1. Ev Başak Burcunda

1. Ev Başak Burcunda, Başak 1. evde, 1. ev Başak, 1. evde Başak burcu

1. Ev Başak Burcunda

1. ev başak burcunda nasıl etkiler? Başak burcu birinci evde kişiliğimizi ve hayatımızı nasıl etkiler? 1. ev başak burcu hangi konuları ele alır?

1. ev yükselen burcumuz olarak ta bilinir. Bizim dışa bakan yönümüzü temsil eder. Başkalarının bizi nasıl gördüğü 1. evle ilgilidir. Bizi görenler ve tanıyanlar büyük oranda yükselen burcumuzla tanırlar. Karakterimiz, dünyaya bakış açımız, verdiğimiz tepkiler ve aktivitelerimiz bu konumla ilgilidir.

1. Evin Sahibi: Koç Burcu

Yönetici Gezegeni: Mars’tır.

1. Ev Başak Burcunda Genel Özellikleri

  • Temizlik ve hijyen
  • Tertip ve düzen
  • Analitik zeka
  • Ayrıntılara inme becerisi
  • İşkolik
  • Eleştirel yaklaşım
  • Telaşlı ve aceleci
  • Hızlı zihinsel kavrama
  • Sözel iletişim becerisi
  • Temiz kalplilik
  • Entelektüel birikim
  • Sorgulayıcı yaklaşım

1. Ev başak burcunda yer alan yükselen başak burcu meraklı, ne olduğu belli olmayan durumlarda kuşkulu ve eleştirel bir bireysel yapıyı belirtir. 1. ev başak burcunda olanlar kimsenin uğraşmak istemediği sıkıcı analistik detaylarla dolu işleri halletmekteki ustalığı ile bilinir. Zihinsel faaliyetlerde uygulamacı ve araştırmacıdır. Ayrıntı, objektiflik ve analiz üstadıdır. Adapte olma yeteneği gelişmiştir ve aynı anda tam bir işkoliktir. Kendisinden çok yaptığı işi ve toplum yararını gözetir.

Toprak grubu burçları arasında yer aldıkları için boğa ve oğlak burcu gibi yaşamları üretme ve üretime katkı üzerine kuruludur. Toprak grubu burçları arasında en hızlı metabolizmaya sahip burçtur. Merkür etkisi altında oldukları için hızlı düşünme, kavrama ve iletme becerisine sahiptirler.

1. Ev Başakta Temizlik, Hijyen, Ayrıntılar ve Düzen

Temizlik, hijyen, tertip ve düzen 1. ev başak burcunda olan insanların karakteristik özellikleri arasında yer alır. Yaşadığı ortamlar ve birlikte olduğu insanlar kesinlikle temizliğe dikkat etmeli ve düzenli olmalıdır. Zihninde birbiri üstüne geçmiş ayrıntıların dağılmaması için bu çok önemlidir.

1. ev başak burcunda olan birisi başkasının su içtiği bir bardaktan su içmez, tabağına kendi kaşığınızı değdirirseniz o yemeği yemez, yerlerde duran kağıtlar sizin için önemsizdir ama o görmezden gelemez, lavaboda erişim sabunlar sizin için normal olabilir ama onun için bu çok kötü bir ayrıntıdır. Evinde ve işyerinde herşey yerli yerinde ve düzenlidir. Kendine has bir yerleşim düzeni vardır ve bu düzeni bozan kim olursa olsun büyük tepki gösterir. Aslında sizin bozduğunuz düzen onun zihnindeki düzendir.

Meydana gelen bir olayı yeniden ve sürekli araştırmasına karşın hata yapmış olmamak amacıyla dönüp bir daha analiz etmesine sıklıkla tanık olabilirsiniz. Her şeyden haberdar olmak ister çünkü detaylar onun için çok önemlidir. Atladığı ayrıntıları öğreneceği bilgilerle giderebileceğini ümit eder. 1. ev başak burcunda olan biri için incelemek ve bilgi toplamak en çok sevdiği uğraşlar arasında yer alır.

İç ve dış aleminde gösterdiği hassaslık ve tertip düşkünlüğü onu ele veren diğer özellikleri arasında yer alır. Her şey yerli yerinde olmadıkça hiç bir işe başlayamaz. Liste yapmakta ve iş takibinde üzerine yoktur. Bu yükselen konuma sahip şahıs iyi bir konuşmacıdır. Sınırsız bilgi birikimi ve hadiseleri yorumlama yeteneği sayesinde etrafındakilerin ilgi odağı olmayı başarır.

1. Ev Başak Burcunda Kendini İfade Etme Tarzı

1. ev başak burcunda olanların araştırmacı zekalarının gerisine saklanmak gibi bir yönelimleri vardır. Hemen her konuda açıklanmış olan tüm düşüncelerden haberi vardır. Konusunda otorite olanlara saygı duyar. Orijinal fikri geliştirmeye direnir. Kendi görüşlerini ifade etmektense diğer kaynaklardan ve diğer insanların görüşlerinden alıntı yapar. Son olarak gelişmeleri takip eder, ama etrafında bulunanların onayını almadan onları benimsemekte tedbirli davranır. Ayrıntıya çok önem vermesinden dolayı kusursuz bir editördür. Her konunun can alıcı noktasını kolayca yakalar.

Doğal Eleştirmen

Sınıflandırma ve gereksiz bulguyu elemede yeteneklidir. Doğal bir eleştirmen gibidir. Bu özelliği ayrıntılara takılması ile ilgilidir. 1. ev başak burcunda olan biri gördüğü her ayrıntıyı kendi zihninde bir düzene koyduğu için bu düzene uymayan her şeyi eleştirir. Kendine güveni olmadığı durumlarda eleştiri dozunu abartabilir. En büyük eksikliği, analizde abartıya kaçması ve detaylarla uğraşmaktan tablonun bütününü algılayamamasıdır. Acil olana konsantre olurken uzun vadeli düşünemeyebilir.

1. evi başak burcunda olanlar hayatta kalmanın şartı olarak aklını kullanması gerektiğine karar vermişlerdir. Akıllı olmak ile bilge olmak arasındaki farkı kesinlikle öğrenmesi gerekir. Yanılmamak ve başkalarında eleştirdiği pozisyonlara düşmemek için hemen her şeyi sorgular. İdealistliğin getirebileceği hayal kırıklığından kendi güvenliğini sağlamak amacıyla sadece gerçeklerle ilgilenmeyi tercih eder. Kendi yaşamı ve dünya hakkındaki mantıklı ifadeleri etrafındakilere güvenle aşılar.

Dışarıdan baktığınızda çok mükemmeliyetçi biri olarak gördüğünüz 1. ev başak burcunda olan bir insan aslında “saf” diye tabir ettiğimiz temiz bir kalbe ve çocuksu bir bakış açısına da sahiptir. Üzerlik çok gitmediğiniz sürece içindeki haylaz çocuğu kolay kolay uyandırmaz. Onunla vakit geçirmek neşeli ve eğlencelidir çünkü ondan size bir zarar gelmeyeceğine emin olursunuz.

Farkında olmadan yaptığı vurdum duymazlık ve eleştirme eğiliminin çocukluk senelerinde kendisini savunma hedefiyle tasarlanmış bir huy bulunduğu unutulmamalıdır. Kendilerine has yöntemler soğukkanlı ve yetişkin gözükürler.

Birinci Ev Başak ve Merkür Zekası

Başak burcu Merkür tarafından yönetilir. Merkür etkisi altında olan bir zekayı ve zihin yapısını hızlı trene benzetebilirsiniz. Olaylar, konular ve analizler onun zihninde o kadar hızlı bir şekilde akıp gider ki doğum haritasında sözel becerilerini kesen bir açı varsa dili bunları aktarmakta zorluk yaşar. 1. ev başak burcunda olanlar Merkür zekasını, daha basit güncel işlerde kullanırlar. Attıkları her adımda belli bir sisteme göre hareket halindedirler. Kendilerine has yöntemleri bulunmaktadır ve bunları hayata düzen vermek amacıyla kullanırlar.

Öğrendiklerini zihinlerine, sürekli depo ederler, ihtiyaçları olduğunda bilgiyi koydukları raftan çıkarıp kullanırlar. 1. ev başak burcunda olanların başka insanların kaçtığı, hassaslık gerektiren, birçok sıkıcı işle başa çıkmakta üstlerine yoktur. Hiç bir detayı atlamadıklarından emin olmak amacıyla aynı işin üzerinden defalarca geçerler, yani çok koyu bir işkolik olurlar. Her şeyi listeler, denetimden geçirir ve ölçmeden bir adım bile atmak istemezler. 1. ev başak burcunda olan insanların rahat olabilmeleri için her şeyin düzenli, yerli yerinde olması gerekir.

1. ev başak burcunda olanların elleri şifalıdır. Burçlar kuşağının en iyi masörleri arasında yer alırlar. Gereğinden çok alçak gönüllü davranabilir, bu da hak ettikleri ödülü almalarını engeller. Zaten doğalarında varolan utangaçlıklarından dolayı geri planda kalmayı tercih eden bir tavır içerisindedirler.

Mesleki Etkiler, Huzursuzluk ve Madde

Çok iyi araştırmacı, eleştirmen ve öğretmen olabilirler. Rahatlamayı ve dinlenmeyi bilmediklerinden sinirsel problemler yaşayabilirler. Huzursuzlukları, eleştirici yapılarıyla birleşince meydana en ufak sorunları hoş görmeyen (kendileri içerisinde tutumları aynıdır) zor insanlar ortaya çıkar.

Esasında bu genç yaşlarında geliştirdikleri savunma mekanizmasının bir parçasıdır. 1. ev başak burcunda olanlar için, hayatın tek gerçeği madde olduğundan, hayalleri de madde üzerine kuruludur. Bu sebeple olmayacak şeyleri hayal ettikleri pek görülmez. Doğal olarak bunun neticesinde gerçeklerin aleminde yaşamaktan korkmazlar. Hayatın zorluklarıyla savaşabilmek amacıyla entelektüellikleri en büyük silahlarıdır.

Son Güncelleme 15 Şubat 2023 Akrep

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Site içeriği izin alınmadan sesli, görsel veya yazılı olarak kullanılamaz. Kaynağı belirsiz yazılar belirtildiğinde siteden silinir veya kaynak bilgisi eklenir. İçerikler sadece RSS özeti makalelere link verilerek kullanılabilir.