjisi bulunur. Canlı ve dinamiktir.

İlgi görmeyi, cesaretinden dolayı taktir edilmeyi çok severler. Bu nedenle çoğu insanın yapmaya cesaret edemediği şeyleri yapmak için ilk öne atılan insanlar arasında yer alırlar.

Bu konumdan etki alan insanlar sosyal ortamda aceleci bir yapıya sahiptirler. Hataları ve yanlışları nasihat yoluyla değil yaşayarak ve tecrübe ederek öğrenirler. bu konumdan etki alan insanlar için durmak, düşünmek ve ağırkanlı hareket etmek henüz icat edilmemiş kavramlardır. Sinirlenmiş veya hoşlanmadığı bir şeyler olmuşsa tepkisi ani ve serttir. Güzel yanı sinirleri yatıştığında öfkesi kalıcı olmaz. Diğer Mars burcu olan Akrep gibi kinci değildir.

11. ev koç burcu insanlarını, içlerinde büyümeyen ve hiçbir zaman da büyümeyecek haylaz ve hırçın bir çocuk olan insanlar olarak hayal edebilirsiniz.

Dışa Dönük Bir Yapı

İstek ve arzularını ertelemekten hoşlanmazlar. Bir şey istiyorlarsa hemen şimdi olmalıdır. Üretken ve dışa dönük bir yapıları vardır. 11. ev koç burcu insanlarını duygusal olarak tanımlayabilir miyiz? Hayır asla. Diğer konumları ve açıların etkileşimini yok sayacak olursak sadece 11. evi koç olan bir insana “duygusal” diyemeyiz. Mars’ın o yoğun ve yıkıcı enerjisi daha çok enerjik ve savaşçı bir kimlik ortaya çıkarır.

Koç burcu insanlarının görevi insanları organize edip yönetmektir. Duygusal olan insanlar akıl ve mantıkla hareket edemezler. Akıl ve Mantık sabit değer sunarken Duygular değişken nitelikler kazandırır. Doğal olarak arkadaşları, ailesi, kardeşleri ve akrabaları ile olan ilişkilerinde de hep yüzüne yansıyan bir resmi protokol izlenimi vardır.

Arkadaşlık ve Liderlik

11. ev koç burcu insanları sosyal ortamlarda doğal bir arkadaş edinme yeteneğine sahiptirler. Her burç özelliği bir eksiği tamamladığı için ne yapacağını ve nasıl hareket edeceğini bilemeyen çok sayıda insan vardır. İşte bu insanlar için 11. evinde koç burcu olan insanlar yaşamı kolaylaştıracak insanlardır. Yaydıkları enerjide “Ne yapmanız gerektiğini biliyorum” anlamı vardır. Belirsizlik yaşayanları belirler ve onları yönlendirmek için kendi enerji sistemine dahil ederler.

11. ev koç burcu insanları doğal liderlerdir. İnsanları yönetmek için bilinçli, programlı ve planlı hareket etmezler. Hareketleri doğal ve içtendir. Hareketlerinde yapmacıklık bulunmadığı için de karşılıklı ilişkilerde kabullenme ve kabul etme de sorun yaşanmaz. Bir ortama girer ve olduğu gibi kabullenilir.

Aynı ortamda benzer özelliklere sahip başka insanlarda bulunuyorsa ne olur? Önce gizli atışmalar, gerekirse tartışmalar ve bunlarda yeterli olmazsa açıktan güç gösterileri yaşanır ve mutlaka biri liderliğini kabul ettirir.

Baskın Kişilik

Bu konumdan etki alan insanlar doğal olarak baskın yapıya sahiptirler. Kendileri gibi Mars etkisinde olan Akrep burcu etkisine sahip insanlar, Aslan burcu, Güneşi Koç burcu olanlar, Yay ve Boğa burcu insanları arasında çatışma yaşanması kaçınılmazdır.

Bu burç özelliklerine sahip insanlar başkalarının emir ve buyruklarına boyun eğmeyen insanlardır. Bu nedenle arkadaş grubu içerisinde doğrum haritasında bu burçların (özellikle Mars ve Ateş grubu) etkisi altında olan insanlar çok nadir bulunur, bulunanlar da her an problem çıkarma potansiyeli ile hareket ederler.

11. ev koç burcu insanları sahip oldukları statüyü muhafaza edebilmek için arkadaşlarını sık sık bir araya getirirler. Sportif faaliyetler, Hafta sonu faaliyetleri ve Kutlamalar aslında onların etkinliklerini devam ettirebilmek için yaptıkları çalışmalardır.

Gizli Düşmanlıklar

Koç burcu özelliği taşıyan insanların gizli düşmanları her zaman var olur. Çünkü Koç etkisi altındaki insanlar sert ve ani tepki gösterdikleri için ona karşı doğrudan eleştiri veya tepki gösterilmez. Etrafında bulunan insanlar sevseler de sevmeseler de Mars enerjisinden çekinirler. Doğrudan yüzüne söylenmeyen her şey bilinçaltına itilir ve belki basit denilebilecek küçük tepkiler biriktirilerek gizli düşmanlıklar olarak uygun zamana ertelenirler.

11. evi koç burcu olan insanların özellikle kendisi gibi Mars etkisi altında olan Akrep etkisi taşıyan insanlara karşı dikkatli olmaları gerekir. Çünkü kendisi ile güneş, yükselen, ay, 3. ev veya Merkür, 5. ev, 7. ev ve 11. ev konumu ile temas kuracak olan akrep etkisine sahip insanlar kendisine yapılanı asla unutmazlar ve intikam için sabırla beklerler. Ayrıca kendileri doğrudan müdahil olmadan dolaylı yollarla da yaşam enerjisine müdahale edebilirler. (Ateş grubu burçları da dahil edilebilir. Onlar açıktan müdahil olurlar)

 

Yardımcı Konular

Diğer tüm ev konumları Doğum Haritasında Evler

11. Ev Koç Burcu
www.akrepblog.com
19 Ağustos 2021

Son Güncelleme 16 Şubat 2023 Akrep

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Site içeriği izin alınmadan sesli, görsel veya yazılı olarak kullanılamaz. Kaynağı belirsiz yazılar belirtildiğinde siteden silinir veya kaynak bilgisi eklenir. İçerikler sadece RSS özeti makalelere link verilerek kullanılabilir.