11. Ev Başak Burcu

11. ev başak burcu, 11. evde başak burcu, 11. Ev başak Burcunda, başak 11. evde, 11. ev başak burcu, 11. ev başak, 11. ev başakta nasıl etkiler?

11. Ev Başak Burcu

11. ev başak burcu hayatımızı nasıl etkiler? Başak burcu on birinci evde arkadaşlıklarımızı, sosyal yaşantımızı, yeniliklere karşı bakış açımızı, çevremizle olan ilişkilerimizi, hedeflerimizi, bize karşı olan düşmanlıkları ve sosyal faaliyetlerimizi nasıl etkiler? 

11. ev başak burcu hangi konuları ele alır?

Doğum haritasında 11. ev dostluklar, arkadaşlıklar, gizli düşmanlıklar, akıl, teknoloji ve teknolojik gelişmeler, bilim, keşifler, sosyal değerler, özgürlükler, beklentiler, insanlara faydalı olma ve madde ötesi konularını ele alır.

İnsanların çevresi ile olan ilişkileri, arkadaşlıkları, sosyal çevremiz ve bu sosyal çevrede yapılan faaliyetler, hedeflerimiz, akıl ve aklımızı nasıl kullandığımız, bizimle ilgili gizli saklı olan düşmanlıklar ve yenilikler bu konumla ilgilidir.

Evde bulunan burcun ne kadar aktif olacağı doğum haritasındaki açılar, evin yöneticisi ve element unsurları ile bağlantılıdır. Eğer bu konumda bulunan burç özellikleri tam olarak yaşamımıza yansımıyorsa etkiyi kısıtlayan açılar var demektir. Bu etkileri kırmak için mücadele etmek gerekir. Kısıtlayan açılar yoksa özellikler büyük oranda hayatımıza yansıyacaktır.

11. Evin Sahibi: Kova Burcu

11 Evin Yönetici Gezegeni: Uranüs ve Satürn

Başak Burcu: Yöneticisi Merkür, Toprak Elementi, Değişken Burç

11. Ev Başak Burcu Genel Özellikleri

11. ev başak burcu kısaca bize neler katar; yaşamımızı ve 11. evin konu edindiği alanları nasıl etkiler?

  • Analitik
  • Eleştirel
  • Enerjik
  • Cana yakın
  • Güler yüzlü
  • Ayrıntılara değer veren
  • Temiz, tertipli ve düzenli

11. ev başak burcu konumundan etki alan insanlar arkadaş ilişkilerinde son derece cana yakın, aktif ve güler yüzlü insanlardır. Merkür etkisi altında oldukları için iletişim odaklıdırlar. Zihinsel aktiviteleri 11. ev alanına giren konularda son derece yüksektir. Merkür etkisi altında olan diğer burç ikizler burcu zihinsel aktivitesini bilgi edinmek ve bilgiyi yaymak için kullanırken Başak burcu bu etkiyi analitik beceriler ve insanlara hizmet için kullanırlar.

11. ev başak burcu insanlarını

  • sürekli araştıran,
  • bir şeyleri didik didik eden,
  • etrafa saçılmış bir şeyleri düzeltmeye çalışan,
  • dağınıklığı toparlayan,
  • lekeleri çıkarmaya çalışan,
  • içinden çıkılmaz hale gelmiş hesapları düzene koyan,
  • arşivleyip rafları düzenleyen,
  • toz kontrolü yapıp birilerini eleştiren insanlar olarak tanıyabilirsiniz.

Bu konumdan etki alan insanları tanımak gerçekten zor değildir. Çalıştığınız ortamda veya arkadaşlarınız arasında herşeyi eleştiren veya eleştirmek için bahaneler bulan biri varsa bu ya Yay burcudur veya Başak burcudur. Eleştiriyi entelektüel bir şekilde yapıp kaynakta gösterebiliyorsa yay burcu etkisi, temizlik ve düzen takıntıları da olan biriyse Başak burcu etkisidir.

Sorun Eleştirel Olması mı?

11. ev başak burcu konumundan etki alan insanların belki de en büyük sorunları hemen herşeyi eleştirmeleridir. Sevecen, neşeli, hoş sohbet ve heyecanlı insanlardır ancak her defasında eleştiriye maruz kalmak her insanın tahammül edebileceği bir durum değildir.

Ancak onu yakından tanıyanlar bunun iç dünyasında varolan bir mekanizma olduğunu iyi bilirler. Başak burcu etkisine sahip insanlar neden herşeyi eleştirir. Çünkü herşeyin yerli yerinde olmasını ister. Herşeyin düzenli görünmesini ve saat gibi çalışıyor olmasını ister. O, buna göre programlanmıştır. Analitik zihin yapısında dağınıklığa yer yoktur.

Başak burcu özelliği olmasa düzenli, temiz, yerli yerinde, saat gibi işleyen, hatasız, sorunsuz gibi kavramların bir anlamı olmazdı.

Arkadaş Çevresi ve Başarılı Olduğu Alanlar

11. ev başak burcu konumundan etki alan insanlar yapılan herşeyin düzenli, yerli yerinde ve eksiksiz olmasını istedikleri için birlikte olduğu insanları temiz, düzenli, sorumlu ve işini iyi yapan insanlar arasından seçer. Bu konuma sahip insanların temiz ve düzenli olmayan biri ile birlikte olması kolay değildir.

11. evi başak burcu olan insanların yerlere tüküren, ütüyü henüz keşfetmemiş, düzenli olmayan insanlarla arkadaşlık yapması düşünülemez.

  • Yayınevleri
  • Medya
  • Muhasebe
  • Eleştirmen
  • Denetleyici
  • Eğitim
  • Sağlık
  • Temizlik

gibi alanlarda doğal olarak başarı gösterirler.

Eleştiriye Hazır mı? Neden Mükemmeliyetçi?

11. ev başak burcu insanları eleştiriyi çok severler peki ya kendileri eleştirilirse? İşte o zaman işler değişir. Kendisi gördüğü, algıladığı ve yaşadığı alanı en iyi şekilde organize ettiği için kusur yoktur ve olma ihtimali de düşünülemez. Hayatı ve birlikte olduğu insanlarla olan her ayrıntısı mükemmel olmak zorunda olduğu için hemen her ayrıntıyı en ince detayına kadar düşünür. Tüm bu detaylara önem veren bir insanın eleştirilebilecek bir yönü veya eksiği olabilir mi? İşte bu düşünceye tahammül edemediği için eleştirileri de asla kabul etmez.

Başak burcu etkisi altındaki insanlar etki altında oldukları konumlarda mükemmeliyetçi yaklaşımlar sergiledikleri için kendileri ile ilgili gerçekçi olamazlar. Çünkü zihinlerinde oluşturdukları “mükemmel” bir tablo vardır. Ve bu mükemmel tablodaki bir eksik tüm tablonun yeniden gözden geçirilmesi anlamına gelir. Üzerinde o kadar çok ayrıntı bulunur ki bu tablonun yeniden inşa edilmesi tüm sinir santrallerini yakabilecek güçtedir.

Akıp giden hayatta bir an durup o tablo ile uğraşması tüm akışı kaçırması anlamına gelir. Bunu göze alabilir mi? Merkür etkisi altındaki insanlar durup hataları düzeltmezler, mevcut sistemi düzeltirler. Düzeltilen veya inşa edilen sistemde meydana gelen hatalar onlara ait değildir.

Dedikodu Dinlemeye Hazır Olun

11. ev başak burcu konumundan etki alan insanlar mükemmel olanı hedefledikleri için eksik olan herşeyi eleştirirler. Bu eleştiriler her zaman hata yapanların yüzüne karşı olmayabilir. Düşüncesi basittir “Eleştiri ortaya, herkes duysun herkes bilsin, bir kişiye söyle herkes etkilensin, bir şekilde sahibini bulur.”

Günlük yaşamda da dedikoduya malzeme yapılabilecek detaylar mutlaka çıkacaktır ancak başak burcu dedikodularının ben şu ana kadar çok zarar verici olduklarına şahit olmadım. Bilinçli, yıkıcı ve tahrip edici dedikodular yerine daha çok eğlenmek, gülmek ve ilginç detayları su yüzüne çıkarmak için yapılan hoş sohbetlerin mezeleri gibi kullanırlar.

Neticede dedikodu her yerde dedikodudur ve samimi iletişimi öldürerek mesafeye neden olur.

11. Ev Başak Burcu Yeniliklere Bakış Açısı

Merkür etkisi altındaki burçlar için iletişim ve kontrol her şey demektir. Bu alanlarda meydana gelen gelişmeler ve yenilikler doğal olarak 11. ev başak burcu insanlarının da ilgisini çeker.

  • iletişimi geliştirmek için daha iyi bir cep telefonu,
  • daha iyi denetim ve kontrol için daha gelişmiş kamera sistemleri veya
  • daha ayrıntılı analizler için daha iyi bilgisayarlar gibi.

Değişken yapıda oldukları için yeniliklere kolay uyum sağlarlar. Başak burcu için önemli olan her zaman işlerin yolunda gitmesidir. Bunu sağlayan eski sistemler olacaksa onları kullanmaktan da asla geri durmaz.

 

Yardımcı Konular

Diğer tüm ev konumları Doğum Haritasında Evler

 

11. Ev Başak Burcu
www.akrepblog.com
25 Ağustos 2021

Son Güncelleme 16 Şubat 2023 Akrep

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
  1. beyza dedi ki:

    🙂 evet arkadaşlarımı çok eleştiririm, eksik ve kusurları anında görürüm bunun için bir çaba harcamam. ama eleştirirken kırıcı olmam, öyle olduğumu düşünüyorum

Site içeriği izin alınmadan sesli, görsel veya yazılı olarak kullanılamaz. Kaynağı belirsiz yazılar belirtildiğinde siteden silinir veya kaynak bilgisi eklenir. İçerikler sadece RSS özeti makalelere link verilerek kullanılabilir.