10. Ev Boğa Burcu

10. ev boğa burcu, 10. evde boğa burcu, 10. Ev boğa Burcunda, boğa 10. evde, 10. ev boğa burcu meslek kariyer, 10. ev boğa, 10. ev boğada nasıl etkiler?

10. Ev Boğa Burcu

10. ev boğa burcu hayatımızı nasıl etkiler? Boğa burcu onuncu evde Kişisel başarılarımızı, mesleki kariyerimizi, toplum içerisindeki statümüzü, başarı ve başarısızlıklarımızı ve birlikte olduğumuz insanlar üzerindeki otoritemizi nasıl etkiler? 

10. ev boğa burcu hangi konuları ele alır?

Doğum haritasında 10. ev meslek yaşamımız, disiplin, toplum içindeki yerimiz, düzen, kurallar, kısıtlamalar, yönetme, maddi düşünceler, sabır, öğretme, kalıplar, sabitlik, şöhret, kariyer, meslekte yükselme, tutkularımız, işimizle ilgili sorumluluklar ve kişisel uğraşları konu alan evdir.

Meslek seçimimiz, seçtiğimiz meslekte göstereceğimiz performans, mesleki başarılarımız, kişisel eğilimlerimiz, çalıştığımız ortamdaki otoriter tavırlarımız, toplum içerisinde elde ettiğimiz statülerimiz, yükselmek için gösterdiğimiz çabalarımız, ne kadar yükselebileceğimiz, çalışma ortamında ve toplum içerisindeki kurallara karşı tutumlarımız, kural koyuculuğumuz, konulan kuralları nasıl yönettiğimiz, maddesel plandaki düşüncelerimiz, iş fikirlerimiz, bu fikirleri hayata ne kadar geçirebileceğimiz ve çalışma hayatında ne kadar sorumluluk sahibi olduğumuz bu konumla ilgilidir.

Evde bulunan burcun ne kadar aktif olacağı doğum haritasındaki açılar, evin yöneticisi ve element unsurları ile bağlantılıdır. Eğer bu konumda bulunan burç özellikleri tam olarak yaşamımıza yansımıyorsa etkiyi kısıtlayan açılar var demektir. Bu etkileri kırmak için mücadele etmek gerekir. Kısıtlayan açılar yoksa özellikler büyük oranda hayatımıza yansıyacaktır.

10. Evin Sahibi: Oğlak Burcu

10 Evin Yönetici Gezegeni: Satürn

Boğa Burcu: Yöneticisi Venüs, Toprak Elementi, Sabit Burç

10. Ev Boğa Burcu Genel Özellikleri

10. ev boğa burcu kısaca bize neler katar; yaşamımızı ve 10. evin konu edindiği alanları nasıl etkiler?

  • İnatçı
  • Hırslı
  • Israrcı
  • Para ve finans konuları ile ilgili
  • Estetik ve tat alma konusunda uzman
  • İş hayatında güvenilir
  • Yeniliklere geç uyum sağlayan
  • Kendi fikirlerini ve düşüncelerini savunan

10. ev boğa burcu konumundan etki alan insanlar finans ve para konuları ile ilgili olurlar. Bu konum insana meslek yaşamında gayretli, sabırlı ve azimli olmasını sağlar. Karşısına çıkan engeller onu yolundan kolay kolay döndüremez. Hırslıdır ve geçte olsa başarıya ulaşır. 10. ev boğa burcu konumundan etki alanlar toplumda iyi bir yer edininceye kadar çaba göstermeye devam ederler.

10. ev boğa burcu olan insanlar sevgiye, aşka, estetiğe ve paraya değer verirler. Sanatın farklı kollarında ve müzikte başarı elde edebilirler.

  • Süs eşyaları,
  • takılar
  • giyim
  • estetik
  • güzellik

sunan alanlarda da başarılı olabilirler.

10. ev boğa burcu insanları Venüs etkisinden dolayı istemeseler de dikkatleri üzerlerine çekebilecek bir cazibeye sahiptirler. İnsanlar tarafından sevilmek ve göz önünde olmak hoşlarına gider. Çaba gösterdiklerinde çabalarının karşılığını almak isterler.

Bu konumdan etki alan insanlar maneviyata önem verirler. Entelektüel yönü ön planda olan ve gösteriş için bilgisini kullanan insanlardan hoşlanmazlar. Müdahaleci olmayan akıllı insanlarla sohbet etmeyi tercih ederler. Bir insanı sevdiklerinde onun için elinden geleni yaparlar.

İş Dünyasında Güvenilir

10. ev boğa burcu insanları iş dünyasında güvenilir olarak bilinirler. Sabit nitelikte oldukları için kolay değişmezler. Bu da onları güvenilir kılar. Düşünce ve fikirleri çok zor değişir.  Bugün evet dediği bir şeye yarın hayır demesi gerekse de güven yitirmemek için hayır demez veya güven ortamı oluşturmaya çalışarak, kimseyi zor durumda bırakmadan hayır der.

Bu konumdan etki alanlar olumlu etkiler almışlarsa iş yaşamlarında,

  • Erkekse bir kadın sayesinde
  • Kadınsa bir erkek sayesinde

başarı elde edebilirler. Aldıkları etkiler iyi değilse tam tersi de olabilir.

Olumlu açılara sahipse tanınmış biri olabilir. Olumsuz açıların etkilerinde aşırı hırsa kapılarak başarılı olabilmek ve istediği yerlere gelebilmek için elinden geleni yapar. Gene herkes tarafından duyulur ancak bu kez başarısızlıkları ile tanınmış biri olabilir.

Boğa burcu tat alma ve estetik konularında doğuştan başarılı olduğu için

  • Atıştırmalıklar
  • Pastahane
  • Tadımlıklar
  • Moda
  • Giyim

konularında başarılı olabilir.

Uygun Meslekler

Boğa burcu 10. ev konumundan etki alan insanlar toprak unsuru oldukları için doğa ile iç içe olabilecekleri, sanatsal faaliyetlerin ön planda olduğu alanlarda başarılı olabilirler.

  • Tarım
  • Mimari
  • Sanat
  • Ekonomi
  • Para ile ilgili alanlar
  • Gıda sektörü

Kariyer ve Bireysel Tutumları

10. ev boğa burcu insanları çalıştığı alanla ilgili yeteneklerini çok iyi bilir ve bu yetenekleri sanatsal bir üslupla icra eder. İyi olduğu konularda ısrarcıdır. Ailevi bağlardan gelenleri reddedip çalıştığı ortamın düşünce ve inançlarını savunabilir. Fikirlerinde “ben” merkezcidir. Başkalarının değerlerini görmezden gelip kendi değerlerini ön plana çıkarabilir.

10. ev boğa burcu insanları çalışarak konfor sağlamak ister. Sahip oldukları ve sahip olacakları konusunda net bir görüşe sahiptir. Maddi anlamda ne istediğini iyi bilir. Amacı varsa çalışır, amacını yitirmişse ve rahatsa tembelleşip bir şeylerin kendiliğinden olmasını bekleyebilir.

Üretkendir. Sahip olduğu potansiyel ve bilgiler ona isteklerini gerçekleştirme konusunda yardımcı olur. Bir şey yapmak istediğinde son derece azimlidir ve kendisini kısıtlayacak hiçbir şeyi önemsemez. Tek odağı yapması gerektiğine inandığı şeylerdir.

Israrcı ve İnatçı

10. ev boğa burcu insanları bir hedef belirlediğinde hedeflerine ulaşabilmek için son derece inatçı davranırlar. Kolay vazgeçmezler. Karşısına çıkan engeller onu vazgeçiremez tam tersine daha da ısrarcı ve ateşli olur.

Değişimlere ayak uydurma konusunda sorun yaşayabilir. Bir fikri benimsemesi veya yanlışlarını görmesi için zamana ihtiyacı vardır. Hatalarını ve bir şeylerin değişmesi gerektiğini ancak uygulama aşamamasında tekrar tekrar hata yaptığında fark edip görebilir. Bir başkasının söylemlerinin onun değişimine çok fazla bir katkısı olmaz. Bizzat yaşayarak ve tecrübe ederek görmesi, kavraması gerekir.

Dikkat Etmesi Gerekenler ve Öneriler

Yenilik ve değişim 10. ev boğa burcu için zordur. Değişime açık olmak zaman kazanması ve gereksiz tekrarlar yaşamaması açısından önemlidir.

Bu konumdan etki alan insanlar kendi fikirlerinde ve düşüncelerinde sabittir. Kendi düşüncelerinin benimsenmesini ve koşulsuz kabullenilmesini bekleyebilirler. Bu konuda her insanın aynı düşünce yapısına sahip olmadığını bilmesi gerekir. Kendisini sorgulayan insanların aslında ona iyilik yaptığını ve zaman kazandırdığını bilmesi gerekir.

Eleştirilmek doğru algılandığında insan gelişimi için önemlidir. Eleştirileri dikkate alıp üzerinde düşünmek yararlıdır.

 

Yardımcı Konular

Doğum Haritasına Göre Meslek Seçimi

Doğum Haritasına Bakarak Meslek Tercihi Nasıl Yapılır?

10. Ev Boğa Burcu
www.akrepblog.com
05 Mart 2021

Son Güncelleme 16 Şubat 2023 Akrep

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Site içeriği izin alınmadan sesli, görsel veya yazılı olarak kullanılamaz. Kaynağı belirsiz yazılar belirtildiğinde siteden silinir veya kaynak bilgisi eklenir. İçerikler sadece RSS özeti makalelere link verilerek kullanılabilir.