10. Ev Koç Burcu

10. ev koç burcu, 10. evde koç burcu, 10. Ev koç Burcunda, koç 10. evde, 10. ev koç burcu meslek kariyer, 10. ev koç, 10. ev koçta nasıl etkiler?

10. Ev Koç Burcu

10. ev koç burcu hayatımızı nasıl etkiler? Koç burcu onuncu evde Kişisel başarılarımızı, mesleki kariyerimizi, toplum içerisindeki statümüzü, başarı ve başarısızlıklarımızı ve birlikte olduğumuz insanlar üzerindeki otoritemizi nasıl etkiler? 

10. ev koç burcu hangi konuları ele alır?

Doğum haritasında 10. ev meslek yaşamımız, disiplin, toplum içindeki yerimiz, düzen, kurallar, kısıtlamalar, yönetme, maddi düşünceler, sabır, öğretme, kalıplar, sabitlik, şöhret, kariyer, meslekte yükselme, tutkularımız, işimizle ilgili sorumluluklar ve kişisel uğraşları konu alan evdir.

Meslek seçimimiz, seçtiğimiz meslekte göstereceğimiz performans, mesleki başarılarımız, kişisel eğilimlerimiz, çalıştığımız ortamdaki otoriter tavırlarımız, toplum içerisinde elde ettiğimiz statülerimiz, yükselmek için gösterdiğimiz çabalarımız, ne kadar yükselebileceğimiz, çalışma ortamında ve toplum içerisindeki kurallara karşı tutumlarımız, kural koyuculuğumuz, konulan kuralları nasıl yönettiğimiz, maddesel plandaki düşüncelerimiz, iş fikirlerimiz, bu fikirleri hayata ne kadar geçirebileceğimiz ve çalışma hayatında ne kadar sorumluluk sahibi olduğumuz bu konumla ilgilidir.

Evde bulunan burcun ne kadar aktif olacağı doğum haritasındaki açılar, evin yöneticisi ve element unsurları ile bağlantılıdır. Eğer bu konumda bulunan burç özellikleri tam olarak yaşamımıza yansımıyorsa etkiyi kısıtlayan açılar var demektir. Bu etkileri kırmak için mücadele etmek gerekir. Kısıtlayan açılar yoksa özellikler büyük oranda hayatımıza yansıyacaktır.

10. Evin Sahibi: Oğlak Burcu

10 Evin Yönetici Gezegeni: Satürn

Koç Burcu: Yöneticisi Mars, Ateş Elementi, Öncü Burç

10. Ev Koç Burcu Genel Özellikleri

10. ev koç burcu kısaca bize neler katar; yaşamımızı ve 10. evin konu edindiği alanları nasıl etkiler?

  • Aceleci
  • Hırslı
  • Otoriter
  • Harekete geçirici
  • Yaşayarak öğrenir
  • Doğuştan lider
  • Kendi işinde başarılı ve mutlu
  • Emir almaz emir verir
  • Doğal organizatör
  • Kolay vazgeçmez

10. ev koç burcu konumundan etki alan insanlar hırslı, agresif ve saldırgan olurlar. Bu davranışlarının temelinde hangi işi yaparlarsa yapsınlar başarma tutkuluları yatar. 10. ev koç burcu konumundan etki alan insanlar kendi işlerini yaparlarsa daha başarılı olurlar. Çünkü onlar başkalarından emir ve buyruk almayı sevmezler. Bu konumdan etki alan insanlar yönetmeli ve yönlendirmelidirler. 

10. ev koç burcu konumundan etki alan insanlar iyi bir organizatördürler. İnsanları organize eder, bir hedefe yönlendirir ve harekete geçirirler. Kendilerini işlerine adarlar. Ailesi veya çocuklarından önce işleri gelir. Ailesine, çocuklarına, eşine ve çalışanlarına karşı otoriter bir tavırları vardır.

Bu konumdan etki alan insanların meslek hayatında başarıyı yakalayabilmeleri için kendilerine uygun bir meslek belirlemeleri son derece önemlidir. Aksi taktirde çalıştıkları işte kavgacı, saldırgan ve bozgunluk çıkaran bir insan haline gelebilirler.

Yönetmesi gereken bir insan kendisinin yönetildiği veya yönlendirildiği bir meslekte başarı gösteremez. Seçtiği meslekle bütünleşmelidir.

10. ev koç burcu insanları harekete geçmek istediğinde başkalarının onayını almayı sevmez.

  • İster
  • Harekete geçer
  • ve Uygular

10. Ev Koç Burcu ve Acelecilik

10. ev koç burcu insanları koç burcunun aceleciliğini bu konumda gösterirler. Nasihat dinlemeyi ve öğüt almayı sevmezler. Bir şeyi ister ve hemen olması için harekete geçer. Ayrıntılara girmediği için hata yaparak tecrübe kazanır.

İş hayatında sürekli faaliyet halindedir. Bir şeylerin olmasını ister, talep eder, emirler verir. Eksik bir şeyler gördüğünde öfkelenip sesini yükseltir.

Yaptığı hataların büyük kısmında sebep “plansız ve programsız” hareket etmesidir. Sonuçları teoride değil uygulayarak görmek ister. Mars enerjisi mesleki hayatında onu sürekli enerjik kılar. Patrondur. İster ve hemen harekete geçer. Uygulama sonrasında sorunlar çıkarsa sorunlara odaklanır. Çözülemeyecek konular olursa hemen başka bir işe koyulur.

Yaşa ve Öğren

10. ev koç burcu insanları yaşayarak öğrenirler. Doğuştan lider özellikleri vardır. Çevresindeki ve birlikte oldukları insanları yönlendirmeye çalışır. Oyun oynamaz, gerçekçi ve samimidir. Sert görünümünün altında saf ve temiz bir çocuk yaşar. Bu nedenle hayatı boyunca tıpkı küçük çocuklar gibi her şeyi yaşayarak ve tecrübe ederek öğrenir.

Mars enerjisine sahip akrep burcu gibi kin tutmaz. Oğlak burcu gibi soğuk değildir. Öfkesinde de sevincinde de samimidir. Öfkelenip kırdığı bir insanla bir süre sonra gülerek sohbette edebilir.

Öğrenme sürecinde; kendisinden izin alınmadan önerilerde bulunulmasından, kendisine akıl verilmesinden hiç hoşlanmaz. Onunla ilgili bir şeyler yapmak istiyorsanız öncelikle ondan izin almanız gerekir veya ondan çok daha iyi bir konumda bulunmalı veya size ihtiyacı olmalıdır.

Sevmediği durumlar karşısında sert bir diktatör olabilir. Yapması gerektiğine inandığı şeyleri yaparken kimlerin kırılacağına odaklanmaz. Her zaman hedeflere odaklıdır. Bir sorun varsa o sorunun muhataplarına acımadan haddini bildirir.

Hırs ve Harekete Geçirme

10. ev koç burcunda olan insanlar bir şey istemişlerse onu elde etme konusunda çok hırslı olurlar. Onlara engel olmaya kalkışmayın. Bir şey istemişlerse mutlaka yaparlar. İstediği olmaz veya istediği sonucu almazsa farklı yollardan tekrar tekrar harekete geçer.

Mars savaşçı bir kimlik verdiği için yaptığı her iş, attığı her adım aslında bir meydan savaşı gibidir. Ya kazanacak ya kazanacaktır. Kaybetme düşüncesi ile harekete geçmez. Başarısız olduğu her hamle sonunda önceki hamlelerden çıkardığı derslerle tekrar tekrar harekete geçecektir. Vazgeçmek veya geri çekilmek onun kitabında bulunmamaktadır.

Fikrinizi sormadıkça boşuna nefesinizi tüketmeyin. Ona bir şeyi yapmasını veya yapmamasını isterseniz tersini yapar ve gene bildiğini okumaya devam eder. Bekleyin yaşayarak öğrensin. İhtiyaç duyarsa fikrinizi alacaktır.

10. Ev Koç Burcu Hangi Mesleklerde Başarılı Olabilir?

10. ev koç burcu insanı emir komuta zinciri olan, belli bir hiyerarşik yapısı bulunan, güç ve cesaret gerektiren tüm mesleklerde başarılı olabilir.

  • Plan yapmaz var olan planları geliştirip uygulamaya koyar.
  • Emir almaz iletir veya emir verir.
  • Sorunların üstesinden gelmek için vardır. Geri adım atmaz.
  • Parlamalı ve kendisini hayran bırakmalıdır.

Hangi işi yaparsa yapsın yaptığı iş herkes tarafından görülmeli ve kendisine hayran olunmalıdır. İşte o nokta kendisinin de tatmin olduğu noktadır.

Koç burcu 10. ev konumundan etki alan insanların başarılı olabilecekleri alanları genel olarak sıralayacak olursak,

  • Yöneticilik
  • Spor
  • Güç gerektiren alanlar
  • Askeri alanlar
  • Hukuk
  • Rehberlik
  • Koçluk

gibi alanlarda doğal başarı gösterebilir.

10. Ev Koç Burcu Genel Özellikleri

  • Hedef belirler
  • Harekete geçirir
  • Doğal bir liderdir
  • Projelere start verir
  • Hırslıdır
  • Doğal bir savaşçıdır
  • Plansız hareket eder
  • Yaşayarak öğrenir

Dikkat Etmesi Gerekenler ve Öneriler

Zor olsa da bir işe başlamadan başkalarının görüşlerini almak onun için olası zaman kayıplarını en aza indirecektir.

Hangi iş olursa olsun başlamadan tedbir almak önemlidir. Sonradan ortaya çıkacak sorunları sert bir şekilde çözmeye çalışacağı için birlikte çalıştığı insanların moral ve motivasyonunun düşmesine neden olabilir. Bu sorunları yaşamamak için öncesinde olabilecek sorunları belirlemek ve ek planlar yapmak işlerin daha iyi yürümesini sağlar.

Ani kararlar alıp uygulamak onun fıtratında vardır. Mümkün olduğunca bir an durup yapmak istediklerini uygulamaya başlamadan önce çok boyutlu düşünmesi yaşanabilecek sorunları en aza indirir.

Başkalarının fikrini almak işlerini her zaman kolaylaştırır. Ancak fikir alacağı insanları çok iyi seçmeli kendisini anlayacak ve gerçekten öneri sunacak samimi insanlarla görüşmelidir.

Hayata geçirdiği projelerin verimli olabilmesi için doğrum haritasında toprak elementinin de olması gerekir. Projelerin uygulama aşamasında yetersiz kalıyorsa bir başkasının işi tamamlamasına izin vermelidir. Bunun için toprak elementi olan Boğa, Başak ve Oğlak burçları onun için çok iyi birer yardımcı olacaktır.

 

Yardımcı Konular

Doğum Haritasına Göre Meslek Seçimi

Doğum Haritasına Bakarak Meslek Tercihi Nasıl Yapılır?

10. Ev Koç Burcu
www.akrepblog.com
02 Mart 2021

Son Güncelleme 23 Haziran 2023 Akrep

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 2 YORUM
  1. Fatma Demir dedi ki:

    Merhaba yazılarinizin tamamına yakını okumuşdur Hepsi harika . teşekkür ederim. Benim 10. Evimde (28°) koç var güneşim ise (26°) boğa 10. Evde Natal haritada baskın gezegen Mars
    Mars burcum (26°) ise koçta ve 9. Evde ben yurtdışinda yaşama kararı aldım doğru bir karar mı veya yurtdışında yaşama göstergesi astroloji de nedir ? Umarım sorularımla sizi bunaltmiyorumdur

    1. Akrep dedi ki:

      Merhaba. Teşekkür ederim.
      Doğduğumuz yerin dışında başka yerlere gitme isteği yani uzun seyahatler, yabancı kültürlere merak, farklı dillere ilgi 9. evle ilgili.
      Başka bir ülkeye gitme isteğiniz varsa bu konumdan etki aldığınız içindir. Gitmek veya gitmemek ise sizin iradenizle alacağınız karardır.

      10. ev meslek alanımızı belirtir. Bu konumda bulunan Koç burcu, Mars (enerji akışımız) ile aynı zamanda 9. evde de bulunuyorsa enerjinizi ve mesleki verimliliğinizi ülke dışında gösterebileceğiniz anlamına da gelebilir. Haritanın bütününe bakıldığında olumsuz etkilerde yoksa veya bu alanla sınanmayacaksanız (Satürn veya Şiron yoksa) sizin için iyi olabilir.

      10. evinizdeki koç burcu size kendinize ait bir işe sahip olma isteği, bu alanda özgür ve başkalarına bağımlı olmama dürtüsü verecektir. Koç, yöneticidir. Bu özellik mesleki alanda etkisini gösterir.
      Yurtdışına gitme kararı almışsanız kararınızı uygulayın. Başarılı olacağınıza eminim. Geri dönmek zorunda kalsanız dahi bu sizin gelişiminiz açısından önemli bir tecrübe olacaktır.

Site içeriği izin alınmadan sesli, görsel veya yazılı olarak kullanılamaz. Kaynağı belirsiz yazılar belirtildiğinde siteden silinir veya kaynak bilgisi eklenir. İçerikler sadece RSS özeti makalelere link verilerek kullanılabilir.