1. Ev Oğlak Burcunda

1. Ev Oğlak Burcunda, Oğlak 1. evde, 1. ev Oğlak, 1. evde Oğlak burcu

1. Ev Oğlak Burcunda

1. ev oğlak burcunda nasıl etkiler? Oğlak burcu birinci evde kişiliğimizi ve hayatımızı nasıl etkiler? 1. ev oğlak burcu hangi konuları ele alır?

1. ev yükselen burcumuz olarak ta bilinir. Bizim dışa bakan yönümüzü temsil eder. Başkalarının bizi nasıl gördüğü 1. evle ilgilidir. Bizi görenler ve tanıyanlar büyük oranda yükselen burcumuzla tanırlar. Karakterimiz, dünyaya bakış açımız, verdiğimiz tepkiler ve aktivitelerimiz bu konumla ilgilidir.

1. Evin Sahibi: Koç Burcu

Yönetici Gezegeni: Mars’tır.

1. Ev Oğlak Burcunda Genel Özellikleri

  • Sorumluluk sahibi
  • Kuralcı
  • Çalışkan
  • İşkolik
  • Sabırlı
  • Azimle ilerleyen
  • Soğuk ve ciddi
  • Olgun
  • Tutucu
  • Utangaç ve çekingen
  • Güvensizlik
  • Kararlı
  • Yalnızlık
  • Kontrollü
  • Baskıcı

1. ev oğlak burcunda olanlar inatçı, saygı gören ve engeller karşısında azimlidirler. 1. ev oğlak burcu konumu burçlar kuşağının en çalışkan yapısını ortaya çıkarır. Sorumluluk sahibi ve yapmaları gereken işe odaklı insanlardır. Yükselen Oğlak Burcu insanının yansıması soğukkanlı ve mesafelidir. Zarafetini yapısından kaynaklanan utangaç, soğuk ve sert yapısı ile gizler. Oğlak buru tüm burçlar içeresinde sorumluluk duygusu en yüksek olan burçtur.

1. ev oğlak burcu konumu kişiliği uzun vadeli hedeflerine ulaşmak için seçtiği yolda sabır ve azimle ilerleyen bir karaktere sahiptir. 1. ev oğlak burcunda olan biri hiçbir şeyi hafife almadığı için yaşının gerektirdiğinden daha ciddi ve olgundur. Kimsenin kötü halde olduğunu anlamaması için acılarını özenle gizler. Uygun ve doğru davranışları dış dünyaya karşı koruyucu bir kalkan oluşturur.

1. ev oğlak burcu olanlar tutucu, terbiyeli, kimi zaman da çekingendir. Kuşku ve terslik kalkanının arka kısmına saklanarak toplumdan uzaklaşmasının sebebi bilinçaltındaki insanlarla yakınlaşma korkusudur. Köklü güvensizlikleri çocukluklarına dayanır. Satürn, Oğlak Yükselen ‘de ufak yaşlarda reddedilmişlik duygusunun meydana gelmesine sebep olan kısıtlayıcı koşullar, katı ebeveynler, kişiliğini ve fırsatları zedeleyen kayıplara neden olabilir. Bu 1. ev oğlak burcu olan insanın yaşamı süresince ağır sorumluluklar altında ezilmesi için yeterlidir.

Birinci Ev Oğlak Burcun ve Güven Arayışı

İhtiyaç duyulan ve itimat edilir olma isteğinden kurtulamaz. 1. ev oğlak burcu bulunan yükselen oğlağın ilk kararları oldukça katıdır. Kişiliğinde bu tür bir Satürn psikolojisi taşıyan bireyin hayatta kalma kararlarından biri asla denetimi kaybetmemektir. Kimseye güvenmez ve dünyada yapayalnız olduğunu hisseder. Kaybetme korkusu çok kuvvetlidir. Bu sebepten insanlar ondan uzaklaşmadan o insanlardan uzaklaşır.

1. ev oğlak burcunda bulunan biri ilişkilerindeki girişimlere duyarsızdır. 1. ev oğlak burcu olan insanlara ulaşmak zordur. Temel bir güvensizlik nedeniyle birlikteliğini ya da karşısındakini devamlı sınama gereksinimi içindedir. Samimiyet ve içtenlik için can atar, ama duygusal anlamda açılamaz ve koyduğu mesafeler yüzünden yakınlaşamaz. 1. ev oğlak burcunda olanlarda öz değerlerine olan inançsızlık sürekli bir şeyler istemesine ve duygusal talepte bulunmasına engeldir.

İhtiyaç duyduklarını elde etmekte zorlanırsa kendi isteklerini yalnızca kendisinin yerine getirmesi ve kendi kendine yeterli olması gerektiği konusundaki kararı pekişir. 1. ev oğlak burcu olan insanlar kendi olumsuz ve aşırı yargılarının baskısı altındadırlar. Zaten yeterince iyi olmadığına inanan şahıs sosyal kurallar, dini vecibeler ve otorite figürleri doğrulusunda derinden etkilenebilir. Başkalarını da kendini yargıladığı değerlerle yargılar. Onların da kusursuz olmalarını bekler.

Birinci Ev Oğlak Burcunda Kalıplarından Sıyrılması

1. ev oğlak burcu kendisini güven içeresinde hissetmediğinde duvarların arka kısmına geçer, kendi endişelerini karşısındakine yansıtır, savunmaya geçer ve üstelik kendine yiyecek uzatan eli incitir. Kendi kendine yeterince baskı yaptığı için dışarıdan gelen baskı ve yönlendirmelere asla dayanamaz ve izin vermez. Daha yaşamının başında ebeveynlik duygusu ile doludur. 1. ev oğlak burcunda olan biri kimsenin taşıyamayacağı yükleri sırtlanabilir.

1. ev oğlak burcunda olanların gerçek hedeflerine ulaşabilmeleri için olgunluk dönemini beklemeleri gerekebilir. Bunun sebebi oluşturmuş olduğu sınırlamaları zaman içinde ve hafifleterek kaldırmasıdır. “Doğrular ve yanlışlar” gibi yargılardan kurtulup yaşamayı ve yaşatmayı öğrenmesi onu zirveye taşıyacak ve saygı duyulan bir insan durumuna getirecektir. Aşırı mükemmeliyetçi oluşlarının nedeni, her şeyin doğru biçimde ve usulüne uygun bir şekilde yapılmasını istemelerinden kaynaklanmaktadır.

İç Dünyalarını Gizleme İhtiyacı

Kontrollü, baskılı yapıları, mahcup mizaçlarını gizlemelerini sağlar. Genellikle genç yaşlarında kendilerini yetersiz bulmaları utangaçlıklarını iyice perçinler. 1. ev oğlak burcunda olan insanların her şeyi kuralına göre yapmaya çalışmaları, güvensizlik hislerini örtmek içindir. Doğum haritalarında farklı açılar almamışlarsa çoğunlukla işkolik olurlar. İşin kötüsü, çevrelerindeki insanlardan da aynı adanmışlığı beklerler. 1. ev oğlak burcunda olan insanlar çok varlıklı bile olsalar, harcamaları oldukça sistemli ve programlı olur. İhtiyaç fazlasını harcamak istemezler. Onlar için her şeyin bir yeri ve zamanı vardır. Keyfi davranışları ve harcamaları sevmezler.

Hırslıdırlar. Paradan çok, statü ve prestijleriyle ilgilenirler.

1. ev oğlak burcunda olanlar için hedefe ulaşmak, ulaştıkları şeyin meyvelerini yemekten daha önemlidir. Kendi kendilerine yettikleri içindir ki, çocuk yaşlarında bile kendileriyle baş başa kalmaktan rahatsızlık duymazlar. Çok erken yaşlarda büyük sorumluluklar alırlar. Tepelere, yavaş ama emin adımlarla çıkarken, yaşamlarında hayal kırıklıklarına yer vermeyeceklerdir.

Çok dayanıklı ve dirayetli olduklarından 1. ev oğlak burcunda olanlar zorlukları adeta savaşa katılmış ve başarmış edasıyla aşarlar. Bir işe girmeden evvel en iyi ve en kötü ihtimalleri de göz önünde bulunduracaklar, mucizeler gibi felaketler de onları şaşırtmayacaktır. Organizasyon güçleri ve sabırları, geçte olsa onları başarıya taşıyacaktır.

Çevrelerindeki insanlar orta yaşlarından sonra yaşlanmaya başlarken onlar gençleşmeye başlayacaklardır. Yüz ifadeleri ağır, soğuk ve serttir. Pozitif bir çevrede yetişmiş ve kendilerini geliştirmişlerse hayatın şifrelerini çözüp hedeflerine yönelmeye başladıktan sonra rahat edeceklerdir.

Son Güncelleme 15 Şubat 2023 Akrep

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Site içeriği izin alınmadan sesli, görsel veya yazılı olarak kullanılamaz. Kaynağı belirsiz yazılar belirtildiğinde siteden silinir veya kaynak bilgisi eklenir. İçerikler sadece RSS özeti makalelere link verilerek kullanılabilir.