1. Ev Aslan Burcunda

1. Ev Aslan Burcunda, Aslan 1. evde, 1. ev Aslan, 1. evde aslan burcu

1. Ev Aslan Burcunda

1. ev aslan burcunda nasıl etkiler? Aslan burcu birinci evde kişiliğimizi ve hayatımızı nasıl etkiler? 1. ev aslan burcu hangi konuları ele alır?

1. ev yükselen burcumuz olarak ta bilinir. Bizim dışa bakan yönümüzü temsil eder. Başkalarının bizi nasıl gördüğü 1. evle ilgilidir. Bizi görenler ve tanıyanlar büyük oranda yükselen burcumuzla tanırlar. Karakterimiz, dünyaya bakış açımız, verdiğimiz tepkiler ve aktivitelerimiz bu konumla ilgilidir.

1. Evin Sahibi: Koç Burcu

Yönetici Gezegeni: Mars’tır.

1. Ev Aslan Burcunda Genel Özellikleri

  • Güç ve enerji
  • Asalet ve Gurur
  • Cömertlik
  • Sempatik tavırlar
  • Ego ve Ben kavramları
  • Beğenilme ve taktir edilme arzusu
  • Cesaret ve Macera
  • Atletik vücut
  • Güler yüzlü yönetici
  • Öfke patlaması
  • Oyunculuk
  • Sanat
  • Romantizm

1. ev Aslan burcunda bulunan Yükselen Aslan samimi, enerjik, çoşkulu ve dramatik bir bireysel yapıyı belirtir. Ego ön plandadır. Beğenilme isteği ve arzusu belirgindir. Yükselen Aslan Burcu insanının amacı öncülük, liderlik, yöneticiliktir. Ancak bu durum koç burcunda olduğu gibi sert hatlarla dışa yansımaz. Aslan burcunun kişiliğe yansımasını daha çok “güler yüzlü ve sempatik yönetici” olarak tanımlayabiliriz. Herkes tarafından beğenilme ve tanınma arzusu onu iyi bir sanatçı veya şovmende yapabilir, başarılı bir sporcu da yapabilir.

1. evi aslan burcunda olanların egosu o kadar belirgindir ki sanki dünyaya kendi bireyselliğini, hegemonyasını ve kuvvetini göstermek amacıyla gelmiştir. Aslan burcu‘nun yöneticisi Güneş olduğu için yaşam enerjisi yüksektir. Ateş grubu burçları arasında yer alır ve etki belirgindir. Dışadönük ve gösterişçidir. Utangaç olsa dahi ilgi odağı olmayı başarır. Davetlerin ve sosyal ilişkilerin yaşam kaynağıdır. Sakindir ve sempatiktir ancak damarına basıldığın tıpkı bir aslan gibi yüksek sesle kükreyebilir, büyük işler peşinden koşabilir, ama zaferinden sonra her zaman sırtının sıvazlanmasını bekler.

Birinci Ev Aslan Burcunda Beğenilme Arzusu

Ben” en sevdiği kelimeler arasındadır. 1. ev aslan burcunda olanlar yaptığı her işin görülmesini ve beğenilmesini bekler bu yüzden “bana bakın, bakın ne yaptım, nasıl beğendiniz mi?” gibi sözleri ondan sık sık duyabilirsiniz.

1. ev aslan burcunda olan birinin çevresini eğlendirmek ve sahnede bulunmak onun işi olduğuna göre, enerjisi düşük bulunduğu dönemlerde gösteriyi erteler. Yükselen aslan burcunu aklına koyduğunu gerçekleştirmekten hiç bir şey vazgeçiremez. Israr eder, rica eder, kelime oyunları yapar, gösteri yapar hiçbiri olmazsa sert kullanır. Gerçekten istediği bir şey varsa mutlaka elde etmeye çalışır. Nereye gitmek istediğini ve o bölgeye nasıl ulaşacağını bilir. Kararını verdikten sonra önünde kimse duramaz. Yaptığı her şey belirgin bir biçimde enerji doludur.

Hareketleri başkalarını etkilemek amacıyla oluşturulan hareketler değildir. Onun doğal dramatik yapısını yansıtırlar. Yükselen Aslan Burcuna insanların ilgisi bir nevi kendiliğinden yönelir ve bu ilgi onu bir tür baskı altına alır, her vakit formda olmaya çalışır. Aslan kendisine oluşturulan iyilikleri unutmaz. Bağlılığı sınırsız, hafızası güçlüdür.

Yaptığı şey ne olursa olsun mutlaka tüm yolların kendisinde kesiştiğini göstermek ister. Pay sahibidir, etkilidir, katkısı olmuştur, bizzat kendisi yapmıştır. Olan şey her ne olursa olsun kendisinden de bir şeyler mutlaka olsun ister.

Aslan burcu burçlar kuşağının en lüks yaşayan burcudur diyebiliriz. Onun lükse olan merakı daha çok dikkat çekmek ve beğenilme arzusu ile ilgilidir. En lüks arabayı, en gösterişli ve pahalı kıyafeti, en lüks eğlence yerlerini tercih etmesi aslında adından söz ettirmek istemesi ile ilgilidir. 1. ev aslan burcunda olanlar da doğum haritalarında bu etkiyi kesen bir açıya sahip değillerse bu etkiden büyük oranda pay alacaktır.

1. Ev Aslan Burcunda Cömertlik

1. ev aslan burcunda olan biri takdir edildiği, sevilip beğenildiği sürece sadık ve vefakardır. Sevgisi ve cömertliği sınırsızdır. Sevdiği insanlar için cebindeki son kuruşu da harcayabilir. Amacı mutlu etmek ve karşılığında da doyumsuz taktir edilme ve sevilme ihtiyacını karşılamaktır. Yaptıkları karşısında doğrudan bir beklentisi olmaz ancak karşılık olarak sırtının okşanmasını hatırlatıcı kendisine özgü yöntemleri vardır. Belirli Aralıklarla teşekkür bekler. Balık burcu gibi tümüyle karşılıksız iyilik peşinde değildir.

Yaptıkları karşısında beğenilmez, taktir edilmez ve kendisine teşekkür edilmezse içten içe incinir. Ancak kin tutmaz, yalnızca meydana çıkmaz ve soğuklaşır. Kendini yaralayanları görmezden gelip, yaşamdaki konumunu en aza indirger. 1. ev aslan burcunda olan insanlar için asalet ve gurur asla taviz vermeyeceği noktalardır. Gururunun kırılmasındansa herkesi kırıp geçirebilir. Eğer kıymet bilmeyen insanlar için kaynaklarını tükettiğini hissederse durumu acıklı bir hâl alabilir.

Cömertliğini, cazibesini ve iyi yaşama becerisini meydana koyması zorunludur, yoksa iç dünyasında büyük sıkıntılar yaşar. Çünkü onun yaşam enerjisi ancak beğenildiği sürece akmaya devam eder. Egosu doğru beslenmişse elindeki kaynaklarla yetinebilir, ufak takdirlerle mutlu olabilir. Değer duyguları gelişmemişse yaptıklarıyla çok övünen, avantaj kollayan biri haline gelebilir. Umduğu ilgiyi ve alkışı almadığında kibirli ve küstah davranabilir. 1. aslan burcunda olan biri kendisine ters düşse bile yalnızca onaylanmak ya da insanları memnun etmek uğruna gösteri krizine kapılabilir.

1. ev aslan burcunda olanlar çok hareketlidirler ve işleri iyi gittiği zaman, içlerinin huzuru yüzlerinden okunur. Mutluluklarını olduğunca çok insana dağıtmak ve paylaşmak isterler. Düzen, cesaret, dayanıklılık bu insanların başlıca erdemleridir. Güneşli yüzleri, gereksinimleri olan ilgiyi kolaylıkla görmelerini sağlayacaktır.

Birinci Ev Aslan Burcunda Öfke ve Bütünlük

1. evde aslan burcunda olanların öfkeleri alev gibidir. Bir anda parlar ve sönerler. Öfkelendiklerinde neye uğradığınızı şaşırabilirsiniz. Bu kadar sevimli ve sempatik bir insanın bu kadar yüksek tondan kükreyebileceğini hiç tahmin bile edemezsiniz. Öfkesinin tadına bir kez baktığınızda artık kiminle dans ettiğinizi anlar ve ona göre hareket etmeye başlarsınız.

1. evi aslan burcu olanlar güç ve kumanda etmeye düşkün olduklarından, çok gerekli olmayan zamanlarda da yönetmek isteyebilirler. Kendi sorumlu oldukları alanda olmayan konularda bile, vazifeyi üstlenirler. 1. ev aslan burcunda olanlar kendilerine çok güvenirler. Olayları gereğinden daha hafife alıp panik olmadıklarında, politik yaklaşımlar geliştirerek daha basit ve kestirmeden sonuca ulaşabilirler. 1. ev aslan burcunda olanlar için yaşam egoları etrafında döndüğü için sorunlara buldukları çözümlerde daha çok kendileri ile ilgilidir.

Çok dayanıklı görünmelerine karşın 1. ev aslan burcunda olanlar çok çabuk pes edebilirler. İşler iyi giderken her şey kontrolleri altındadır, ancak herşey ters gitmeye başladığında kontrollerini çok çabuk kaybedebilirler. 1. ev aslan burcunda olan insanlar kendi bütünlüklerini koruyabilmek için ikileme sebep olan insanları görmezlikten gelmeyi tercih ederler.

Cesaretleri ve rahatlıkları kimi zaman çizmeyi aşarak, problemlere neden olabilir. İnatçıdırlar ama tat kaçıracak derecede değil.

Romantizm ve Yaşam Biçimi

1. ev aslan burcunda olanlar insanlar çok romantik ve duygusaldırlar, kimi zaman aptal aşık haline gelebilirler. Kendilerine iyilik yapan insanları hiçbir zaman unutmazlar, yaptığı iyilikleri takdir eden, kıymetini anlayan arkadaşlarına karşıda elinden gelen herşeyi yaparlar. Lüks ve asalete olan düşkünlükleri, yalnızca görüntü amacıyla büyük paralar harcamalarına sebep olabilir.

Aşık olduklarında gene kendilerini göstermek için olmadık işler yapabilirler. Aslında olmasını istediği şey “çok aşık olmuş, tam bir aşık, nasıl da sevmiş, aşık insan böyle olur” denilmesidir. Günlerce aç kalacağını bilse cebindeki son parasını sevdiği için kolayca harcayabilir. 1. ev aslan burcunda olan biri romantizmin zirve yapması için akla hayale gelmedik çılgınlıklar yapabilir.

Doğuştan oyuncudurlar, her şeyin belli bir sunumunu ve sonucunun olması gerektiğini düşünürler. Hayatı da bir merasim gibi yaşarlar, tabi ki bu törende kendini kral ya da kraliçe rolünde görme eğilimleri vardır.

Kendilerini herkese hayran bırakmak için ne kadar cesaretli olduklarını göstermek için olmadık risklere girebilirler. Maceracı ruhları egoları ile birleştiğinde hayatın altını üstüne getirebilirler.

Birinci Ev Aslan Burcu ve Fiziksel Özellikleri

1. ev dış görünümümüzü ve fiziksel yapımızla da ilgili olduğu için 1. ev aslan burcunda olanlar Aslan Burcu etkisi altında olurlar. Yüksek enerjilerini hareketli bir yaşam ve sporla deşarj etmeye çalışırlar. Çoğunlukla atletik bir vücut yapısına sahiptirler. Farklı bir açı ve genetik yapı etkilememişse uzun boyludurlar. Belirgin ve canlı bir yüz çehreleri vardır. Beden ısıları yüksektir. Kendilerine yakışanı giyerler, modayı takip ederler ve herkes tarafından farkedilmeyi bir şekilde başarırlar.

1. ev aslan burcunda olan insanlara baktığınızda tıpkı aslan burcu gibi çoğu zaman onları yüzlerinden eksik olmayan gülümseme ile görürsünüz.

Son Güncelleme 15 Şubat 2023 Akrep

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Site içeriği izin alınmadan sesli, görsel veya yazılı olarak kullanılamaz. Kaynağı belirsiz yazılar belirtildiğinde siteden silinir veya kaynak bilgisi eklenir. İçerikler sadece RSS özeti makalelere link verilerek kullanılabilir.